Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 22:41

Ο πατριωτισμός... του κεφαλαίου

damanaki ixthok1
του Δημήτρη Τρίμη
 
Παρακολουθώ, όπως πολλοί αυτό τον καιρό, τη συζήτηση και τις μεγάλες κουβέντες που ακούγονται για τη γνωστή υπόθεση με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΔΝΤ σε δημοσιογράφους και για άλλες πρακτικές των μνημονιακών «θεσμών» επηρεασμού της ελληνικής κοινωνίας μέσω των ΜΜΕ.
 
Ειλικρινά και παρά τη σοβαρότητα τέτοιων, όντως υπαρκτών, μεθοδεύσεων χειραγώγησης των πολιτών, με πιάνουν τα γέλια. Όχι γιατί δεν πιστεύω ότι το ΔΝΤ και οι άλλοι «θεσμοί» δεν διαθέτουν άφθονα κονδύλια και μηχανισμούς δημοσίων σχέσεων για να «λαδώσουν» ΜΜΕ και δημοσιογράφους στην Ελλάδα και αλλού, αλλά γιατί ο κ. Στουρνάρας δημοσιοποίησε την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που διοικεί και στην οποία έκθεση (140 σελίδων) σερβίρει αμάσητη όλη τη γραμμή του ΔΝΤ και των πιο άθλιων μνημονιακών κύκλων του εξωτερικού και του εσωτερικού.
 
Αυτή τη γραμμή, αυτά δηλαδή τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα (που βγάζουν λάδι την καταστροφική ταξική λιτότητα της τρόικας και ζητούν από την κυβέρνηση Τσίπρα να τα υιοθετήσει ως θέσφατα της οικονομικής θεοκρατίας τους) δεν είδα να τα κριτικάρει και κανένας σοβαρός δημοσιογράφος πολιτικός ή δημοσιογράφος, πλην των σεσημασμένων της Αριστεράς.
 
Έγραφα χθες ότι η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος (και του Ευρωσυστήματος) καλεί την κυβέρνηση να υπογράψει πάση θυσία συμφωνία με τους θεσμούς πριν έρθει... ο Αρμαγεδδών και παραθέτει στοιχεία και σοφίες διατυπωμένες στη νεοφιλελεύθερη Οργουελική διάλεκτο, χωρίς ασφαλώς να κάνει τον κόπο να μας εξηγήσει... επιστημονικά  τις αιτίες και τους υπεύθυνους πολιτικούς και οικονομικούς εγκεφάλους που οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία και ταπείνωση. Σημείωνα ότι η παρέα του κ. Στουρνάρα αναφέρεται στην εγκληματική εκροή των καταθέσεων από την Ελλάδα προς τις ξένες τράπεζες (των δανειστών) με μοναδική... επιστημονική λεπτότητα, ενώ είναι το κεντρικό όπλο των «θεσμών» κατά της Ελλάδας. 
 
Ειδικά για την επίσημη φυγή των κεφαλαίων από την Ελλάδα στο εξωτερικό (κάπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2009 έως σήμερα, μέσω τραπεζών, με ονοματεπώνυμα, ΑΦΜ, διευθύνσεις και τηλέφωνα περίπου 60.000 Ελλήνων πατριωτών εγνωσμένου κύρους), η έκθεση της ΤτΕ αναφέρει σαρκαστικά (σε άψογα... νεοφιλελεύθερα, για να χαιρετίσει ενδεχομένως και τις επιτυχημένες εκστρατείες πρόκλησης bank run του κάθε Αδωνι και του κάθε Bloomberg) το εξής: «Κατά τους μήνες οπότε εκδηλωνόταν έξαρση της αβεβαιότητας (σ.σ. λόγω ΣΥΡΙΖΑ), καταγραφόταν κατά κανόνα φυγή κεφαλαίων από τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα προς το εξωτερικό. Δηλαδή γινόταν ανακατανομή των χαρτοφυλακίων των κατοίκων προς καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού και τοποθετήσεις σε χρεόγραφα ξένων εκδοτών».
 
Αφού λοιπόν είδα και άκουσα χθες τα μνημονιακά δελτία ειδήσεων και διάβασα σήμερα τα πρωτοσέλιδα των παραδοσιακών εφημερίδων της διαπλοκής, στα οποία υιοθετείται μετ' επαίνων η πολιτική «ανάλυση» και οι μεγαλειώδεις «προτάσεις» του κ. Στουρνάρα, και με τα οποία δημοσιεύματα ασφαλώς προκαλείται και νέο bank run, για να φύγουν όλα τα λεφτά από τις ήδη χρεοκοπημένες τράπεζες και από την εσκεμμένα ασφυκτιούσα χώρα, σκέφτηκα ότι ζούμε στην πατρίδα της υποκρισίας. Είδα για παράδειγμα το τρομοκρατικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» ότι ο κ. Στουρνάρας ανακάλυψε... πως έφυγαν 30 δισ. ευρώ λόγω ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, και οι τράπεζες αδειάζουν από μετρητά.
 
Είδα τους καημένους τους βιομήχανους να δηλώνουν στην ίδια εφημερίδα ότι αφού το Bloomberg και η Goldman Sachs προβλέπουν Grexit και Capital Control και σε ρεπορτάζ τους από την Αθήνα... αποκαλύπτουν ότι «στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων έχουν σχεδόν το σύνολο των καταθέσεων στο εξωτερικό», σιγά μην τα αφήσουν εδώ τα δικά τους λεφτουδάκια. Πρόσεξα επίσης την πατριωτική δήλωση του γιού του παλιού προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Παπαλεξόπουλου των τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ότι «από τα 138 εκατ. ευρώ των ταμειακών αποθεμάτων της Τιτάν μόνο τα 12 εκατ. βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ περίπου 70 εκατ. βρίσκονται σε εταιρείες holding και ευρωπαϊκές τράπεζες εκτός χώρας».
 
Μετά απ' αυτά θα επιμείνω στις προτάσεις μου προς τις αρμόδιες κυβερνητικές, φορολογικές και δικαστικές αρχές:
 
Πρώτον, να ανοιχτούν τραπεζικοί λογαριασμοί, φορολογικές δηλώσεις, τα «Πόθεν Εσχες» που καταθέτουν υποχρεωτικά κατ' έτος οι λειτουργοί του Τύπου, τα περιουσιακά στοιχεία τους και να ξεσκονιστούν όλα τα σχετικά παραστατικά και οι συμβάσεις για να μάθουμε πόσα διεθνή, ευρωπαϊκά, κρατικά και ιδιωτικά λεφτά κατευθύνθηκαν με ποιου τις υπογραφές, προς ποια πρόσωπα και ΜΜΕ και για ποιες δουλειές από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τις τράπεζες, τις μεγάλες βιομηχανίες, τις γνωστές επιχειρήσεις, τους οργανισμούς, τις ΠΑΕ, τις ΚΑΕ κ.ο.κ. και ασφαλώς ποιους ακριβώς διάσημους ντόπιους και ξένους «παπαγάλους» των ΜΜΕ και με πόσα... λάδωναν και λαδώνουν οι «θεσμοί» των δανειστών και των διεθνών αγορών εσωτερικού και εξωτερικού και
 
Δεύτερον, να ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ τα 54.246 φυσικά πρόσωπα τα οποία από το 2009 έχουν στείλει εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ έκαστο, προς το εξωτερικό, συνολικού ύψους περίπου 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να διαπιστώσουμε ποιοι ακριβώς και πόσα έβγαλε ο καθένας τους εκτός οικονομίας της χώρας. Αν λ.χ, είναι ανάμεσά τους μνημονιακοί γίγαντες της πρώην συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, πτωχευμένοι μιντιάρχες, χαριτωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι, χαρούμενοι κοσμικοί, πολύτιμοι τεχνοκράτες, μάγοι τραπεζίτες, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες εθνικόφρονες, αθλητικοί παράγοντες, αργόσχολοι ραντιέρηδες και οι συγγενείς τους.
 
Τα πλήρη στοιχεία  αυτών των Ελλήνων πατριωτών που έκαναν και κάνουν «ανακατανομή των χαρτοφυλακίων τους» -σύμφωνα με τη διάλεκτο Στουρνάρα- υπάρχουν διασταυρωμένα στα χέρια πολλών τραπεζικών, κρατικών και πολιτικών παραγόντων.
 
Ούτε ένας δεν έχει το χρόνο να ρίξει έστω και μια ματιά να δει και να μας πει τι γίνεται;
 
Πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Δεν έχει γνωστοποιηθεί στο
Υπ. Ναυτιλίας το πόρισμα
για το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»
 
Ερώτηση για το Πράσινο Ταμείο 

 Συνάντηση Γ.Σταματογιάννη με
τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Μπίστης κατά Γεννηματά

Γεγονότα

«Μαμά παίζω και συ γυμνάζεσαι!»
στον Πολυχώρο «Σώμα & Φως»

ΕΛΠΕ: Ιστορικό υψηλό
κερδών στο Α’ εξάμηνο
του 2018

Άμεσα αντιμετωπίσιμες οι
διακοπές υδροδότησης

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Σεπτεμβρίου 2018, 18.18
 Μπίστης κατά Γεννηματά
Τα αδιέξοδα στο Κίνημα Αλλαγής και τι...
19 Σεπτεμβρίου 2018, 17.42
 «Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό»
Σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους...
19 Σεπτεμβρίου 2018, 17.39
Ερώτηση για το Πράσινο Ταμείο
Ερώτηση για τη διάθεση και αξιοποίηση...

Ναυτιλία

21 Σεπτεμβρίου 2018, 14.41
«Παραμεσιτικά ιδιωτικά γραφεία για ναυτεργάτες»
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει ότι ιδιωτικά...
20 Σεπτεμβρίου 2018, 18.54
Νέες προκλήσεις για τον κλάδο των Logistics
Στη σημασία των εξελίξεων στο χώρο των...
18 Σεπτεμβρίου 2018, 23.32
Συναντήσεις Φ. Κουβέλη με τις διοικήσεις ΟΛΠ και ΕΒΕΠ
Σειρά συναντήσεων είχε ο Υπουργός...

Πειραιάς

22 Σεπτεμβρίου 2018, 17.57
«Μαμά παίζω και συ γυμνάζεσαι!» στον Πολυχώρο «Σώμα & Φως»
Πως θα σας φαινόταν η ιδέα την ώρα που το...
22 Σεπτεμβρίου 2018, 17.52
Συνάντηση Γ.Σταματογιάννη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού...
20 Σεπτεμβρίου 2018, 14.37
«Ναι στην αναβάθμιση όχι στην ιδιωτικοποίηση»
Η Δημοτική Κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας...