Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 10:09

Βράβευση Πληρώματος Περιπολικού του Λιμενικού

logoartc_f
Στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία της, η Ακαδημία Αθηνών, βράβευσε το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος “602” (με Κυβερνήτη τον Ανθυποπλοίαρχο Λ .Σ. Παπαδόπουλο Κυριάκο), για τις εξαίρετες πράξεις υψηλής ανθρωπιστικής αξίας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων Έρευνας, Διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της ν. Λέσβου.
 
Στην τελετή, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας , ενώ παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Υ.ΝΑ.Ν.Π κ. Ιωάννης Θεοτοκάς και ο Αρχηγός του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ. Σ. Αθανασόπουλος Αθανάσιος.
 
Ο Υπουργός, αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Κυριάκο Παπαδόπουλο και στον Αρχηγό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, τους ζήτησε να μεταφέρουν τη βαθιά του εκτίμηση για το έργο που επιτελούν, τόσο στο πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος “602”, όσο και σε όλα τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.
 
Ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως την ιδέα προς την Ακαδημία Αθηνών, για να προταθεί για βράβευση ο Ανθυποπλοίαρχος Παπαδόπουλος, διατύπωσε απευθείας προς τον Αρχηγό του Σώματος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, τον περασμένο Οκτώβριο, στη Λέσβο μαζί με τον Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Βέρνερ Φάιμαν, και συγκεκριμένα στο χώρο υποδοχής προσφύγων στο Καρά Τεπέ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Αρχηγός του Λ.Σ σύστησαν τον Ανθυποπλοίαρχο Παπαδόπουλο στον Πρωθυπουργό, ο οποίος συνομίλησε μαζί του, ζήτησε πληροφορίες και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελούν.
 
Ο Υπουργός σε σχετική του δήλωση κατέληξε:
 
«Το κύρος του Λιμενικού Σώματος έχει δικαίως αναβαθμιστεί. Η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών το επιβεβαιώνει. Η αναγνώριση ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, αλλά ακόμα και τα Ευρωπαϊκά. Η πρώτιστη τιμή ανήκει στις γυναίκες και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που με επαγγελματισμό και ανθρωπισμό επιτελούν ένα μεγαλειώδες έργο, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και προστασίας των συνόρων νυχθημερόν, στην πρώτη γραμμή του Ανατολικού Αιγαίου. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελούν.»
 
Ο κ. Αρχηγός αναφορικά με την βράβευση, τόνισε τα εξής :
''Η σημερινή βράβευση του πληρώματος του Π.Π.Λ.Σ 602, από την Ακαδημία Αθηνών, αποτελεί μέγιστη τιμή για το Λιμενικό Σώμα διότι αναγνωρίζεται έμπρακτα και από τον πνευματικό κόσμο της Πατρίδας μας, το εξαιρετικά σπουδαίο έργο που επιτελεί σήμερα το Λ.Σ -ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ανατολικό Αιγαίο.
 
Στο πρόσωπο του Κυβερνήτη του Π.Π.Λ.Σ 602 Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ. Παπαδόπουλου Κυριάκου βραβεύονται όλοι οι Κυβερνήτες και τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών τα οποία επιχειρούν καθημερινά στο Ανατολικό Αιγαίο, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους κανόνες του Εθνικού και Διεθνούς Δικαίου, διασώζοντας, από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα 99.441 πρόσφυγες σε 2873 επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης.
 
Παρά, τις όποιες δυσκολίες, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα το έργο μας, για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, η διάσωση των συνανθρώπων μας αποτελεί τη μέγιστη ηθική ικανοποίηση και το σπουδαιότερο ''βραβείο''.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Απόφαση- σταθμός για την
προστασία του θαλασσίου
περιβάλλοντος» 
 
Eπιστολή πατέρα Κατσούλη
στον Αυγενάκη 

Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά

"Όχι κομματικές παρεμβάσεις
στη Δημόσια Διοίκηση"

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Ιουλίου 2019, 14.51
«Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες και λαθρέμπορους !»
Δήλωση του  Τρύφωνα Αλεξιάδη,...
18 Ιουλίου 2019, 10.10
Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε ο...
18 Ιουλίου 2019, 00.00
Έπεσαν (και οι τελευταίες) μάσκες της ΝΔ για τις Πρέσπες
Πριν από έξι μήνες, στις 25 Ιανουαρίου, ο...

Ναυτιλία

18 Ιουλίου 2019, 10.03
Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά
Με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα...
17 Ιουλίου 2019, 22.38
Συνάντηση ΠΝΟ – ΥΝΑ: «Καμιά αυταπάτη - Καμιά ολιγωρία…»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη συνάντηση...
10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...

Πειραιάς

17 Ιουλίου 2019, 22.42
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο λόγω έργων
Ξεκίνησαν τα προαπαιτούμενα έργα της...
13 Ιουλίου 2019, 10.57
Πρόσβαση για άτομα με αναπηρία στα Βοτσαλάκια
Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε το σύστημα...
12 Ιουλίου 2019, 17.26
Οι Δικηγόροι του Πειραιά κατά της «Ελληνικής Λύσης»
Ανακοίνωση του Δικηγορικού...