Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 00:45

ΒΕΠ: Αρνητικές οι επιπτώσεις από την επιβολή ΦΠΑ στη Ν/Ζώνη

logoartc_f
Τις καταστροφικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της Ν/Ζώνης που θα έχει το ενδεχόμενο της επιβολής ΦΠΑ επεσήμανε σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη και την Υφυπουργό Βιομηχανίας, Θ. Τζάκρη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.
   
 Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
     
« Ένα από τα βασικότερα αιτήματα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, μέλη του οποίου είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, είναι η επαναδραστηριοποίηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και γενικότερα  η επανεκκίνηση και ανάκαμψη της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας μας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου επιτακτική ανάγκη είναι θέσπιση κινήτρων και διευκολύνσεων ώστε και οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να βρουν το δρόμο προς την ανάπτυξη, που όλοι ευαγγελίζονται, αλλά και επενδύσεις να γίνουν που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη του κλάδου.
     
Το Επιμελητήριό μας επανέρχεται, για ακόμη μία φορά, μετά από συνάντησή μας με τον Γεν. Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κο Αθανάσιο Χριστόπουλο, όπου, δυστυχώς, θέμα συζήτησης υπήρξε μία πιθανή επιβολή ΦΠΑ στην κατασκευή, επισκευή, συντήρηση, καύσιμα, λιπαντικά, κλπ., των επιβατηγών, επιβατηγών-οχηματαγωγών και γενικά εμπορικών πλοίων, παρεμποδίζοντας τις, επιτέλους, ανατεθείσες σε μικρές ναυπηγικές μονάδες στη Σαλαμίνα και στο Πέραμα, εργασίες κατασκευής επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, μήκους περίπου 100 μέτρων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην εμπορική ναυσιπλοία της χώρας μας.
   
Κύριε Υπουργέ, η πιθανή επιβολή ΦΠΑ στις αναφερόμενες εργασίες συνέπεια θα είχε τη μη ανανέωση του γερασμένου υφιστάμενου στόλου λόγω της αύξησης του κόστους κατασκευής, επισκευής, κλπ., την μετακύλιση του κόστους στο επιβατικό κοινό, τον κίνδυνο να μην αποπερατωθούν οι εργασίες που άρχισαν και, βέβαια, να μη συνεχίσουν με νέες παραγγελίες οι πλοιοκτήτες, οι οποίοι θα στραφούν στη γείτονα ή σε άλλες χώρες για την κατασκευή των πλοίων τους. Κύρια, όμως, θα είχε ως συνέπεια να δοθεί καίριο χτύπημα στις επιχειρήσεις του κλάδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανεργία που καλπάζει στη Ν/Ζ Περάματος. Θα προστεθούν επιχειρήσεις στις, ήδη, κλειστές και άνεργοι στη σωρεία των ανέργων.
   
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά εκφράζει την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα έχει καταστρεπτικές επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου. Πιστεύοντας ότι, αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους από αυτή την απόφαση, θα μεριμνήσετε να ληφθεί απόφαση να διατηρηθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 27, παρ. 1α΄και δ΄ του Ν. 2589/2000, («Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας»),  εξαιρέσεις, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 Μ. Κυπραίος: 
Δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια
 
Ικανοποίηση για την
επανεκκίνηση της ακτοπλοΐας 

«Αναλάβετε το κόστος των επιλογών
σας κ. Πατούλη»

«Οι πόλεις των Ποντίων»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΠΟΙΑΘ: «Ζήσε Αθλητικά»

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Μαΐου 2020, 21.21
 Μ. Κυπραίος: Δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια
Εννέα χρόνια μετά ήρθε η δικαίωση για τον...
25 Μαΐου 2020, 14.13
ΚΚΕ: Περιβαλλοντική καταστροφή στον Πειραιά
Ερώτηση του ΚΚΕ προς τους...

Πειραιάς

25 Μαΐου 2020, 20.31
 Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πειραιά
Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου...
24 Μαΐου 2020, 09.31
«Επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου με το πράσινο»
Στα επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου...
24 Μαΐου 2020, 09.26
Επίδομα ειδικού σκοπού για τους ναυτεργάτες
Σύμφωνα με το Υπ. Ναυτιλίας, το...