Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 11:49

«Επιλεκτική μνήμη της Κυβέρνησης»

damanaki ixthok1
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό νόμο στην Ολομέλεια της Βουλής. 
 
Κατά την ομιλία του ο Βουλευτής έκανε λόγο για επιλεκτική μνήμη της Κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, «διότι δεν νομίζω ότι η δέσμευσή σας ήταν να καταργήσετε το ΕΚΑΣ, να αυξήσετε τον ΕΝΦΙΑ, να αυξήσετε τον ΦΠΑ και όλους τους φορολογικούς συντελεστές και να μειώσετε μισθούς και συντάξεις», υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός λειτουργεί με κύριο μέλημα την προσωπική πολιτική επιβίωσή του.
 
«Δυστυχώς, ποτέ άλλοτε η χώρα δεν διέθετε έναν πρωθυπουργό τόσο μειωμένης ευθύνης, έναν πρωθυπουργό ο οποίος λειτουργεί με κύριο μέλημα την προσωπική πολιτική του επιβίωση. Για να τη διασφαλίσει, και πριν κάνει αυτήν τη μεγαλοπρεπή κυβίστηση, φτάσαμε στο σημείο να κλείσουν οι τράπεζες, να διαλύσουμε το τραπεζικό σύστημα, να φορτώσουμε με ένα επώδυνο και βαρύ τρίτο μνημόνιο τη χώρα και φυσικά όλο αυτό το υψηλό κόστος αυτής της αέναης διαπραγμάτευσης να το πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Σήμερα, αυτός ο Πρωθυπουργός, αυτή η Κυβέρνηση, παίζει τα ρέστα της. Φέρνει έναν εκλογικό νόμο με γνώμονα μόνο πώς θα εμποδίσει τη Νέα Δημοκρατία να γίνει κυβέρνηση, οδηγώντας όμως παράλληλα τη χώρα σε αδιέξοδο», τόνισε ο κ. Κατσαφάδος. 
 
Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων υποστήριξε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, η προσέλκυση επενδύσεων, η αποκλιμάκωση της φορολογίας και η μείωση της ανεργίας, αλλά η αλλαγή του εκλογικού νόμου προκειμένου να θέσει εμπόδια στον σχηματισμό των επόμενων κυβερνήσεων, να δημιουργήσει ένα διαλυτικό σκηνικό, το οποίο θα παραπέμπει σε μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας και ακυβερνησίας. 
«Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη προεξοφλήσει την ήττα του στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Γι’ αυτό φέρνει και τον εκλογικό νόμο μέσα στο καλοκαίρι. Γιατί δεν φοβάται απλά, είναι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να εξαντληθεί η τετραετία, επειδή απλούστατα θα έχουν εξαντληθεί πρώτα οι αντοχές της χώρας, των πολιτών και της πραγματικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός πιστεύει προφανώς ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου μπορεί να λειτουργήσει και αποπροσανατολιστικά, να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε από το καταστροφικό δεκαοκτάμηνο της διακυβέρνησής του», τόνισε.
 
Ο κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε και στο δικαίωμα ψήφου από την ηλικία των 17 ετών που προωθεί η Κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς το «ακραία έκφανση ενός πολιτικού αριβισμού του χειρίστου είδους», την ώρα που δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού στον τόπο κατοικίας τους. 
 
«Εσείς που δήθεν κόπτεστε για τα δικαιώματα ψήφου στους δεκαεπτάρηδες, γιατί αρνείστε το δικαίωμα ψήφου σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν από την Ελλάδα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη; Γιατί αρνείστε στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Ο κ. Τσίπρας δίνει πολύ ευχαρίστως ιθαγένεια και ψήφο στους μετανάστες, αλλά αρνείται το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, παίρνει ο ίδιος το μπόνους των πενήντα εδρών και σχηματίζει δύο φορές κυβέρνηση, αλλά όταν δεν έχει καμία ελπίδα να είναι ξανά πρώτο κόμμα θυμάται την απλή αναλογική. Το βαρύ πολιτικό κλίμα για την Κυβέρνηση είναι μη αναστρέψιμο. Η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά τις αυταπάτες, τις ιδεοληψίες και τα συνειδητά ψεύδη της Αριστεράς. Μία από αυτές –ίσως η τελευταία που επιχειρείται- είναι να δοκιμάσετε και την απλή αναλογική, μια απλή αναλογική η οποία δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, εκεί όπου κυρίαρχο δομικό στοιχείο κάθε εκλογικού νόμου είναι η δυνατότητα σχηματισμού συνεκτικής και βιώσιμης κυβέρνησης», υποστήριξε ο κ. Κατσαφάδος. 
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Βουλευτής υποστήριξε πως η Κυβέρνηση μετέτρεψε τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο «σε ένα ανατολίτικο παζάρι», και το μόνο που θέλει είναι να εμποδίσει την Νέα Δημοκρατία  να κυβερνήσει. 
 
«Ό,τι όμως και να κάνετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θα αποφύγετε την κρίση των πολιτών. Μια τέτοια συζήτηση θα έπρεπε να εκσυγχρονίσει το πολιτικό σκηνικό, να οδηγήσει σε νέους δρόμους να κάνει πιο ώριμα τα κόμματα και να τα οδηγήσει σε προγραμματικές συγκλήσεις, που θα προσδιόριζαν την πορεία και την εξέλιξη την πολιτική ανάλογα με τις ανάγκες του τόπου. Δυστυχώς, όμως, ο διακαής σας πόθος να παραμείνετε βασικοί παίχτες, ακόμα και όταν ο λαός σάς γυρίσει την πλάτη μετά από τις επόμενες εκλογές, σας έχει οδηγήσει σε αυτό το έκτρωμα του εκλογικού νόμου, τον οποίο φέρνετε αδιαφορώντας για την ακυβερνησία και τους κινδύνους που θα δημιουργήσει στη χώρα και οδηγείται αυτήν τη συζήτηση δυστυχώς για μια ακόμα φορά σε αδιέξοδο», είπε χαρακτηριστικά. 
 
Κλείνοντας, ο κ. Κατσαφάδος ανέφερε πως η πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης θα είναι ένας ανοικτός διάλογος και με την κοινωνία και με όλα τα κόμματα για την κατάργηση του συγκεκριμένου εκλογικού νόμου και τη δημιουργία ενός νέου, που
θα διασφαλίζει την αναλογικότητα, «αλλά κυρίως το σχηματισμό βιώσιμων κυβερνήσεων, που θα προσφέρουν σταθερότητα και ασφάλεια στους πολίτες και στη χώρα. Αυτή είναι η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας παράλληλα με την καταψήφιση του συγκεκριμένου νόμου». 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η απάντηση της Ν. Κασιμάτη
στην Ένωση Αστυνομικών 
 
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο
21ο Capital Link Forum 

«Ικανοποίηση αλλά και
κίνδυνος υπέρμετρης
δόμησης»

Επιστολή Γ. Λαγουδάκη για
την επέκταση του ΜΕΤΡΟ
στο Πέραμα
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

Χρυσό Βραβείο για την
ΕΥΔΑΠ από το EBEN GR 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ράλι (ERC)

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Δεκεμβρίου 2019, 19.11
«Η κυβέρνηση επιδοτεί το Μακελειό…»
Δήλωση Λευτέρη Κρέτσου, πρώην...
13 Δεκεμβρίου 2019, 21.44
Διαμαρτυρία των σπουδαστών της ΑΕΝ Ύδρας
Στο πλαίσιο του...
13 Δεκεμβρίου 2019, 00.00
Παρέμβαση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  για την επιβολή δικαστικού ενσήμου
Oι Eυρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή...

Ναυτιλία

13 Δεκεμβρίου 2019, 21.51
Οι νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί
Δέκα οκτώ νέους απομακρυσμένους...
12 Δεκεμβρίου 2019, 11.00
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο 21ο Capital Link Forum
Στις βασικές προτεραιότητες της...
11 Δεκεμβρίου 2019, 20.22
 Μεσόγειος και ατμοσφαιρική ρύπανση
Στην 21η διάσκεψη της Σύμβασης της...

Πειραιάς

14 Δεκεμβρίου 2019, 18.55
Συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων στον Πειραιά
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση  δημοτών και...
13 Δεκεμβρίου 2019, 21.49
Εγκαίνια στο σύλλογο εκτελωνιστών
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...
13 Δεκεμβρίου 2019, 00.35
Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ημέρες...