Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 10:09

Βράβευση Πληρώματος Περιπολικού του Λιμενικού

logoartc_f
Στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία της, η Ακαδημία Αθηνών, βράβευσε το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος “602” (με Κυβερνήτη τον Ανθυποπλοίαρχο Λ .Σ. Παπαδόπουλο Κυριάκο), για τις εξαίρετες πράξεις υψηλής ανθρωπιστικής αξίας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων Έρευνας, Διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της ν. Λέσβου.
 
Στην τελετή, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας , ενώ παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Υ.ΝΑ.Ν.Π κ. Ιωάννης Θεοτοκάς και ο Αρχηγός του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ. Σ. Αθανασόπουλος Αθανάσιος.
 
Ο Υπουργός, αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Κυριάκο Παπαδόπουλο και στον Αρχηγό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, τους ζήτησε να μεταφέρουν τη βαθιά του εκτίμηση για το έργο που επιτελούν, τόσο στο πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος “602”, όσο και σε όλα τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.
 
Ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως την ιδέα προς την Ακαδημία Αθηνών, για να προταθεί για βράβευση ο Ανθυποπλοίαρχος Παπαδόπουλος, διατύπωσε απευθείας προς τον Αρχηγό του Σώματος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, τον περασμένο Οκτώβριο, στη Λέσβο μαζί με τον Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Βέρνερ Φάιμαν, και συγκεκριμένα στο χώρο υποδοχής προσφύγων στο Καρά Τεπέ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Αρχηγός του Λ.Σ σύστησαν τον Ανθυποπλοίαρχο Παπαδόπουλο στον Πρωθυπουργό, ο οποίος συνομίλησε μαζί του, ζήτησε πληροφορίες και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελούν.
 
Ο Υπουργός σε σχετική του δήλωση κατέληξε:
 
«Το κύρος του Λιμενικού Σώματος έχει δικαίως αναβαθμιστεί. Η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών το επιβεβαιώνει. Η αναγνώριση ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, αλλά ακόμα και τα Ευρωπαϊκά. Η πρώτιστη τιμή ανήκει στις γυναίκες και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που με επαγγελματισμό και ανθρωπισμό επιτελούν ένα μεγαλειώδες έργο, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και προστασίας των συνόρων νυχθημερόν, στην πρώτη γραμμή του Ανατολικού Αιγαίου. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελούν.»
 
Ο κ. Αρχηγός αναφορικά με την βράβευση, τόνισε τα εξής :
''Η σημερινή βράβευση του πληρώματος του Π.Π.Λ.Σ 602, από την Ακαδημία Αθηνών, αποτελεί μέγιστη τιμή για το Λιμενικό Σώμα διότι αναγνωρίζεται έμπρακτα και από τον πνευματικό κόσμο της Πατρίδας μας, το εξαιρετικά σπουδαίο έργο που επιτελεί σήμερα το Λ.Σ -ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ανατολικό Αιγαίο.
 
Στο πρόσωπο του Κυβερνήτη του Π.Π.Λ.Σ 602 Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ. Παπαδόπουλου Κυριάκου βραβεύονται όλοι οι Κυβερνήτες και τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών τα οποία επιχειρούν καθημερινά στο Ανατολικό Αιγαίο, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους κανόνες του Εθνικού και Διεθνούς Δικαίου, διασώζοντας, από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα 99.441 πρόσφυγες σε 2873 επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης.
 
Παρά, τις όποιες δυσκολίες, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα το έργο μας, για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, η διάσωση των συνανθρώπων μας αποτελεί τη μέγιστη ηθική ικανοποίηση και το σπουδαιότερο ''βραβείο''.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Το master plan του ΟΛΠ
στο επίκεντρο
 
Ο «Γαλάζιος» εφοπλιστής
της Σαμοθράκης 

«Με έπαρση και αυταρέσκεια
η διακυβέρνηση της ΝΔ»

«Η αποτυχία της ιδιωτικής
πρωτοβουλίας στην
Ακτοπλοΐα»

Γεγονότα

Καλωσορίσατε στον
προορισμό σας με μόλις
ένα κλικ

Ελληνικά Πετρέλαια:
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Αυγούστου 2019, 10.51
«Απαράδεκτη η παρέμβαση των ΗΠΑ»
«Απαράδεκτη» θεωρεί την παρέμβαση των ΗΠΑ...
19 Αυγούστου 2019, 19.19
Ο «Γαλάζιος» εφοπλιστής της Σαμοθράκης
Ούτε μία ούτε δύο αλλά έξι φορές τον...
19 Αυγούστου 2019, 18.56
ΣΥΡΙΖΑ: Το φιάσκο της Σαμοθράκης
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του...

Ναυτιλία

19 Αυγούστου 2019, 19.12
Η αποτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ακτοπλοΐα»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την...
18 Αυγούστου 2019, 13.06
Εκτεθήκατε κύριε Υπουργέ …
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπ....
11 Αυγούστου 2019, 11.38
«Εξαγγελίες και προνόμια στους εφοπλιστές …»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την επίσκεψη...

Πειραιάς

21 Αυγούστου 2019, 10.59
Ολυμπιακός – Κράσνονταρ απόψε στο «Καραϊσκάκης»
Το πρώτο από τα δύο βήματα που απομένουν...
20 Αυγούστου 2019, 23.51
Το master plan του ΟΛΠ στο επίκεντρο
Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και...
20 Αυγούστου 2019, 18.12
 28 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής
Ητελετή ορκωμοσίας της νέας...