Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 00:01

Οι καναλάρχες χάνουν τις προσφυγές …

logoartc_f
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν οι μέτοχοι των τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο, που προκύπτουν από τέλη για τη χρήση των συχνοτήτων τους την περίοδο από το 2011 μέχρι το 2014. Τα τέλη χρήσης συχνοτήτων (ή ετήσιο "αντάλλαγμα" υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, όπως ονομάζεται) φτάνουν τα 24 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια, για οκτώ τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, ποσό που οι τηλεοπτικοί σταθμοί αρνούνται να καταβάλουν.
 
Μετά την απόφαση του υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά, από τις αρχές Απριλίου, με τις οποίες καταλόγιζε τα οφειλόμενα ποσά ενημερώνοντας τις αρμόδιες ΔΟΥ - ΦΑΕ Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, οι σταθμοί προσέφυγαν στα δικαστήρια προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του τέλους. Αρχικά με αιτήσεις προσωρινών διαταγών και στη συνέχεια με αιτήσεις αναστολής, τις οποίες έχασαν όλοι στα δικαστήρια.
 
Με σειρά αποφάσεών του, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απορρίπτει τις αιτήσεις αναστολής και ορίζει τακτική δικάσιμο για τη συζήτηση των προσφυγών: στις 7 Οκτωβρίου για τους σταθμούς Mega και Σκάι, για τους οποίους είχε γίνει δεκτή η προσωρινή διαταγή και για τις 2 Νοεμβρίου για τους σταθμούς ΑΝΤ1, Alpha, Star, για τους οποίους είχε απορριφθεί εξαρχής η προσωρινή διαταγή. Για το Channel 9 και το Μακεδονία TV απορρίπτεται επίσης η αίτηση αναστολής και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Η έκδοση απόφασης αναμένεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τον 902 TV, σήμερα Κανάλι Ε.
 
Όμως οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν κινήθηκαν μόνο κατά των αποφάσεων καταλογισμού του υπουργού Επικρατείας, αλλά και κατά των ταμειακών βεβαιώσεων των ΔΟΥ- ΦΑΕ, οι οποίες βεβαίωσαν τις οφειλές τους. Με αποφάσεις του το Μονομελές Διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών επί των ανακοπών του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, απορρίπτει επίσης τις αιτήσεις αναστολής, για τους σταθμούς ΑΝΤ1, Alpha, Star, Channel 9 και E. Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα συνδρομητικά κανάλια, Nova / Forthnet και OTE TV είχαν ενημερώσει εγκαίρως ότι θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους.
 
Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίσει το αντάλλαγμα που οφείλουν οι σταθμοί να καταβάλουν για τη χρήση των συχνοτήτων -που ορίζεται από τον νόμο σε 2% επί του τζίρου τους- έφερε θύελλα αντιδράσεων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι ισχυρίστηκαν αφενός μεν ότι τα ποσά «συμψηφίζονται» με τα προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων, αφετέρου ότι δεν πρόκειται για τέλη χρήσης, αλλά για φόρο και ότι... υπερφορολογούνται. Συμμάχους στην επιχείρηση αποφυγής πληρωμής των υποχρεώσεών τους είχαν βρει, τότε, πολλά στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, όπως τον Άδ. Γεωργιάδη και τον Ανδ. Λοβέρδο, οι οποίοι ως... έμπειροι κατηγορούσαν τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για... απειρία.
 
Ο καταλογισμός του τέλους χρήσης, ύψους 24 εκατ. ευρώ (για 8 κανάλια για τέσσερα χρόνια) φέρνει στην επιφάνεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σκάνδαλο παραχώρησης του ψηφιακού φάσματος στην Digea από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Η Digea διαχειρίζεται το ψηφιακό φάσμα ως μοναδικός πάροχος, έναντι ανταλλάγματος ύψους μόλις 18 εκατ. ευρώ. Προσοχή: για 15 χρόνια και για λογαριασμό όλων των καναλιών της χώρας, για 8 πανελλαδικά, περί τα 100 περιφερειακά και για την ΕΡΤ!
 
Πηγή: avgi.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

"Άθλια συκοφαντία το
δημοσίευμα της ιστοσελίδας
parapolitika.gr"
 
Γ. Γαβρίλης:
«Πυριτιδαποθήκη ο
Πειραιάς …»

«Αποκατάσταση του
Σαρωνικού … και
απόδοση ευθυνών»

«Μεθοδεύσεις για παράλληλο
Νηολόγιο»
 

Γεγονότα

Η ΕΥΔΑΠ στη Διεθνή
Μπιενάλε της Σεούλ

«Πρόσβαση στον Ψηφιακό
Κόσμο» από το Δήμο Πειραιά

ΕΛΠΕ:
Αποτελέσματα Β’ Τριμήνου/
Εξαμήνου 2017

podosfairiki_synerg.logo1
Ελληνοκύπριοι μαθητές από
το Ριζοκάρπασο στο
Celestyal Olympia

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Σεπτεμβρίου 2017, 00.36
«Ούτε υπονόησα, ούτε υπέδειξα παραίτηση Κουρουμπλή»
Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα Βουλευτή...
19 Σεπτεμβρίου 2017, 00.00
«Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;»
Ολοκληρώθηκε η μαζική διαδήλωση...
18 Σεπτεμβρίου 2017, 00.20
Συγκέντρωση και πορεία για τη δολοφονία του Π. Φύσσα
Σήμερα Δευτέρα 18/09 θα πραγματοποιηθεί η...

Ναυτιλία

23 Σεπτεμβρίου 2017, 10.30
ΠΕΝΕΝ: Οι ευθύνες και τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση έπειτα από...
22 Σεπτεμβρίου 2017, 00.38
Συνάντηση με περιβαλλοντικές οργανώσεις για τον Σαρωνικό
Πρόσκληση για ευρεία σύσκεψη...
21 Σεπτεμβρίου 2017, 22.42
 Άθλια συκοφαντία το δημοσίευμα της ιστοσελίδας parapolitika.gr
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του...

Πειραιάς

23 Σεπτεμβρίου 2017, 10.17
Ο Δήμος Πειραιά βράβευσε τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για...
22 Σεπτεμβρίου 2017, 00.15
Οι Έμποροι του Πειραιά στον Δήμαρχο
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα...
22 Σεπτεμβρίου 2017, 00.00
Δημοτικό Θέατρο: Κεντρική σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης»
Σφράγισε με την αισθητική και...