Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015 23:31

Αλ. Τσίπρας: Καθαρή εντολή τετραετίας

logoartc_f
Πήραμε «εντολή να ξεμπερδέψουμε με το καθεστώς της διαφθοράς. Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική νίκη - Στην πλατεία Κλαυθμώνος μετέβη και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
 
Όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας: Η εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός είναι ξεκάθαρη εντολή να ξεμπερδέψουμε με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς που τόσα χρόνια κυβερνήσουμε τον τόπου και θα κριθουμε στα επόμενα τέσσερα χρόνια - Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιο - Θέλω να ευχαριστήσω τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο - Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.
Εχουμε μπροστά μας δυσκολίες αλλά και στέρεο έδαφος, έχουμε προοπτική - Η ανακαμψη από την κρίση δεν μπορεί να έρθει μαγικά, αλλά μπορεί να έρθει μέσα από σχέδιο. 
 
«Σήμερα στην Ευρώπη η Ελλάδα είναι συνώνυμο της αξιοπρέπειας - Αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε για μια τετραετία γιατί η εντολή που πήραμε είναι εντολή τετραετίας - Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, απέδειξε ότι έχει πολύ στενούς δεσμούς με τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς». 
Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:
 
 
«Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου γι αυτή τη μεγάλη νίκη, γι αυτή την καθαρή νίκη. Αυτή η νίκη είναι νίκη του λαού. Δώσαμε μια σκληρή και δύσκολη μάχη και αισθάνομαι σήμερα δικαιωμένος γιατί ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε να παλεύουμε και μέσα και έξω από τη χώρα για να σηκώσουμε ψηλά την περηφάνια του λαού μας.  Μέσα σε δύσκολες συνθήκες ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή να ξεμπερδεύουμε με όλα όσα μας κρατάνε κολλημένους στο χθες και να συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα, τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από επτά μήνες, τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από εφτά μήνες να καταφέρουμε να βάλουμε μπροστά το δίκιο του λαού μας απέναντι σε ασύμμετρες δυνάμεις και σε εχθρούς με  μεγαλύτερες δυνάμεις από εμάς. Κι όμως καταφέραμε η σημαία η ελληνική να κυματίζει. Να κυματίζει όχι μόνο στις πλατείες της Ελλάδας αλλά και στις μεγάλες πλατείες όλης της Ευρώπης. Σήμερα στην Ευρώπη η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός είναι συνώνυμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Και αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε μαζί για μια ολόκληρη τετραετία, διότι η εντολή που πήραμε είναι εντολή τετραετίας.
 
Θέλω να ευχαριστήσω τις νέες και τους νέους που έδωσαν αυτόν τον αγώνα. Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από τις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και της περιφέρειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Ακόμα κι όταν όλοι τον έβαλαν στο στόχαστρο, απέδειξε ότι έχει πολύ στενούς δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα, με τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς. Κι αυτό το αποτέλεσμα δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το αποτέλεσμα ανήκει στα λαϊκά στρώματα αυτού του τόπου, στους ανθρώπους που αγωνίζονται και θέλουν ένα καλύτερο αύριο και ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο και αυτό θα το πετύχουμε μονάχα μέσα από αγώνα σκληρό και πολύ δουλειά.
 
Φίλες και φίλοι, έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά έχουμε και στέρεο έδαφος Ξέρουμε πού θα πατήσουμε, έχουμε προοπτική. Η ανάκαμψη από την κρίση δεν μπορεί να έρθει με τρόπο μαγικό.  Αλλά μπορεί να έρθει μέσα από πολύ δουλειά, μέσα από σχέδιο, μέσα από πείσμα και αγώνα, μέσα από την προσπάθεια να ανακάμψει η οικονομία, να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, αλλά αυτή η ανάπτυξη να έχει κοινωνικό πρόσημο, μέσα από την αναδιανομή του πλούτου και την κοινωνική προστασία των πιο αδύναμων
 
Φίλες και φίλοι, η εντολή που μας έδωσε σήμερα ο ελληνικός λαός όμως είναι και μία εξίσου κρυστάλλινη και καθαρή εντολή να ξεμπερδέψουμε με την φαυλότητα και το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς που τόσα χρόνια κυβερνούσε τον τόπο. Και μας έδωσε την ευκαιρία, τη δεύτερη και καθοριστική ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε μ΄ αυτό το καθεστώς. Και θα κριθούμε στα επόμενα τέσσερα χρόνια από το πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε από αύριο κιόλας. Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό.
 
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο τον Καμμένο που ενώνει σήμερα τις δυνάμεις του μαζί μας, ενώνουμε τις σημαίες μας και τις δυνάμεις μας κάτω από τη σημαία της εντιμότητας και του αγώνα. Και τον ευχαριστώ θερμά, διότι αύριο θα συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από επτά μήνες.
 
Να ευχαριστήσω τους Οικολόγους Πράσινους που ήταν μαζί μας και τους Ευρωπαίους Πράσινους που ήταν μαζί μας στον μεγάλο αγώνα. Θα γυρίσουμε τον τροχό στην Ευρώπη. Η Ευρώπη, μετά την επτάμηνη διαπραγμάτευση και τη μεγάλη νίκη του λαού μας σήμερα δεν θα είναι η ίδια. Από αύριο ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη.
 
Από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε σκληρά για να υποστηρίξουμε τους πιο αδύναμους, τα λαϊκά στρώματα, για να σηκώσουμε ψηλά τον ήλιο πάνω από την πατρίδα μας, για μια Ελλάδα της ισότητας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής προκοπής, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την προκοπή του τόπου μας. Για να μπορούμε μετά από τέσσερα χρόνια να έχουμε μια Ελλάδα πιο ισχυρή και πιο δίκαιη και το λαό μας περήφανο και όρθιο ξανά.
Γεια σας».
 
Πηγή: Left.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η αποφυλάκιση Πατέλη συνιστά πρόκληση για τους δημοκρατικούς πολίτες...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και διαρκεί από...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ο κύριος φορέας και η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας...

Πειραιάς

24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.32
«Πρωτοβουλίες άμεσης και ευέλικτης δράσης στο Νέο Φάληρο»
Την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης και ευέλικτης δράσης για την επιτακτική ολοκλήρωση των έργων στον Κηφισό, την...
23 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Σκηνή «Ωμέγα» η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς...