Τετάρτη, 08 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 18:37

Ο Θ. Δρίτσας απαντά στο Στ. Θεοδωράκη

damanaki ixthok1
Απάντηση στα λεγόμενα του Σταύρου Θεοδωράκη για το Λιμενικό Σώμα και τη δράση του στην τραγωδία του Φαρμακονησίου που έκανε στην εκπομπή «Ενικός», έδωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας.
 
«Πληροφορήθηκα, πως σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου «Ενικός», αναφέρθηκε σε δηλώσεις που ουδέποτε έκανα για το Λιμενικό Σώμα και τη δράση του στην τραγωδία του Φαρμακονησίου, την οποία μάλιστα είχε καλύψει δημοσιογραφικά, λίγο πριν εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία, για να ιδρύσει το «Ποτάμι». Η αναφορά του ελέγχεται πολιτικά και δημοσιογραφικά. Είπε ο κ. Θεοδωράκης: «Ο Δρίτσας είχε πει, πως το Λιμενικό εγκληματεί… το Λιμενικό πλήττει τους πρόσφυγες».
 
Οι τοποθετήσεις μου με δηλώσεις μου στον τύπο, αλλά και στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων στις 29/01/2014, τον διαψεύδουν κατηγορηματικά. Από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής, που είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο, προκύπτει ότι η κριτική που άσκησα, στόχευε αποκλειστικά και μόνον την τότε Κυβέρνηση, για τις επιλογές και τις κατευθύνσεις της.
 
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, παραθέτω αποσπάσματα από την τοποθέτησή μου, στη θεσμική ακρόαση της Επιτροπής:
 
«…σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει το Λιμενικό Σώμα. Ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ασκείται έναντι της Κυβέρνησης. Αυτά είναι στοιχειώδη και ούτως ή άλλως για την τραγωδία του Φαρμακονησίου, κανένα πολιτικό κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν έθεσε θέμα ανδρών του Λιμενικού Σώματος…».
 
«…Δεν είναι οι Λιμενικοί ο στόχος, ούτε της κριτικής, ούτε της διαμαρτυρίας, τους τιμούμε και ξέρουμε ότι λαμβάνουν εντολές και δεν είναι έντιμη πολιτική στάση να εμφανίζετε το δίλλημα εάν κρίνουμε ή δεν κρίνουμε σωστά τους Λιμενικούς. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και σ’ αυτή την παγίδα δεν θα πέσουμε…».
 
Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, φαίνεται πως λησμόνησε, ο κ. Θεοδωράκης».

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Ο Μαρινάκης αδειάζει τα
παπαγαλάκια της κυβέρνησης… 
 
Ο Νίκος Ξυδάκης νέος διευθυντής
του «105,5 Στο Κόκκινο» 

Η αξιοποίηση του Πύργου
ανοίγει τον δρόμο για την 
«ΙπποδάμειαΑγορά»

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

Ναυτιλία

08 Ιουλίου 2020, 09.25
«Αειφορία Λιμένων του Κόσμου 2020»
Βραβείο Διεθνούς Κύρους για το Green C Ports ...
07 Ιουλίου 2020, 23.12
 Σειρήνες στα λιμάνια για τον επαναπατρισμό των ναυτικών
Ανακοίνωση του Ομίλου Εταιρειών...

Πειραιάς

08 Ιουλίου 2020, 09.44
Θρίλερ στα Βοτσαλάκια … εντοπίστηκε πτώμα στην παραλία
Σε συναγερμό τέθηκε σήμερα το πρωί η...
07 Ιουλίου 2020, 19.01
6η χρονιά για το «Piraeus Sports Camp»
Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός...