Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 00:01

«Υπονομευτικός ο ρόλος των Λιμενικών»

damanaki ixthok1
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού:
 
Η μεγάλη και πολυήμερη κινητοποίηση των Ναυτεργατών μεταξύ των άλλων έβγαλε στην «σέντρα» όλες εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες εχθρεύονται, υπονομεύουν και ενίοτε με παράνομα, καταχρηστικά και βαθύτατα αντιδημοκρατικά μέτρα συνδράμουν από την θέση τους για να επιτευχθούν οι πολιτικοί στόχοι της κυβέρνησης και του εφοπλιστικού κεφαλαίου για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που δεν είναι άλλοι από το τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και την επέλαση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.
 
Στην κατεύθυνση αυτή αναφορικά με το κομμάτι της Ναυτιλίας επιστρατεύονται οι δυνάμεις καταστολής και υπονόμευσης με μοχλό και εργαλείο τις Λιμενικές αρχές, δηλαδή τα κατά τόπους Λιμεναρχεία σε διάφορα λιμάνια της χώρας μας.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμησή μας στο ακέραιο ήταν η στάση που επέδειξαν οι Λιμενικές αρχές και οι επικεφαλείς τους στην Ηγουμενίτσα Αντώνης Μάζης, στην Πάτρα Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, στο Ηράκλειο Δημήτρης Σαϊτάκης και αλλού.
 
Στην Ηγουμενίτσα ο Κεντρικός Λιμενάρχης απαγόρευσε την είσοδο πολυμελούς κλιμακίου της ΠΝΟ στο λιμάνι με τον πρωτοφανή και ψευδέστατο ισχυρισμό ότι την φύλαξη του λιμανιού την έχει ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας!!!!
 
Στην Πάτρα ο Κεντρικός Λιμενάρχης έδωσε διαταγή και μετέτρεψε τους άνδρες του Λιμεναρχείου σε πειθήνια όργανα απεργοσπασίας και τους ζήτησε να βγάλουν τους κάβους από τις πίντες προκειμένου να αναχωρήσει συγκεκριμένο πλοίο.
 
Στον Πειραιά ο Κεντρικός Λιμενάρχης και δυνάμεις των Λιμενικών έδωσαν εξετάσεις αυθαιρεσίας και παρανομίας στο Ε/Γ- Ο/Γ «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» εμποδίζοντας και προσπαθώντας να απομακρύνουν τον Ταμία της ΠΕΝΕΝ από την νόμιμη παρουσία του στο πλοίο, χωρίς όμως τελικά να καταφέρουν να υλοποιήσουν το παράνομο σχέδιό τους χάρη στην αγωνιστική και αποφασιστική επιμονή του!!
 
Στο Ηράκλειο ο Κεντρικός Λιμενάρχης επέτρεψε επί σειρά ημερών στους λεγόμενους αγανακτισμένους αγρότες να δημιουργήσουν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση (παρακολουθώντας ο ίδιος και οι τοπικές δυνάμεις του Λιμεναρχείου εκ του μακρόθεν με πρωτοφανή απάθεια και αδράνεια) να οργανωθεί η επίθεση στο πλοίο «BLUE HORIZON» με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρότατα γεγονότα που έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή των απεργών Ναυτεργατών!!
 
Όλως περιέργως όλα τα παραπάνω πλοία που πρωταγωνίστησαν στην επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας είναι του ομίλου GRIMALDI (πρώην MINOAN LINES)!!!
 
Στον Βόλο ο Υπολιμενάρχης έβαλε πλάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΠΡΩΤΕΑΣ» να σπάσει την απεργία ενώ οι Λιμενικές αρχές απομάκρυναν και εμπόδισαν το κλιμάκιο να προσεγγίσει το πλοίο. Στο πλοίο αυτό διαδραμάτισε άθλιο και απεργοσπαστικό ρόλο ο Πλοίαρχός του, σε στενή συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και το Λιμεναρχείο Βόλου!!!  
 
Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, η ΠΝΟ και άλλα Ναυτεργατικά Σωματεία κατήγγειλαν αυτές τις πρωτοφανείς απεργοσπαστικές και άθλιες μεθοδεύσεις, επέκριναν και κατήγγειλαν την απροκάλυπτη ανάμειξη των Λιμενικών αρχών που μετατράπηκαν σε χωροφύλακα των εφοπλιστικών συμφερόντων αποδεικνύοντας τον ρόλο που διαχρονικά παίζουν παράγοντες του Λιμενικού Σώματος και την σύνδεσή τους με τα εφοπλιστικά συμφέροντα.
 
Εξάλλου αυτήν την πολιτική παράγει και η πρώτη φορά «αριστερά» η οποία άφησε (Δρίτσας – Κουρουμπλής) ανέγγιχτο τον ρόλο των Λιμενικών οργάνων οι οποίοι όμως αποδείχνουν για άλλη μια φορά με τα έργα και τις πράξεις τους ότι λειτουργούν ως πειθήνια όργανα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και ο υπερβάλλον ζήλος τους οδηγεί σε ενέργειες και πρακτικές που καταστρατηγούν ξεδιάντροπα το ελληνικό σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις και τα θεμελιωμένα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των Ναυτεργατών. 
 
Άξιος ο μισθός τους!!!!
 
Οι απαντήσεις του Υπουργού Ε.Ν και του Αρχηγού του Λ.Σ ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές δεν είχαν την έγκριση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας δεν τους απαλλάσσει στο ελάχιστο των ευθυνών τους διότι είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν πρόκειται να πάρουν την παραμικρή πρωτοβουλία για την παραδειγματική τιμωρία όσων συνέβαλαν στις πρωτοφανείς αυτές πράξεις αυθαιρεσίας και παρανομίας.
 
Με εντολή Διοίκησης
         
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                     Κροκίδης Νίκος
 
Υ.Γ.: Είναι προφανές ότι η παραπάνω καταγγελία μας δεν αφορά το σύνολο των ένστολων του Λιμενικού Σώματος αλλά εκείνες τις δυνάμεις που συνδέονται από πλευράς ευθυνών και αρμοδιοτήτων με την τήρηση και εφαρμογή του ευρύτερου νομοθετικού θεσμικού πλαισίου επί των πλοίων και ασκούν εποπτικό και ελεγκτικό έργο σε αυτά.  
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός
Διαχείρισης Απορριμμάτων
της Αττικής πρέπει
να προχωρήσει
 
Οι πρώτοι 24 υποψήφιοι με
τον Νίκο Βλαχάκο 

Για την νησιωτική Ελλάδα… 

Η χρηστική αξία των λιμενικών
έργων στις τοπικές κοινωνίες
 
 
 

Γεγονότα

Η ΕΛΠΕ Αποκλειστικός
Χορηγός του “Energy &
Mobility”

Επέκταση του δικτύου
Φυσικού Αερίου στον
Κορυδαλλό

Celestyal Cruises: βραβείο
«Καλύτερης Εξυπηρέτησης»  

podosfairiki_synerg.logo1
«Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου»
στο Ευρωκοινοβούλιο …

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

17 Ιανουαρίου 2019, 00.42
Εμπιστοσύνη για συνέχιση της πορείας
Με 151 «ναι» (έναντι 148 αρνητικών ψήφων, σε σύνολο...
14 Ιανουαρίου 2019, 23.21
Για την νησιωτική Ελλάδα…
Του Στέλιου Μανουσάκη   Οι...
14 Ιανουαρίου 2019, 23.13
Αποχώρησε ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης από το ΚΙΝΑΛ
Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, αρμόδιος για...

Ναυτιλία

15 Ιανουαρίου 2019, 18.37
Η χρηστική αξία των λιμενικών έργων στις τοπικές κοινωνίες
Συνέντευξη στο δημοτικό ραδιοφωνικό...
14 Ιανουαρίου 2019, 23.11
Διευκρινήσεις για το master plan του ΟΛΠ από το Υπ. Ναυτιλίας
Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν...
14 Ιανουαρίου 2019, 15.58
Συνάντηση Ν. Μπελαβίλα με Υπ. Ναυτιλίας
Συνάντηση με τον Υπουργό  Ναυτιλίας...

Πειραιάς

18 Ιανουαρίου 2019, 20.26
Εκπτώσεις μετά μουσικής …
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στο...
17 Ιανουαρίου 2019, 15.41
Το πάρτι του «Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών»
Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά...
17 Ιανουαρίου 2019, 15.38
«Ημέρες θάλασσας 2019»
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης...