Πέμπτη, 21 Μάρτίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 21:18

Πρόταση για 48ωρη απεργία στους Ναυτεργάτες

logoartc_f
«Προτείνουμε σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων, δράσεων, πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την κήρυξη και πραγματοποίηση 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας μεταξύ 15-22 Σεπτέμβρη 2016» τονίζει σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Οι αλλεπάλληλες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων που δρομολόγησαν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο όνομα της υποτιθέμενης σωτηρίας του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, συνεχίζονται και από την αντιλαϊκή και αντιασφαλιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
 
Ήδη οι περικοπές στις επικουρικές των συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή ξεπερνούν κατά πολύ το 30%!!
Τελευταία κατηγορία συνταξιούχων που αναμένεται να υποστεί τις συνέπειες του πρόσφατου νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) είναι οι ασφαλισμένοι ναυτικοί στο ΚΕΑΝ.
 
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες που προέρχονται από το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης (και οι οποίες δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση) καθορίστηκε η οριστική ταρίφα – περικοπή των επικουρικών  συντάξεων των Ναυτικών (για όσους το άθροισμα κύριας και επικουρικής μικτής σύνταξης είναι άνω των 1300 ευρώ).
 
Οι προσαρμογές – περικοπές που ορίζονται δίνουν συντελεστή εξομάλυνσης (Σ.Ε) 0,5976 άρα η μέση μείωση – περικοπή των επικουρικών συντάξεων των Ναυτικών θα είναι 40,24% επί των καταβαλλόμενων συντάξεων. Η εφαρμογή της απόφασης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την καταβολή των συντάξεων Οκτώβρη 2016.
 
Το μόνο που μένει προς διευκρίνιση είναι πώς θα αποδοθούν οι δόσεις που θα παρακρατηθούν για τις αναδρομικές διαφορές που ξεκινούν από 1/6/2016!!!
 
Σημειώνουμε ότι από το 2011 οι συντάξεις των Ναυτικών έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και οι περικοπές ξεπερνούν το 50% στην διάρκεια της 5ετίας!!
 
Οι νέες μειώσεις που επιβάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετατρέπουν τους συνταξιοδοτικούς μας μισθούς σε ψίχουλα και βοηθήματα τα οποία δεν επαρκούν να καλύψουν και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες της Ναυτεργατικής οικογένειας, οι οποίοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν υποστεί, πέρα από τις μειώσεις – περικοπές, συντριβή στα εισοδήματά τους από τα χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης και μια σειρά φοροληστρικών μέτρων που οδηγούν τα πλατιά λαϊκά και εργατικά στρώματα στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην κοινωνική περιθωριοποίηση.
 
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στα Ναυτεργατικά Σωματεία και στις Συνταξιουχικές Ενώσεις αλλά και στους χιλιάδες εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες να αγωνισθούν σε ένα κοινό μέτωπο πάλης ενάντια στις καταστροφικές παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές οι οποίες συνθλίβουν τα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα υδατοδρόμια παράγοντας
ενίσχυσης του τουρισμού» 
 
«Προβληματικά και
επικίνδυνα λεωφορεία» 

«Ο Όσκαρ Ουάιλντ πρέπει
να συναντήσει το
Δήμο Πειραιά»

Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος
με τον Γ. Σγουρού
 
 

Γεγονότα

Οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων
θωρακίζουν ενεργειακά
την Ε.Ε.

«ΌΧΙ Λιμάνι στην Πειραϊκή»

8η Ευρωπαϊκή διάσκεψη
κορυφής των δήμων και
των περιφερειών 

podosfairiki_synerg.logo1
 
Κρουαζιέρα: Η πολυτέλεια
περνά και από τη
γαστρονομία

"Zea Marina Magazine" 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Μάρτίου 2019, 17.26
«Ουσιαστική ισότητα των γυναικών»
Ομιλία της βουλεύτριας Ελένης...
20 Μάρτίου 2019, 00.00
Νίκος Χουντής: Συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη
Συναυλία προς τιμή του Μίκη...
18 Μάρτίου 2019, 22.49
  Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος με τον Γ. Σγουρού
Μια σημαντική υποψηφιότητα από τον χώρο...

Ναυτιλία

21 Μάρτίου 2019, 18.51
Υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. στον ΟΛΠ
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή Νέας...
19 Μάρτίου 2019, 17.15
Επιθεώρηση στον υποθαλάσσιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ
Στην Αίγινα βρέθηκε ο...
19 Μάρτίου 2019, 00.00
«Posidonia Sea Tourism Forum»
Η θέση της Ελλάδας ως κορυφαίου...

Πειραιάς

20 Μάρτίου 2019, 17.23
Συνέντευξη τύπου του Πέτρου Κόκκαλη
Tην Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 12.00 στο...
20 Μάρτίου 2019, 17.17
 Ο Γιάννης Μώραλης στην Αρεόπολη Μάνης
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...