Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 10:09

Βράβευση Πληρώματος Περιπολικού του Λιμενικού

logoartc_f
Στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία της, η Ακαδημία Αθηνών, βράβευσε το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος “602” (με Κυβερνήτη τον Ανθυποπλοίαρχο Λ .Σ. Παπαδόπουλο Κυριάκο), για τις εξαίρετες πράξεις υψηλής ανθρωπιστικής αξίας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων Έρευνας, Διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της ν. Λέσβου.
 
Στην τελετή, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας , ενώ παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Υ.ΝΑ.Ν.Π κ. Ιωάννης Θεοτοκάς και ο Αρχηγός του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ. Σ. Αθανασόπουλος Αθανάσιος.
 
Ο Υπουργός, αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Κυριάκο Παπαδόπουλο και στον Αρχηγό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, τους ζήτησε να μεταφέρουν τη βαθιά του εκτίμηση για το έργο που επιτελούν, τόσο στο πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος “602”, όσο και σε όλα τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.
 
Ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως την ιδέα προς την Ακαδημία Αθηνών, για να προταθεί για βράβευση ο Ανθυποπλοίαρχος Παπαδόπουλος, διατύπωσε απευθείας προς τον Αρχηγό του Σώματος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, τον περασμένο Οκτώβριο, στη Λέσβο μαζί με τον Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Βέρνερ Φάιμαν, και συγκεκριμένα στο χώρο υποδοχής προσφύγων στο Καρά Τεπέ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Αρχηγός του Λ.Σ σύστησαν τον Ανθυποπλοίαρχο Παπαδόπουλο στον Πρωθυπουργό, ο οποίος συνομίλησε μαζί του, ζήτησε πληροφορίες και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελούν.
 
Ο Υπουργός σε σχετική του δήλωση κατέληξε:
 
«Το κύρος του Λιμενικού Σώματος έχει δικαίως αναβαθμιστεί. Η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών το επιβεβαιώνει. Η αναγνώριση ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, αλλά ακόμα και τα Ευρωπαϊκά. Η πρώτιστη τιμή ανήκει στις γυναίκες και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που με επαγγελματισμό και ανθρωπισμό επιτελούν ένα μεγαλειώδες έργο, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και προστασίας των συνόρων νυχθημερόν, στην πρώτη γραμμή του Ανατολικού Αιγαίου. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελούν.»
 
Ο κ. Αρχηγός αναφορικά με την βράβευση, τόνισε τα εξής :
''Η σημερινή βράβευση του πληρώματος του Π.Π.Λ.Σ 602, από την Ακαδημία Αθηνών, αποτελεί μέγιστη τιμή για το Λιμενικό Σώμα διότι αναγνωρίζεται έμπρακτα και από τον πνευματικό κόσμο της Πατρίδας μας, το εξαιρετικά σπουδαίο έργο που επιτελεί σήμερα το Λ.Σ -ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ανατολικό Αιγαίο.
 
Στο πρόσωπο του Κυβερνήτη του Π.Π.Λ.Σ 602 Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ. Παπαδόπουλου Κυριάκου βραβεύονται όλοι οι Κυβερνήτες και τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών τα οποία επιχειρούν καθημερινά στο Ανατολικό Αιγαίο, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους κανόνες του Εθνικού και Διεθνούς Δικαίου, διασώζοντας, από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα 99.441 πρόσφυγες σε 2873 επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης.
 
Παρά, τις όποιες δυσκολίες, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα το έργο μας, για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, η διάσωση των συνανθρώπων μας αποτελεί τη μέγιστη ηθική ικανοποίηση και το σπουδαιότερο ''βραβείο''.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Αφαίμαξη πόρων από τους
Οργανισμούς Λιμένων»
 
Επιστολή του Γ. Πατούλη για
την αφισορύπανση 

Ο Τραμπ γιατρός της
ανθρωπότητας

Ερώτηση για τα
ανταποδοτικά τέλη από
τα Αιολικά Πάρκα
 

Γεγονότα

Νέο Album Armagos -
The Lonely Piano

Οι «κήποι» στο Νομισματικό
Μουσείο

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με
θέμα την ναυτιλία

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Οκτωβρίου 2019, 20.46
Ο Τραμπ γιατρός της ανθρωπότητας
Του Γιώργου Τσιρίδη    Ξεκινάω το...
17 Οκτωβρίου 2019, 22.36
Δικαίωμα ψήφου στους Ναυτεργάτες
Ψήφισμα του Δ.Σ της...
16 Οκτωβρίου 2019, 23.13
«Αφαίμαξη πόρων από τους Οργανισμούς Λιμένων»
Ενημέρωση του Τομεάρχη Ναυτιλίας και...

Ναυτιλία

18 Οκτωβρίου 2019, 17.41
 Ποιοί καλύπτουν τις παρανομίες της LEVANTE FERRIES …
Επιστολή της ΠΕΝΕΝ προς τους...
15 Οκτωβρίου 2019, 15.39
Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Λιμενικό Σώμα
Με την παρουσία του Υπουργού...
15 Οκτωβρίου 2019, 00.31
«Επιδίωξη μας η δημόσια νησιωτική πολιτική»
«Η νησιωτικότητα  για την κυβέρνηση μας...

Πειραιάς

20 Οκτωβρίου 2019, 22.47
Έφυγε ο Κυριάκος Καλογεράκος
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο γιατρός...
20 Οκτωβρίου 2019, 19.34
Οι μαθητές του Ζαννείου σε εθελοντική δράση στην παραλία Φρεαττύδας
Μαθητές του Ζαννείου Πειραματικού...
20 Οκτωβρίου 2019, 19.24
Ο «Πειραιάς για όλους» εκφράζει την υποστήριξή του στο ΚΕΘΕΑ
Στη Γενική Συνέλευση του «Πειραιάς...