Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 17:15

Δήλωση απάντηση στον Τρύφωνα Αλεξιάδη

damanaki ixthok1
Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ  Αντώνη Νταλακογεώργου σχετικά με την ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στο συνέδριο Capital+Vision 
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη έδειξε επίσημα και δημόσια πώς εννοεί, αντιλαμβάνεται και σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί με την πολιτική της σχετικά με τα δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας μας. 
 
Συγκεκριμένα στο συνέδριο Capital+Vision στις 4/11/2015 στην Αθήνα και στην ομιλία που εκφώνησε ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν σήμερα να συζητάμε για επιβάρυνση του Ναυτιλιακού τομέα στην Ελλάδα όταν τα στοιχεία που έχει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αποδεικνύουν περίτρανα ότι υπάρχουν πολλές Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς για την Ναυτιλία τους απ’ ότι έχει η Ελλάδα». 
 
Πρόκειται για την αθλιότερη και προκλητικότερη δημόσια αναφορά που έχει ακουστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η οποία αποκαλύπτει πλήρως τις προθέσεις και τους στόχους της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής η οποία έχει ως πρόθεση να διατηρήσει ανέπαφο το σαθρό και βαθύτατα φιλοεφοπλιστικό καθεστώς της φοροασυλίας, των προνομίων και της επιχειρηματικής – εφοπλιστικής ασυδοσίας (διατήρηση 57 φοροαπαλλαγών, μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, 90% ανασφάλιστη χαμηλόμισθη εργασία, στήριξη στα διεθνή φόρουμ και πλήθος άλλων προνομίων). 
 
Με την δήλωσή του αυτή ο εκπρόσωπος της «αριστερής» κυβέρνησης Τσίπρα ομολογεί κυνικά, δημόσια, ξεδιάντροπα και χωρίς προσχήματα ότι η πολιτική τους ήταν, είναι και θα παραμείνει πιστή στο δόγμα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, δεν θα θίξει κατ’ ελάχιστο τα θεσμοθετημένα προνόμιά τους αλλά αντίθετα σκοπεύει να τα διευρύνει…. 
 
Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους αντιμετωπίζοντας τις αντιλαϊκές παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που τους συνθλίβουν τις κατακτήσεις και τους οδηγούν στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την κοινωνική περιθωριοποίηση. 
 
Παράλληλα ισοπεδώνει, τσακίζει, διαλύει και εξοντώνει τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους επιτηδευματίες ακόμη και για ένα ευρώ φοροαποφυγή…. 
 
Πρόκειται για την πιο ακραία μορφή κοινωνικού κανιβαλισμού η οποία δείχνει το απάνθρωπο ταξικό της προσωπείο σε όλο το μεγαλείο της. 
 
Προκειμένου να υλοποιήσει αυτήν την άθλια – αντικοινωνική πολιτική η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της επικαλείται στοιχεία της Ε.Ε που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τα οποία όμως χρησιμοποιεί τεχνηέντως για να κάνει συγκριτικές αναφορές οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια. 
 
Το εργατικό λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει – και θα την δώσει – την μάχη κατά της ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου, της εφοπλιστικής φοροασυλίας και της επιχειρηματικής ασυδοσίας. 
 
Αυτή η μάχη θα δοθεί με αποτελεσματικότητα, θα είναι νικηφόρα και θα συντριβούν αυτοί που στο όνομα του λαού, της αριστεράς και της κοινωνίας μετατρέπονται σε ανδρείκελα των δυνάμεων του κεφαλαίου και αποτελούν το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. 
 
Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ 
Νταλακογεώργος Αντώνης 
 
Υ.Γ. Υποστηρικτικές στην κατεύθυνση της διατήρησης των συμφερόντων των εφοπλιστών, είναι οι διαδοχικές και επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις από τα κόμματα Ν.Δ – Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ αναφορές και ερωτήσεις στην Βουλή με τις οποίες επισείουν τον κίνδυνο μετεγκατάστασης των Ναυτιλιακών εταιριών εάν αλλάξει και στο ελάχιστο το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της φοροασυλίας των εφοπλιστών!!! 
 
Ανάλογη είναι και η παρέμβαση των ελεγχόμενων από τους εφοπλιστές ΜΜΕ….
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Αφαίμαξη πόρων από τους
Οργανισμούς Λιμένων»
 
Επιστολή του Γ. Πατούλη για
την αφισορύπανση 

Ο Τραμπ γιατρός της
ανθρωπότητας

Ερώτηση για τα
ανταποδοτικά τέλη από
τα Αιολικά Πάρκα
 

Γεγονότα

Νέο Album Armagos -
The Lonely Piano

Οι «κήποι» στο Νομισματικό
Μουσείο

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με
θέμα την ναυτιλία

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Οκτωβρίου 2019, 20.46
Ο Τραμπ γιατρός της ανθρωπότητας
Του Γιώργου Τσιρίδη    Ξεκινάω το...
17 Οκτωβρίου 2019, 22.36
Δικαίωμα ψήφου στους Ναυτεργάτες
Ψήφισμα του Δ.Σ της...
16 Οκτωβρίου 2019, 23.13
«Αφαίμαξη πόρων από τους Οργανισμούς Λιμένων»
Ενημέρωση του Τομεάρχη Ναυτιλίας και...

Ναυτιλία

18 Οκτωβρίου 2019, 17.41
 Ποιοί καλύπτουν τις παρανομίες της LEVANTE FERRIES …
Επιστολή της ΠΕΝΕΝ προς τους...
15 Οκτωβρίου 2019, 15.39
Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Λιμενικό Σώμα
Με την παρουσία του Υπουργού...
15 Οκτωβρίου 2019, 00.31
«Επιδίωξη μας η δημόσια νησιωτική πολιτική»
«Η νησιωτικότητα  για την κυβέρνηση μας...

Πειραιάς

20 Οκτωβρίου 2019, 22.47
Έφυγε ο Κυριάκος Καλογεράκος
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο γιατρός...
20 Οκτωβρίου 2019, 19.34
Οι μαθητές του Ζαννείου σε εθελοντική δράση στην παραλία Φρεαττύδας
Μαθητές του Ζαννείου Πειραματικού...
20 Οκτωβρίου 2019, 19.24
Ο «Πειραιάς για όλους» εκφράζει την υποστήριξή του στο ΚΕΘΕΑ
Στη Γενική Συνέλευση του «Πειραιάς...