Δευτέρα, 06 Απριλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 21:42

Κινητοποιήσεις Λιμενεργατών και υπαλλήλων Υπ. Ναυτιλίας

logoartc_f
Οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας με ανακοινώσεις συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ:
 
«Η δρομολόγηση από την κυβέρνηση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών είναι μια ακόμη πτυχή του νέου μνημονίου που επιβλήθηκε στη χώρα μας. Πέρα από την αντίθεση μας συνολικά με το νέο μνημόνιο και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό μας, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης που θα δημιουργήσει ένα ισχυρό ιδιωτικό μονοπώλιο στο λιμάνι του Πειραιά και θα έχει αρνητικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ, τις τοπικές κοινωνίες, την τοπική οικονομία, όλα τα συναφή με το λιμάνι επαγγέλματα και συνολικά για την οικονομία της χώρας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και προκηρύξαμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα συνεχίσουμε όσο θα προχωρά το σχέδιο του ξεπουλήματος.
 
Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τα πρώτα σχέδια ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και ήδη από την εγκατάσταση της COSCO στο container terminal έχουμε επιβεβαιωθεί για όλα όσα καταγγέλλαμε ότι θα έφερνε αυτή η ιδιωτικοποίηση. Οι άθλιες εργασιακές σχέσεις που έχουν επιβληθεί, η ελαστικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη κρατικών ελέγχων και η αύξηση των τιμολογίων του εγχώριου εισαγωγικού και εξαγωγικού φορτίου είναι μόνο κάποια από αυτά. Συνεπώς, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ δεν πρόκειται να φέρει κάτι καινούργιο πέρα από την εξάπλωση και την επιδείνωση αυτών των φαινομένων.
 
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και συμμετέχουμε όλοι την Τετάρτη 21.10.15 στάση εργασίας από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10:30 και την Πέμπτη 22.10.15 24ωρη απεργία με απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας».
 
ΟΛΟΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 ΣΤΙΣ 8:00 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΛΠ ΚΑΙ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/10 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
 
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 μμ και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11.00 π.μ. και στην εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει στο Υπουργείο Ναυτιλίας, κατά της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ. 
 
Το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ν.Α. Ευρώπης αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου ανθρώπων και εμπορευμάτων στη χώρα μας, το βασικό κρίκο σύνδεσης των νησιών μας με την ενδοχώρα και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση λειτουργίας της ιστορικά μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης της χώρας. 
 
Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και με τη συνδρομή του μνημονιακού μορφώματος ΤΑΙΠΕΔ και παρά την έντονη αντίθεση των συνδικάτων, των παραλιμένιων δήμων, της περιφέρειας και των παραγωγικών φορέων προτίθεται να παραδώσει  ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά σε ξένα ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα, παραβιάζοντας βάναυσα το σύνταγμα. Η μέχρι σήμερα πενταετής λειτουργία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά έχει ήδη δημιουργήσει ένα νέο εργασιακό μοντέλο εκμετάλλευσης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ είναι καθολική η οικονομική επιβάρυνση για την ελληνική κοινωνία, καθώς το κόστος εισαγωγής ή εξαγωγής container έχει αυξηθεί κατά 30%. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραδώσει όχι μόνο το εμπορευματικό κομμάτι του ΟΛΠ αλλά και την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνονται ακόμη και περιοχές που δεν έχουν σχέση με λιμενικές δραστηριότητες (πλατείες, ελεύθεροι χώροι, δρόμοι, αστικά ακίνητα κ.α.) μετατρέποντας ουσιαστικά την πώληση του μεγαλύτερου λιμανιού της ανατολικής μεσογείου σε αγορά real estate.
 
Την Πέμπτη 22/10/2015 ενώνουμε τη φωνή μας με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία του Πειραιά, τους πολίτες των παραλιμένιων δήμων, τους παραγωγικούς φορείς και τις κινήσεις της τοπικής κοινωνίας, που ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης-ξεπουλήματος του ΟΛΠ. Διεκδικούμε τον αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά και την επιστροφή των αρμοδιοτήτων από το μνημονιακό μόρφωμα ΤΑΙΠΕΔ στην αρμόδια για τη χάραξη της εθνικής λιμενικής πολιτικής Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει το ξεπούλημα των λιμανιών της χώρας και να χαράξει επιτέλους Εθνική Λιμενική Πολιτική.
 
Διεκδικούμε δυναμικά το δημόσιο λιμάνι και δίνουμε μια ιστορική μάχη που θα επηρεάσει τη ζωή και την εργασία όλων μας για τις επόμενες δεκαετίες.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

To αντίο του Αλ. Τσίπρα
στην Χελίν Μπολέκ
 
«Η επέκταση της προβλήτας
εν μέσω πανδημίας …»

ΒΕΠ: «Μέτρα στήριξης»
στην ελληνική παραγωγή

«Η ΕΕ πάσχει από χρόνια
υποκείμενα νοσήματα»

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Δωρεάν Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ψηφιακών Δεξιοτήτων

podosfairiki_synerg.logo1
ΕΥΔΑΠ: Αναστολή
Λειτουργίας Περιφερειακών
Κέντρων λόγω απαγόρευσης
κυκλοφορίας

«Όπου κι αν πας να μη χαθείς»
το μυθιστόρημα του
Νίκου Σκορίνη
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

05 Απριλίου 2020, 12.27
To αντίο του Αλ. Τσίπρα στην Χελίν Μπολέκ
«Θρηνούμε την Χελίν Μπολέκ που έφυγε...
01 Απριλίου 2020, 21.32
«Οι εργαζόμενοι χορτάσαμε από ωραία λόγια»
Ανοικτή επιστολή 415 Συνδικαλιστών στον...
01 Απριλίου 2020, 20.34
Ανοικτή επιστολή στην Κυβέρνηση για τον Μανώλη Γλέζο
«ἆθλα γὰρ οἷς κεῖται ἀρετῆς μέγιστα, τοῖς...

Ναυτιλία

05 Απριλίου 2020, 20.27
Υποβάθμιση της Δημοσίας ναυτικής εκπαίδευσης
Το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ...
02 Απριλίου 2020, 19.29
«Εκτεταμένα κρούσματα απολύσεων στην ακτοπλοΐα»
Έγγραφο προειδοποίησης της ΠΕΝΕΝ...
02 Απριλίου 2020, 09.08
Πότε θα αγκυροβολήσει το
«Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας...

Πειραιάς

05 Απριλίου 2020, 20.24
«Μέρα δράσης για τo δημόσιο σύστημα υγείας»
Η ΠΕΝΕΝ θα δώσει το παρών στο Γενικό...
05 Απριλίου 2020, 12.59
  Μάσκες προσώπου σε «Τζάνειο» και «Μεταξά»
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και...
05 Απριλίου 2020, 12.01
«Η επέκταση της προβλήτας εν μέσω πανδημίας …»
Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της...