Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 00:14

«Προτεραιότητα η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων»

logoartc_f
Δηλώσεις Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία εργαζομένων του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και των Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος
 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, είπε:
 
«Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων είχαμε, κατά τη γνώμη μου, μια πολύ χρήσιμη συνομιλία για τις εξελίξεις στο λιμάνι,  για τις εξελίξεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, γενικότερα για την ναυπηγική βιομηχανία και για άλλα θέματα. 
 
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι, η Κυβέρνησή μας και για τις εξελίξεις στο λιμάνι θεωρεί πρώτιστης προτεραιότητας την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Έχουμε ήδη πάρει πρωτοβουλίες για αυτό και στο επόμενο διάστημα αυτές θα ενταθούν, όποιες εξελίξεις και αν υπάρχουν στο λιμάνι. Η  λιμενική εργασία και ότι  σημαίνει αυτό πρέπει να είναι απολύτως κατοχυρωμένη και με συλλογικές συμβάσεις και με την κατοχύρωση όσων ήδη έχουν κατακτηθεί, αλλά και τη διεύρυνσή τους. Αυτή είναι κυβερνητική δέσμευση. 
 
Για την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία όμως, ήδη τρέχουν πρωτοβουλίες με συνεχείς διυπουργικές συσκέψεις, τόσο για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όσο και για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και  Σύρου, όσο  και για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη  Περάματος.
Πρόκειται για πρώτης προτεραιότητας παραγωγική διαδικασία. Έχουμε μια τεχνογνωσία στη χώρα μας, στα ελληνικά ναυπηγεία, τεχνογνωσία των εργαζομένων, που είναι μοναδική. Αυτό τον πλούτο, αυτό το κεφάλαιο, οφείλουμε να το διατηρήσουμε και να μη το αφήσουμε να πάει χαμένο. Στο επόμενο διάστημα, είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε, μετά από οριστικές αποφάσεις τις πρωτοβουλίες μας για την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.»
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν υπάρχουν προοπτικές να κερδίσουν κάτι οι εργαζόμενοι του λιμανιού σε σχέση με τη λαίλαπα που αντιμετωπίζουν στα εργασιακά τους δικαιώματα, ο Θοδωρής Δρίτσας απάντησε:
 
«Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, σε όλο τον κόσμο. Η εργασία έχει υποβαθμιστεί. Στη χώρα μας, με τον τεράστιο αριθμό ανέργων, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε,  ότι δε θα είναι παρά μια συγκυριακή παρένθεση. Είναι στο χέρι και του εργατικού κινήματος,  αλλά φυσικά και της κυβέρνησης και  του πολιτικού κόσμου, να δώσουμε τη μάχη, γιατί η κατοχύρωση της εργασίας,  δεν είναι απλά και  μόνο μια πράξη δικαιοσύνης, είναι και προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.»
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Παλαιοκομματική
λογική …»
 
«Ακραία και απαράδεκτα,
τα πρώτα δείγματα γραφής
της Κυβέρνησης»

Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά

"Όχι κομματικές παρεμβάσεις
στη Δημόσια Διοίκηση"

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Ιουλίου 2019, 22.05
«Ακραία και απαράδεκτα, τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης»
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Υπεύθυνου Τομέα...
19 Ιουλίου 2019, 21.58
«Παλαιοκομματική λογική …»
Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του...
18 Ιουλίου 2019, 14.51
«Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες και λαθρέμπορους !»
Δήλωση του  Τρύφωνα Αλεξιάδη,...

Ναυτιλία

18 Ιουλίου 2019, 10.03
Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά
Με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα...
17 Ιουλίου 2019, 22.38
Συνάντηση ΠΝΟ – ΥΝΑ: «Καμιά αυταπάτη - Καμιά ολιγωρία…»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη συνάντηση...
10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...

Πειραιάς