Σάββατο, 17 Μάρτίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 23:18

Η ΝΔ έχασε και τις εσωκομματικές εκλογές

logoartc_f
Το φιάσκο με την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει έκρυθμη κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος, το οποίο ούτως ή άλλως ταλανίζεται από εσωκομματική κρίση τους τελευταίους μήνες.
 
Οι κάλπες δεν άνοιξαν ποτέ, καθώς τεχνικές δυσκολίες έφεραν ως αποτέλεσμα την ακύρωση της διαδικασίας. Η αναβολή των εκλογών προήλθε από το γεγονός πως υπήρξε αδυναμία εγκατάστασης του λογισμικού στους φορητούς υπολογιστές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν υπήρχε καν ο απαιτούμενος εξοπλισμός, όπως για παράδειγμα σε αρκετά λάπτοπ δεν υπήρχαν φορτιστές.
 
Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του Κόμματος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της και «ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».
 
Πρώτη εξέλιξη, έπειτα από όσα έγιναν, είναι η απόφαση για συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ., το μεσημέρι της Δευτέρας. 
 
Οι υποψήφιοι
 
Επιστρέφοντας στο φιάσκο της ψηφοφορίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την Κρήτη όπου βρισκόταν, ζήτησε αμέσως αναβολή της διαδικασίας, απειλώντας ότι διαφορετικά θα αποχωρούσε από την κούρσα της διεκδίκησης.
 
Αργότερα, και μετά τις δηλώσεις των ανθυποψηφίων του, που ζητούσαν και τη δική του παραίτηση, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε αμέσως από τον προσωρινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συγκαλέσει την Κ.Ο. του κόμματος για διαβούλευση ως προς τα επόμενα βήματα.
 
«Ένα είναι σίγουρο», είπε, «ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το Καταστατικό, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί τη χρονική της παράταση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή της ψηφοφορίας και το αδιάβλητο του εκλογικού αποτελέσματος».
 
Ωστόσο, ταυτόχρονα ζητούσε επί της ουσίας παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ώστε να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος του κόμματος η Μαριέττα Γιαννάκου. Απαιτούσε δε και την αντικατάσταση του ο προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.
 
Ζήτησε η μεταβατική πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος, και να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Παπαμιμίκο με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος».
 
«Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα» ανέφερε.
 
«Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους», σημείωσε.
 
Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στις δηλώσεις του μίλησε για «αδιανόητα πράγματα», τα οποία προσβάλλουν τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ τόνισε πως «ορισμένοι δήλωναν από την αρχή ότι δεν πίστευαν σε αυτή τη διαδικασία και έκαναν ότι μπορούσαν για να την απαξιώσουν».
 
Επιπλέον υποστήριξε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν την επόμενη Κυριακή με νέα ΚΕΦΕ και κάλεσε όλους τους υποψήφιους το απόγευμα της Κυριακής στη Συγγρού για να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα.
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου, αλλά και εναντίον του... ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ καταλόγισε ευθύνες για το φιάσκο, ενώ κάλεσε τον Β. Μεϊμαράκη να πει τι μέτρα έλαβε για την εγγύηση της διαδικασίας.
 
«Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη Ν.Δ. για να αφήσουν ανενόχλητο το ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνάει και να κάνει αυτά που θέλει πλανώνται πλάνην οικτράν», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
 
Η Μαριέττα Γιαννάκου
 
«Ευχαρίστως να βοηθήσω στη διαδικασία» δήλωσε από την πλευρά της η Μαριέττα Γιαννάκου αναφορικά με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει εκείνη την προεδρία του κόμματος και να το οδηγήσει στις εσωκομματικές εκλογές.
 
Ωστόσο επισήμανει ότι θα δεχθεί την πρόσκληση μόνο εάν η πρόταση Μητσοτάκη γίνει δεκτή από τα θεσμικά όργανα και όλους τους υποψηφίους.
 
Οι βουλευτές
 
Πολλοί βουλευτές του κόμματος αμέσως μετά την ανακοίνωση ζήτησαν την παραίτηση των αρμόδιων για την εκλογική διαδικασία οργάνων, αλλά και να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος.
 
Μεταξύ αυτών ήταν οι Νικήτας Κακλαμάνης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
 
Ο Λευτέρης Αυγενάκης μάλιστα, με επιστολή προς τους τέσσερις υποψηφίους, χαρακτήρισε τα γεγονότα «δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξης» και ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,«δεδομένου ότι είναι υποχρέωση μας, ως βουλευτές της Ν.Δ., να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας».
 
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε το φιάσκο «κατάληξη μίας λάθος διαδικασίας» και ζήτησε «ψυχραιμία για να μην οδηγηθούμε σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις».
 
14 βουλευτές - 2 ευρωβουλευτές
 
Την άμεση σύγκληση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ζητούν με επιστολή τους προς τους υποψήφιους προέδρους, δεκατέσσερις βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές του κόμματος.
 
Σημειώνουν ότι «είναι υποχρέωση μας ως βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας».
 
Την επιστολή υπογράφουν οι Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης και Χρήστος Κέλλας.
 
Τη σύγκληση της ΚΕΦΕ ζήτησε ο Γ. Πλακιωτάκης
 
Στο ίδιο κλίμα και ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ακόμα και σήμερα.
 
Δήλωσε ότι το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε σήμερα είναι απαράδεκτο και πλήγωσε την εικόνα και το κύρος της παράταξης.
 
«Παρότι γνωρίζουμε τους υπεύθυνους δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών. Προτείνω την άμεση σύγκληση, ακόμα και απόψε, του αρμόδιου οργάνου», είπε.
 
Επιστροφή της προκαταβολής
 
Η εταιρεία Infosolutions, η οποία και είχε επωμιστεί τη διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας, ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της επικοινώνησαν με τον γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Κώστα Τσιμάρα, ανέλαβαν την ευθύνη και δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα την προκαταβολή.
 
Πηγή:efsyn
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία
για το ελληνικό ποδόσφαιρο
 
Παρέμβαση Νίνας Κασιμάτη
στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Παραλογισμοί Στο ΝΑΤ
Ή Κάτι Άλλο;

«Το Δικαστικό Μέγαρο
δεν μπορεί να έχει
συμπολιτευτική ή
αντιπολιτευτική διάσταση» 
 
 
 

Γεγονότα

Τιμητική Βράβευση
για την ΕΥΔΑΠ

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος
ανανεώνει το ραντεβού του

ΕΛΠΕ: «Οι προσλήψεις έγιναν
με τις προβλεπόμενες
διαδικασίες του ομίλου»

podosfairiki_synerg.logo1
Αγαπητοί Τζιχαντιστές…

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Μάρτίου 2018, 21.26
Αντιφασιστική Διαδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού
Ανακοίνωση Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία...
15 Μάρτίου 2018, 00.51
«Σκανδαλώδης η υποκρισία της Ν.Δ και των γνωστών fake news»
Απάντηση  του Γενικού Γραμματέα του...
15 Μάρτίου 2018, 00.31
Η ευρωβουλευτές της Αριστεράς καταδικάζουν…
Τις βίαιες επιθέσεις και τους...

Ναυτιλία

16 Μάρτίου 2018, 00.38
 Η  νέα πλωτή δεξαμενή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ III» στο Πέραμα
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία...
15 Μάρτίου 2018, 19.50
Οι θέσεις της ΠΕΝΕΝ για τις ΣΣΕ των Ναυτεργατών
Οι θέσεις της ΠΕΝΕΝ για την ανανέωση των...
15 Μάρτίου 2018, 00.12
«Οι Ποσειδωνιακοί αγώνες» στη μεγάλη Έκθεση για την Ναυτιλία
Χιλιάδες οι συμμετοχές εκπροσώπων...

Πειραιάς

15 Μάρτίου 2018, 00.34
Ο ΑΟ Καραβά Κυπελλούχος Πειραιά
Κυπελλούχος Πειραιά για το 2018...
14 Μάρτίου 2018, 17.04
Συνάντηση Γ.Γαβρίλη με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πειραιά
Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το θέμα της...