Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 00:21

Απεργία και συγκέντρωση των Ναυτεργατών στο «Κνωσσός Παλλάς»

logoartc_f
Απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στις 11:00 σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Κνωσσός Παλλάς». 
 
Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την απεργία:
 
Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει ακάθεκτη και αδίστακτη στην υλοποίηση και ψήφιση της συμφωνίας που επεγράφη με το παλιό πολιτικό μνημονιακό μπλοκ (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι) στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου. Η κατάθεση του νέου σκληρού – ταξικού κρατικού προϋπολογισμού, η νέα φοροκαταιγίδα μέτρων σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και η καταστροφική επέλαση – κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης συνιστούν το νέο πακέτο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στην Βουλή.
 
Στην κατεύθυνση αυτή οι περικοπές της κοινωνικοασφαλιστικής δαπάνης που προβλέπεται στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού αναμένεται να οδηγήσουν σε νέα βάρβαρα και σφαγιαστικά μέτρα στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση με νέες περικοπές και μειώσεις στις κύριες συντάξεις, στην επικουρική ασφάλιση, στις εφάπαξ παροχές, στην κοινωνική πρόνοια.
 
Οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας και η δραματική συρρίκνωση των πετσοκομμένων συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων θα οδηγήσουν στην επέκταση και διεύρυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τους γύπες και τα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης, της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που ήδη έχει νομοθετικά κατοχυρωθεί όπως επίσης και τα κόκκινα ιδιωτικά δάνεια τα οποία θα περάσουν σε τυχοδιωκτικά επιθετικά FUNDS αναμένεται να προκαλέσουν κοινωνικό σοκ και να περάσουν έναντι πινακίου φακής στα αρπακτικά επενδυτικά επιχειρηματικά σχήματα!!
 
Τα νέα φορομπηχτικά κυβερνητικά μέτρα θα οδηγήσουν σε νέα αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων αφού λεηλατούν τα εναπομείναντα λαϊκά εισοδήματα και οδηγούν στην παραπέρα φτωχοποίηση την συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της κοινωνίας.
Δρομολογείται με ταχείς ρυθμούς το ξεπούλημα μέσω ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων επιχειρήσεων και της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Ταυτόχρονα για πολλοστή φορά το μεγάλο κεφάλαιο εγχώριο και ξένο παραμένει στο απυρόβλητο με την πιο χαρακτηριστική περίπτωση των εφοπλιστών που η κυβέρνηση δείχνοντας τίνος συμφέροντα υπηρετεί αρνείται επίμονα να αγγίξει την επιχειρηματική ασυδοσία και την φοροασυλία που αυτοί διαχρονικά απολαμβάνουν από όλες τις κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες.
 
Μπροστά στην επιθετικότητα του μεγάλου κεφαλαίου και των ταξικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση, το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα και το σύνολο των κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων που αντιστρατεύονται σε αυτήν την μετωπική βάρβαρη πολιτική πρέπει και οφείλουν να σηκώσουν το ανάστημά τους δημιουργώντας ένα ισχυρό λαϊκό εργατικό κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, πάλης και ανατροπής που θα συντρίψει αυτές τις κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές.
 
Ένα μέτωπο το οποίο θα διαμορφωθεί από τους κάτω, τους εργαζόμενους, τα φτωχά και μεσαία στρώματα, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, την νεολαία, το οποίο θα σχεδιάσει, οργανώσει, συσπειρώσει και κινητοποιήσει τον λαό σε έναν πολύμορφο αγώνα διαρκείας, σκληρής σύγκρουσης με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε, του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου.
 
Με την συμμετοχή μας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων παλεύουμε για την διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων μας, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, την απορρόφηση των ανέργων, την ουσιαστική τους προστασία, την απόσυρση οποιασδήποτε μείωσης των οργανικών συνθέσεων και την επαναφορά του Π.Δ 177/74 , τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, την μη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, την κατάργηση του Ν.Δ 2687/53 της εφοπλιστικής φοροασυλίας, την ριζική αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ, την πάταξη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την επίλυση του προβλήματος της απλήρωτης ναυτικής εργασίας».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Απόφαση- σταθμός για την
προστασία του θαλασσίου
περιβάλλοντος» 
 
Eπιστολή πατέρα Κατσούλη
στον Αυγενάκη 

Ευχαριστήρια επιστολή
του Π. Χατζηπέρου

"Ο κύβος ερρίφθη ..."

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Ιουλίου 2019, 10.53
Αντιφασιστική συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού
Ανακοίνωση της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια...
14 Ιουλίου 2019, 10.21
Προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους …
Αποχωρούν Λαγός και Κούζηλος, υπό...
13 Ιουλίου 2019, 10.47
Οι Ξένοι Ανταποκριτές καταγγέλλουν Βουλευτή της ΝΔ
Σε ένα παραλήρημα του, ο πρώην...

Ναυτιλία

10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...
09 Ιουλίου 2019, 19.25
Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπ.  Ναυτιλίας
Τελετή παράδοσης – παραλαβής του...

Πειραιάς

13 Ιουλίου 2019, 10.57
Πρόσβαση για άτομα με αναπηρία στα Βοτσαλάκια
Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε το σύστημα...
12 Ιουλίου 2019, 17.26
Οι Δικηγόροι του Πειραιά κατά της «Ελληνικής Λύσης»
Ανακοίνωση του Δικηγορικού...
11 Ιουλίου 2019, 16.16
Μέτρα Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη...