Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 00:44

Το αμπαλάζ της κατσαρόλας του Δ. Τρίμη

damanaki ixthok1
Τον εθνικό ύμνο ψέλνουν οι επιτροπές γνησίων Ελλήνων «ενάντια στις νέες ταυτότητες του σατανά» και υποθέτουμε και κατά κάθε ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής που θα μπορούσε να ελέγξει την τεράστια φοροδιαφυγή.
 
Τον εθνικό ύμνο τραγουδούν κι ορισμένοι Κώοι  μαζί με τους τοπικούς άρχοντες και τους ναζί βουλευτές τους κατά των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, που «θα μολύνουν» το DNA και τον τουρισμό τους.
 
Τον εθνικό ύμνο τραγουδούν σε κάποια μπλόκα  αγρότες ενάντια σε οποιαδήποτε αλλαγή στο βολικό σύστημα άδικων εισφορών του χρεοκοπημένου ΟΓΑ, αν και με την πρόταση της κυβέρνησης για τους αγρότες προβλέπονται λίγο μεγαλύτερες συντάξεις, παραμένουν οι δωρεάν οικονομικές ενισχύσεις και οι πολλές φοροαπαλλαγές και δίνεται η δυνατότητα άμεσης ασφάλισης της μισθωτής γεωργικοκτηνοτροφικής εργασίας που θα αυξήσει την απασχόληση, τα μεροκάματα και τα έσοδα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 
Αν δεν υπήρχε η εξωραϊστική μεσολάβηση των ΜΜΕ οι πολλοί ύμνοι και τα μεγάλα λόγια για πατρίδες, κομμούνια, ανθέλληνες και προδότες δεν θα μπορούσαν να πείσουν το κοινωνικό σώμα για το ανιδιοτελές νόημα αυτής της ...εξέγερσης της κατσαρόλας. Χωρίς τη σκηνοθετική μεσολάβηση των ΜΜΕ και των έμπειρων σχολιαστών τους, θα ήταν αδύνατον να ...θαυμάζεται η περιφρόνηση του διαλόγου, η αυθαιρεσία, η τυφλή άρνηση και ο ανορθόδοξος τσαμπουκάς.
 
Τα ΜΜΕ που ως πρόσφατα έσκουζαν για τους θρασείς εργατοπατέρες, τους προνομιούχους του Δημοσίου και τις καλοβολεμένες συντεχνίες που κλείνουν δρόμους,  σαμποτάρουν την οικονομία της χώρας, και τη δυσφημούν στο εξωτερικό, έχουν μετατραπεί σε μηχανές αντικυβερνητκής προπαγάνδας, αδιαφορώντας για τα πάντα -αρκεί να πέσει η «ανήθικη» κυβέρνηση της αριστεράς και μάλιστα από αυτή τη Βουλή, χωρίς εκλογές. 
 
Η διαπλοκή είναι το κέντρο καθοδήγησης και ιδεολογικού αμπαλάζ του δεξιοαριστερού αντικυβερνητικού κινήματος κατσαρόλας με γενικό τίτλο «να μην αλλάξει τίποτα», έχοντας παράλληλα αποσιωπηθεί συνειδητά η μεγάλη είδηση: ότι δηλαδή η κυβέρνηση Τσίπρα μάχεται με τους νεοφιλελεύθερους Θεσμούς ώστε να παραμείνουν οι σημερινές συντάξεις στο ύψος τους. Κρύβουν ή διαστρέφουν μια αλήθεια που εκ των πραγμάτων ενδιαφέρει (και ανακουφίζει) 2,7 εκατομμυρία συνταξιούχους και τουλάχιστον άλλα τόσα εκατομμύρια προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους και ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που ζουν από την έστω και μικρή καταναλωτική ικανότητα όλων των προηγούμενων.
 
Τα ΜΜΕ τερατολογούν για τις δυσμενείς δήθεν επιπτώσεις που θα έχει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών (ως ποσοστού πλέον επί του καθαρού εισοδήματός τους) στην επιβίωση των υποαπασχολούμενων νέων και των φτωχότερων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων, δηλαδή της πλειονότητας των επιστημόνων και των άλλων ελευθέρων επαγγελματιών και μικρών επιχειρηματιών. Αναπαράγουν τη ρητορική του νεοφιλελευθερισμού: των μεγάλων ευκαιριών ευημερίας με «λιγότερες εισφορές», «λιγότερο κράτος», «λιγότερους μισθωτούς», «λιγότερες συντάξεις» στους απόμαχους και στους παλιούς ασφαλισμένους για να εξισωθούν με τις χαμηλότερες αμοιβές και τις μικρότερες προσδοκόμενες συντάξεις των επόμενων αυτοαπασχολούμενων γενιών. Κι όποιος έχει λεφτά να πηγαίνει στην ...ανταποδοτική ιδιωτική ασφάλιση και στα malls της υγείας.
 
Δεξιά και αριστερή αντιπολίτευση διαφωνούν με την ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Επιδιώκουν την απόλυτη αυτοτέλεια των ...ειδικών συστημάτων, αποστρέφονται την ιδέα του κοινού τρόπου υπολογισμού των εισφορών, τη διαμόρφωση ίδιων κανόνων και δίκαιων παροχών του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς όπως φαίνεται βολεύονται με την ισχύουσα  κουρελού των πολλαπλών αδικιών και των εξαιρέσεων που χαρακτηρίζει το σημερινό  ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα το οποίο ωστόσο πρέπει επειγόντως να βρεi χρηματοδότηση. Αλλά επ' αυτού, μας επαναλαμβάνουν το εποικοδομητικό επιχείρημα ... «να κόψει το λαιμό της η κυβέρνηση».
 
Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, όλοι αυτοί οι μεγάλοι μεταρρυθμιστές (οπαδοί του ορθού ευρωπαϊκού λόγου) και οι εκ του ασφαλούς ρηξικέλευθοι, ότι με τη σημερινή ανεργία, την αθέατη απασχόληση, την ελαστικοποίηση της δουλειάς, την απεργία επενδυτικού κεφαλαίου, τον ανοιχτό χρηματοδοτικό εκβιασμό των Θεσμών και την κάθετη πτώση των μισθών, είναι αδύνατον χωρίς εισφορές και φόρους να σταθεί οποιοδήποτε διανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και αξιοπρεπών συντάξεων για όλους. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει το κοινωνικό κράτος, ακολουθούν πιστά την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, αγωνίζονται για τις μειώσεις όλων των συντάξεων, υπέρ διεύρυνσης των ανισοτήτων.
 
Ακόμα και την είδηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την υγειονομική κάλυψη από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας  όλων των ανασφάλιστων (που πολλαπλασιάστηκαν ανατριχιαστικά την εποχή της χρεοκοπίας της χώρας), αποκρύπτουν. Κι όμως «οι εκατομμύρια ανασφάλιστοι θα μπορούν στο εξής με τον αριθμό ΑΜΚΑ και μόνο να έχουν κανονική πρόσβαση σε συνταγογραφία φαρμάκων, εξετάσεων και νοσηλεία», δηλώνει ο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αλλά δεν ...ακούγεται από το καρτέλ των βαρόνων της διαπλοκής.
 
Κάθε ανάλογη είδηση προστασίας των φτωχότερων συμπολιτών μας (κάρτες σίτισης, επίδομα ενοικίου, δωρεάν μεταφορές, νερό και ρεύμα, προστασία πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες κ.ά), χάνεται μέσα στην εξώφθαλμη αντιΣΥΡΙΖΑ σκοπιμότητα, μέσα στον ορυμαγδό πληροφοριών και εικόνων παραπλάνησης, διόγκωσης, υιοθέτησης και ανάδειξης κάθε πιθανής και απίθανης διαμαρτυρίας. Κι όποτε οι Θεσμοί καθυστερούν ή απαγορεύουν ένα μέτρο του λεγόμενου παράλληλου προγράματος της κυβέρνησης, η δεξιοαριστερή μιντιακή μηχανή δεν θα ντραπεί να πανηγυρίσει και να αποδώσει την ευθύνη αποκλειστικά στον «ανίκανο και κωλοτούμπα» ΣΥΡΙΖΑ -και ποτέ στην αναλγησία και τους εκβιασμούς των δανειστών και των εγχώριων συμμάχων τους.
 
Ποτέ τόσοι μεταρρυθμιστές και ρηξικέλευθοι πολιτικοί, οικονομολόγοι, συνδικαλιστές ηγέτες, δεν είχαν υποστηρίξει τόσο αποφασιστικά να μην αλλάξει τίποτα σε μια ολοφάνερα προβληματική και άδικη χώρα.
 
Πηγή: efsyn
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός
του Αντώνη Μποσκοΐτη
στον Ζακ Κωστόπουλο
 
Ερώτηση για το Πράσινο Ταμείο 

 Συνάντηση Γ.Σταματογιάννη με
τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Μπίστης κατά Γεννηματά

Γεγονότα

«Μαμά παίζω και συ γυμνάζεσαι!»
στον Πολυχώρο «Σώμα & Φως»

ΕΛΠΕ: Ιστορικό υψηλό
κερδών στο Α’ εξάμηνο
του 2018

Άμεσα αντιμετωπίσιμες οι
διακοπές υδροδότησης

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Σεπτεμβρίου 2018, 00.07
Ο Πρόεδρος της Βουλής στην εκδήλωση του Μπλόκου της Κοκκινιάς
Στεφάνι στη μνήμη των εκτελεσμένων...
23 Σεπτεμβρίου 2018, 17.35
Υπέρ του λιντσαρίσματος ο νεοφιλελεύθερος Ανδρέας Ανδριανόπουλος
Ο τραγικός τρόπος με τον οποίο...
23 Σεπτεμβρίου 2018, 17.31
Καταγγελία για επίθεση χρυσαυγίτη ταξιτζή σε επιβάτη
Τον άγριο ξυλοδαρμό και την τραμπούκικη...

Ναυτιλία

21 Σεπτεμβρίου 2018, 14.41
«Παραμεσιτικά ιδιωτικά γραφεία για ναυτεργάτες»
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει ότι ιδιωτικά...
20 Σεπτεμβρίου 2018, 18.54
Νέες προκλήσεις για τον κλάδο των Logistics
Στη σημασία των εξελίξεων στο χώρο των...
18 Σεπτεμβρίου 2018, 23.32
Συναντήσεις Φ. Κουβέλη με τις διοικήσεις ΟΛΠ και ΕΒΕΠ
Σειρά συναντήσεων είχε ο Υπουργός...

Πειραιάς

22 Σεπτεμβρίου 2018, 17.57
«Μαμά παίζω και συ γυμνάζεσαι!» στον Πολυχώρο «Σώμα & Φως»
Πως θα σας φαινόταν η ιδέα την ώρα που το...
22 Σεπτεμβρίου 2018, 17.52
Συνάντηση Γ.Σταματογιάννη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού...
20 Σεπτεμβρίου 2018, 14.37
«Ναι στην αναβάθμιση όχι στην ιδιωτικοποίηση»
Η Δημοτική Κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας...