Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 08:17

ΠΕΝΕΝ: Ένα Μεγάλο και Παλλαϊκό Όχι

logoartc_f
Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ καλεί τους Ναυτεργάτες  και όλους τους εργαζομένους να απαντήσουν με ένα Μεγάλο Πανεργατικό Όχι.
 
Στην ανακοίνωση της η ΠΕΝΕΝ:
 
Καλεί τον κλάδο μας, τον Ναυτεργατικό κόσμο και τους εργαζόμενους της χώρας να πάρουν μαζικά μέρος στην διαδικασία του δημοψηφίσματος, να ορθώσουν το ανάστημά τους μαζί με τον ελληνικό λαό ψηφίζοντας όχι στις άθλιες ταπεινωτικές εξωφρενικές και προκλητικές αξιώσεις των τοκογλύφων δανειστών. 
 
Τα νέα μέτρα 10,5 δις ευρώ που απαιτούν τα κοράκια του νεοφιλελευθερισμού, το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και οι μονοπωλιακοί όμιλοι της Ε.Ε και της ζώνης του ευρώ συνιστούν συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας, των περικοπών, των ιδιωτικοποιήσεων, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, της παραπέρα απαξίωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, την συντριβή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. 
 
Η διεθνής των τοκογλύφων του μεγάλου κεφαλαίου και του νεοφιλελευθερισμού ήδη από την Παρασκευή το βράδυ σε χρόνο ρεκόρ ενορχήστρωσαν και συντόνισαν την επίθεσή τους εξαπολύοντας έναν οικονομικό πόλεμο εναντίον της χώρας και του λαού μας. 
 
Ο οικονομικός στραγγαλισμός της χώρας μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ ταυτόχρονα έχει εξαπολυθεί ένας πρωτοφανής βομβαρδισμός από τα ελεγχόμενα από το κεφάλαιο ΜΜΕ εντός και εκτός της χώρας μας με σκοπό να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να επιβάλουν στον λαό να πάει στις κάλπες με ηττοπάθεια, συμβιβασμό και υποταγή στην γραμμή των εκβιαστών δανειστών που θέλουν να λεηλατήσουν και να εξοντώσουν την χώρα και τον λαό μας. 
 
Στις συνθήκες αυτές το ταξικό μαχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα δεν δικαιούται ούτε να σιωπήσει ούτε να μείνει παθητικός θεατής των εξελίξεων. 
 
Τα συνδικάτα και οι πρωτοπόροι αγωνιστές των κινημάτων πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση το βροντερό όχι στις επαίσχυντες απαιτήσεις των δανειστών. 
 
Πρέπει το συνδικαλιστικό, λαϊκό και εργατικό κίνημα να πάρει θέση στο κρίσιμο δημοψήφισμα, να βάλει την δική του σφραγίδα, να σπρώξει τις εξελίξεις μπροστά σε ριζοσπαστική κατεύθυνση, να αποτρέψει έναν συμβιβασμό της κυβέρνησης ο οποίος όπως η ίδια ομολογεί είναι στην ατζέντα της με τις κυβερνητικές προτάσεις των 47+8 σελίδων το οποίο συνιστά μια πιο ήπια αλλά σαφώς αντιλαϊκή πρόταση. 
 
Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καμιά αντιλαϊκή πρόταση προς την τρόικα, αντίθετα οφείλει να αποσύρει το αντιλαϊκό πακέτο που πρόσφερε στην διάρκεια των 5 μηνών προς τους δανειστές παραβιάζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις, ακυρώνοντας το πρόγραμμά της και επιδιώκοντας έναν ετεροβαρή συμβιβασμό. 
 
Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει ξεκάθαρα ότι η γραμμή της δεν πατάει σε δύο βάρκες, δεν λέει όχι στις βάρβαρες απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών και από την άλλη να κλείνει το μάτι για να περάσει το κυβερνητικό πακέτο των 8 δις ευρώ. 
 
Για αυτό εμμένουμε στην θέση ότι το εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις της ανατρεπτικής αριστεράς, τα αγωνιστικά κινήματα να παρέμβουν τόσο στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας όσο και μετά το δημοψήφισμα με όρους αγωνιστικής δράσης και παρέμβασης ο λαός να επιβάλει μια ριζική στροφή στην κυβερνητική πολιτική σε μια κατεύθυνση ριζικών αλλαγών. 
 
Οι αλλαγές αυτές πρέπει να σχηματοποιούνται σε μια κατεύθυνση αμφισβήτησης και ανατροπής του ευρωπαϊκού μονόδρομου και ρήξης με τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο. 
 
Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όπως και τα αγωνιστικά κινήματα και οι δυνάμεις της ανατρεπτικής αριστεράς. 
 
Για ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα απαλλάσσει την χώρα μας από τα δεινά των τοκογλύφων του Δ.Ν.Τ της Ε.Ε και της ζώνης του ευρώ, από την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου που θα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας της χώρας και του λαού μας. 
 
Η ΠΕΝΕΝ καταθέτει σε μια τέτοια κατεύθυνση την πρότασή της για μια πραγματική αριστερή πολιτική που μετουσιώνεται στους παρακάτω στόχους: 
 
• Διαγραφή του χρέους 
• Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους δανειστές 
• Ρήξη με την Ε.Ε την ΟΝΕ και την αποδέσμευση της χώρας μας από αυτούς τους σχηματισμούς και ολοκληρώσεις 
• Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των μεγάλων οργανισμών στρατηγικής σημασίας και ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και του μεγάλου πλούτου 
• Ξήλωμα και κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών και εφαρμοστικών νόμων και επαναφορά των δικαιωμάτων στα προ του μνημονίου επίπεδα 
 
Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά και να γυρίσουν τις πλάτες τους στην εκστρατεία τρομοκράτησης του λαού που έχουν εγκαινιάσει και κλιμακώνουν οι υποτακτικές πολιτικές δυνάμεις του συστήματος (Ν.Δ – Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ), τα ελεγχόμενα από τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες ΜΜΕ, να μην υποκύψουν στα άθλια διλλήματα, να στηρίξουν με την αγωνιστική τους παρέμβαση μια άλλη πορεία για την χώρα, αυτήν της αξιοπρέπειας, της ανεξαρτησίας χωρίς επιτροπεία, ταπεινωτικούς ελέγχους και αξιολογήσεις. 
 
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ για την προβολή και προώθηση των στόχων αυτών θα πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών, επισκέψεων και συσκέψεων στους χώρους δουλειάς τόσο στα πλοία του Πειραιά όσο και σε άλλα λιμάνια της χώρας μας.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η απάντηση της Ν. Κασιμάτη
στην Ένωση Αστυνομικών 
 
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο
21ο Capital Link Forum 

«Ικανοποίηση αλλά και
κίνδυνος υπέρμετρης
δόμησης»

Επιστολή Γ. Λαγουδάκη για
την επέκταση του ΜΕΤΡΟ
στο Πέραμα
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

Χρυσό Βραβείο για την
ΕΥΔΑΠ από το EBEN GR 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ράλι (ERC)

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Δεκεμβρίου 2019, 19.11
«Η κυβέρνηση επιδοτεί το Μακελειό…»
Δήλωση Λευτέρη Κρέτσου, πρώην...
13 Δεκεμβρίου 2019, 21.44
Διαμαρτυρία των σπουδαστών της ΑΕΝ Ύδρας
Στο πλαίσιο του...
13 Δεκεμβρίου 2019, 00.00
Παρέμβαση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  για την επιβολή δικαστικού ενσήμου
Oι Eυρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή...

Ναυτιλία

13 Δεκεμβρίου 2019, 21.51
Οι νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί
Δέκα οκτώ νέους απομακρυσμένους...
12 Δεκεμβρίου 2019, 11.00
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο 21ο Capital Link Forum
Στις βασικές προτεραιότητες της...
11 Δεκεμβρίου 2019, 20.22
 Μεσόγειος και ατμοσφαιρική ρύπανση
Στην 21η διάσκεψη της Σύμβασης της...

Πειραιάς

14 Δεκεμβρίου 2019, 18.55
Συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων στον Πειραιά
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση  δημοτών και...
13 Δεκεμβρίου 2019, 21.49
Εγκαίνια στο σύλλογο εκτελωνιστών
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...
13 Δεκεμβρίου 2019, 00.35
Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ημέρες...