Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 20:20

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπ. Ναυτιλίας

logoartc_f
Τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρουσία του παραδίδοντος Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Ζώη.
 
Ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον απερχόμενο Υπουργό Χρήστο Ζώη για την επιτυχή συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής και για το γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκε κανένα κενό, τόνισε μεταξύ άλλων:
 
“Επιστρέφω στο Υπουργείο με την ίδια συγκίνηση που ήρθα και την πρώτη φορά  και με την ίδια συγκίνηση που αποχώρησα μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης. Μια συγκίνηση που συνταιριάζει με όσα μας ενώνουν και όσες ευθύνες ξέρουμε όλοι ότι μας γεννά ο ρόλος που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Πράγματι, το νέο δεδομένο της αυτοτέλειας του Υπουργείου, μπορεί να είναι ένα ακόμα καλύτερο βήμα για να εκτελέσουμε τους στόχους μας  με τον καλύτερο τρόπο. Σε καμία περίπτωση αυτό το βήμα, δεν αποτελεί εμπόδιο για τη συνολική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Υπουργείου, τόσο σε ό,τι αφορά το Λιμενικό Σώμα όσο και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές υπηρεσίες και το πολιτικό προσωπικό. Αντίθετα, νομίζω ότι θα αποτελέσει μια καλή βάση για να πάνε μπροστά συλλογικά όλοι οι στόχοι αυτού του Υπουργείου. 
 
Δεν θα κάνω προγραμματικές δηλώσεις, δεν θα πω πράγματα που τα είπαμε το προηγούμενο διάστημα, θέλω και εγώ, συνεχίζοντας  από εκεί που τελείωσε ο κύριος Χρήστος Ζώης, να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου για μια ακόμη φορά, στα στελέχη του Υπουργείου και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά στις κρίσιμες αυτές στιγμές με τα οξύτατα ζητήματα που βιώνει η χώρα μας, κυρίως  σε ό,τι αφορά τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα, να διακηρύξουμε το κύρος που διαθέτει αυτό το Υπουργείο και να διαμηνύσουμε ότι τα ελληνικά σύνορα φυλάσσονται και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που να αφήνει ανοιχτό αυτό το θέμα. Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας και η εθνική κυριαρχία, είναι απολύτως εξασφαλισμένες χάρις στην παρουσία της ελληνικής πολιτείας, κυρίως όπως αυτή εκφράζεται και εκδηλώνεται με τον υπεύθυνο ρόλο και των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικά σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορα, ειδικά αυτά που διαχειρίζεται το Λιμενικό Σώμα.
 
Αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρουν οι πάντες και κυρίως όλοι που βρίσκονται εκτός της χώρας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό και δεν πρέπει να σταματήσουμε να το λέμε και να το ξαναλέμε καθώς ήταν και ένα από τα πιο συγκλονιστικά βιώματά μου στην επτάμηνη προηγούμενη θητεία μου στο Υπουργείο, το γεγονός ότι το Λιμενικό Σώμα σε αυτό το διάστημα, διέσωσε πάνω από 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς ούτε μία ανθρώπινη απώλεια. Αυτό είναι άθλος, είναι επαγγελματισμός, είναι ευσυνειδησία, είναι υψηλό φρόνημα, είναι ευθύνη, είναι ανθρωπισμός, είναι εθνική υπερηφάνεια και είναι ακριβώς αυτό που καταξιώνει και κατοχυρώνει τη φύλαξη των συνόρων. 
 
Είμαι περήφανος γιατί έχω υπηρετήσει σε αυτό το Υπουργείο και θα συνεχίσω, με την επιλογή του Πρωθυπουργού του Αλέξη Τσίπρα, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Θέλω να εκφράσω την τιμή και την ευγνωμοσύνη μου προς όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και του πολιτικού προσωπικού για τις συστηματικές προσπάθειες, όπως τις βίωσα όλο αυτό το διάστημα. Πράγματι επανέρχομαι και εγώ και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και των Οικολόγων Πρασίνων, στη διακυβέρνηση της χώρας κατ΄ εντολή του Ελληνικού λαού. Ύστερα από μια μεγάλη  δοκιμασία, ύστερα από μια εξαναγκαστική συμφωνία η οποία είναι πολύ μακριά από τις προγραμματικές μας πολιτικές στοχεύσεις και ιδεολογικές επιδιώξεις, αναλαμβάνουμε κατ΄ εντολή του ελληνικού λαού να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε η χώρα να σταθεί όρθια και  παράλληλα η κοινωνία να προστατευθεί. Σε αυτήν την κατεύθυνση πράγματι υπάρχουν αντιφάσεις και ειδικά στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας, αυτές είναι πολλές όπως για την ανεργία των ναυτικών και την τύχη των λιμανιών και για πολλά άλλα ζητήματα. Με επίγνωση αυτών των αντιφάσεων, πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο και μέσα από αυτές θα προσπαθήσουμε μαζί με εσάς να κρατήσουμε την χώρα μας και την κοινωνία μας όρθια αν και υπάρχουν παράμετροι των δύο επιδιώξεων που συγκρούονται αδυσώπητα. 
 
Όμως έτσι διαμορφώνεται η πραγματικότητα και κανείς δεν μπορεί να την αρνηθεί. Με πείσμα και με αυτοπεποίθηση οφείλει και πρέπει καθένας μας, να λάβει υπόψη του όλα τα δεδομένα και να προσπαθήσει για το καλύτερο, ιδιαίτερα για τις εξελίξεις αναφορικά με το λιμάνι του  Πειραιά όπου είναι υποχρέωσή μας  να πετύχουμε μια σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου η οποία να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα των Δήμων, των πολιτών,  των παραγωγικών δραστηριοτήτων αυτής της πόλης.
Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε σε μία σειρά από τομές και μεταρρυθμίσεις  που θα κρατήσουν τις εγγυήσεις για την υπεράσπιση και την ανανέωση  της σχέσης της πολιτείας, με αυτό που λέγεται δημόσιο συμφέρον και συμφέρον της κοινωνίας των πολιτών. 
 
Σε αυτές τις δυσκολίες οφείλουμε να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Σε αυτό σας καλώ να βρούμε μαζί όλες τις δυνατές λύσεις για να προχωρήσει η χώρα μας, όχι ως μια χώρα που το μέλλον της θα καθορίζεται  από αποφάσεις άλλων, αλλά ως μια χώρα που ο περήφανος λαός της θα μπορεί να αναγνωρίζει καθημερινά το δικό του ρόλο, τις δικές του προσπάθειες, τις δικές του προτάσεις και μέσα από την σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα να ανοίγει καινούργιους δρόμους. Είμαι βέβαιος ότι  αυτή η νέα περίοδος θα είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη, αλλά θα είναι και ακόμα πιο γοητευτική. Σας ευχαριστώ όλες και όλους.”
     
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Αναπληρωτής Υπουργός  Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, στην ομιλία του τόνισε: “Κύριε Υπουργέ, κ.κ. Γενικοί, κύριε Αρχηγέ, στελέχη του Λ.Σ, θέλω με μεγάλη χαρά σήμερα να υποδεχθώ στο Υπουργείο το νέο Υπουργό, τον Θοδωρή Δρίτσα, από τον οποίο “ειρήσθω εν παρόδω”, είχα παραλάβει πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες. Η καλή τύχη το έφερε να σας επιστρέφω το Υπουργείο που μου παραδώσατε πριν από τέσσερις εβδομάδες περίπου. Θεωρώ υποχρέωσή μου να υπογραμμίσω ότι, ως άνθρωπος φεύγω πιο πλούσιος από έναν χώρο που θα ‘λεγε κανείς ότι είναι  πολύ δύσκολο να τον γνωρίσεις μέσα σε αυτές τις είκοσι πέντε περίπου ημέρες. Όμως, με τη βοήθεια όλων των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού, αυτό κατέστη δυνατό, δηλαδή  το να γνωρίσεις αυτό το Υπουργείο και θα μου επιτρέψετε να πω και να το αγαπήσεις. Φεύγω πλούσιος σε εμπειρίες, σε γνώσεις, ελπίζω ότι θα με συνοδεύει και η φιλία πολλών με τους οποίους συνεργάστηκα. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Παλαιοκομματική
λογική …»
 
«Ακραία και απαράδεκτα,
τα πρώτα δείγματα γραφής
της Κυβέρνησης»

Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά

"Όχι κομματικές παρεμβάσεις
στη Δημόσια Διοίκηση"

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Ιουλίου 2019, 22.05
«Ακραία και απαράδεκτα, τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης»
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Υπεύθυνου Τομέα...
19 Ιουλίου 2019, 21.58
«Παλαιοκομματική λογική …»
Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του...
18 Ιουλίου 2019, 14.51
«Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες και λαθρέμπορους !»
Δήλωση του  Τρύφωνα Αλεξιάδη,...

Ναυτιλία

18 Ιουλίου 2019, 10.03
Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά
Με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα...
17 Ιουλίου 2019, 22.38
Συνάντηση ΠΝΟ – ΥΝΑ: «Καμιά αυταπάτη - Καμιά ολιγωρία…»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη συνάντηση...
10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...

Πειραιάς