Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 21:41

Διαγωνισμός Θαλάσσιας Οικονομίας «BlueGrowth II»

logoartc_f
Ο Διαγωνισμός θαλάσσιας οικονομίας «BlueGrowth II», γίνεται πλέον θεσμός. Αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Διαγωνισμός, από τις 16.30 έως τις 21.00, στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 51), τον οποίο διοργανώνει η ομάδα του Blue Growth,  με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά. 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 1ος Διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2014, έδωσε την ευκαιρία σε 9 υποψηφίους, από τους συνολικά 30 που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της «Μπλε Οικονομίας» ενώπιον Συμβουλίου Ειδικών του χώρου της Ναυτιλίας. 
 
Ο κάθε ένας από τους τρεις τελικούς νικητές κέρδισε το έπαθλο των 5.000 ευρώ καθώς και τη συμμετοχή σε πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (incubation) από την Αειφορία, για τρείς μήνες.
 
Φέτος, η διοργάνωση εξελίσσεται και ωριμάζει περισσότερο, αναβαθμίζοντας την ποιότητα,  τόσο στην επιλογή των υποβαλλόμενων προτάσεων, όσο και στη 
διαδραστικότητα και αμεσότητα της επικοινωνίας των υποψηφίων με τους Συμβούλους. 
 
Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή που αποτελείται κυρίως από τους συμβούλους και το κοινό. Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 5000 ευρώ, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της Αειφορίας και του Blue Growth, υποτροφίες για προγράμματα MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Ναυτιλιακά του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ευκαιρία να παρουσιάσουν στα Ποσειδώνια τον Ιούνιο του 2016. 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή στηρίζει δράσεις που έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση της νέας επιχειρηματικότητας, την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτές αφορούν στη θαλάσσια οικονομία. Ο κρυμμένος πλούτος της Ελλάδας είναι τα «μυαλά» των νέων Ελλήνων επιστημόνων, μιας γενιάς με λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να αξιοποιήσουμε ως πόλη και κατ΄ επέκταση ως χώρα. Ο Πειραιάς πρέπει να στραφεί  προς τη θάλασσα και να αναπτυχθεί με βάση  τη ναυτιλία, τον θαλάσσιο τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. Άλλωστε ο Πειραιάς κοιτάζει προς τη θάλασσα και πιστεύω ακράδαντα πως η άνθιση της τοπικής οικονομίας, οι  νέες θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη θα έρθoυν από εκεί».
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, επισήμανε: «Η αυριανή εκδήλωση είναι ο 2ος ετήσιος Διαγωνισμός για καινοτόμες ιδέες γύρω από τη θαλάσσια οικονομία. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Blue Growth, που οργανώνει ο Δήμος Πειραιά με τη στήριξη της aephoria.net. Στόχος της πόλης μας είναι να εδραιωθεί σαν ένας τόπος καινοτομίας στη νέα οικονομία». 
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Ημέρας του Διαγωνισμού, παρακαλούμε πατήστε http://bluegrowth.gr/demo-day-program/
 
Για επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , 213 0281820, +30 6937183477, +30 6936281338, www.bluegrowth.gr.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η απάντηση της Ν. Κασιμάτη
στην Ένωση Αστυνομικών 
 
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο
21ο Capital Link Forum 

«Ικανοποίηση αλλά και
κίνδυνος υπέρμετρης
δόμησης»

Επιστολή Γ. Λαγουδάκη για
την επέκταση του ΜΕΤΡΟ
στο Πέραμα
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

Χρυσό Βραβείο για την
ΕΥΔΑΠ από το EBEN GR 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ράλι (ERC)

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

12 Δεκεμβρίου 2019, 10.43
Η απάντηση της Ν. Κασιμάτη στην Ένωση Αστυνομικών
Επιστολή προς την Ένωση Αστυνομικών...
09 Δεκεμβρίου 2019, 17.11
 «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσβάλει τη νοημοσύνη όλων μας»
Δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του...

Ναυτιλία

12 Δεκεμβρίου 2019, 11.00
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο 21ο Capital Link Forum
Στις βασικές προτεραιότητες της...
11 Δεκεμβρίου 2019, 20.22
 Μεσόγειος και ατμοσφαιρική ρύπανση
Στην 21η διάσκεψη της Σύμβασης της...
10 Δεκεμβρίου 2019, 19.38
«Πλοίο της Χρονιάς» το World Champion Jet
Το ταχύπλοο World Champion Jet της SEAJETS βραβεύτηκε ως το...

Πειραιάς

13 Δεκεμβρίου 2019, 00.35
Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ημέρες...
13 Δεκεμβρίου 2019, 00.14
Κατάθεση αναφοράς για το κτίριο Πειραϊκής Πατραϊκής
  Στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού...
12 Δεκεμβρίου 2019, 11.40
Από σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων
Αρχίζει σήμερα 12 Δεκεμβρίου το...