Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 21:46

Μέτωπο κατά της πώλησης των λιμανιών

logoartc_f
Την Πέμπτη 7 Μαΐου2015 και ώρα 10:30, πραγματοποιείται 24ωρη Πανλιμενική Απεργιακή Κινητοποίηση με συγκέντρωση στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας.
 
Το κάλεσμα της Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ. Υ. Λ. Ε) αναφέρει τα εξής:
 
«Απαιτούμε να σταματήσει η προκήρυξη πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών.
 
Η Κυβέρνηση, ενώ στις προγραμματικές της θέσεις στη Βουλή ανακοίνωσε το σταμάτημα της πώλησης των μετοχών, φαίνεται από δηλώσεις και δημοσιεύματα να προτίθεται να προχωρήσει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.
     
Όπως έχουμε επισημάνει, η πολιτική πώλησης των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ οδηγεί στην απεμπόληση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων και παραδίδει σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους κρίσιμες δραστηριότητες της Ελληνικής Οικονομίας φαλκιδεύοντας την ανάπτυξη.
 
Επίσης, θα δημιουργηθούν καταστάσεις αποξένωσης των Λιμανιών από τις τοπικές κοινωνίες και τους επιλιμένιους δήμους.
 
Ταυτόχρονα διεκδικούμε να σταματήσει η απαξίωση των Λιμανιών, να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες των Λιμανιών και να υπογραφτούν ΣΣΕ, χωρίς τους μνημονικούς νόμους που αναιρούν τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις».
 
Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ είναι και η Παμπειραϊκή Επιτροπή, η οποία καλεί τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εμπόρους, τα μικρομεσαία στρώματα που έχουν την επιχειρηματική τους δράση στον Πειραιά να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους στα λιμάνια και στον ΟΛΠ των οποίων το ξεπούλημα σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους και συμφέροντα μεθοδεύεται για άλλη μια φορά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
 
«Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας στροφή 360ο, εγκαταλείποντας τον προεκλογικό του λόγο και τις δεσμεύσεις προς τον λαό επιχειρεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (το οποίο δήλωνε ότι θα καταργηθεί) την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.
 
Αποτελεί πρόκληση για τον λαό, τους εργαζομένους και την κοινωνία η δήλωση του Υπουργού Γ. Σταθάκη ότι «Η κυβέρνηση – το ΤΑΙΠΕΔ περισσότερο – βρίσκεται φυσικά σε διαπραγματεύσεις με την COSCO ώστε να αναζητηθούν όροι και προϋποθέσεις στον ισχύοντα αυτήν την στιγμή διαγωνισμό που μπορούν να αλλάξουν και πρέπει να αλλάξουν, για να γίνουν περισσότερο επωφελείς για την χώρα μας». Πέρα από την πολιτική γκάφα ολκής που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, αποκαλύπτει όμως ότι η κυβέρνηση προνομιακά διαπραγματεύεται τους όρους της σύμβασης με την κινέζικη εταιρία. Η επιχείρηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ να μαζευτεί η δήλωση του Υπουργού όχι μόνο δεν άλλαξε τα δεδομένα αλλά κατέδειξε ξεκάθαρα την κυβερνητική βούληση να ξεπουληθεί ο ΟΛΠ!!!
 
Όπως αποκάλυψε αργά το βράδυ 5/5/2015 στο REUTERS παράγοντας του ΤΑΙΠΕΔ οι λεγόμενες τροποποιήσεις θα αφορούν όχι το 67% αλλά το 51% του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.
 
Προκαλεί εντύπωση η σιωπή στους χειρισμούς, στις διαπραγματεύσεις και στην σπουδή της κυβέρνησης να προχωρήσει τον διαγωνισμό και όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι Υπουργοί σιωπούν για το επιχειρούμενο έγκλημα πιστεύοντας άραγε τι; Ότι η διαχείριση του προβλήματος από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ θα πέσει πιο μαλακά και δεν θα ακουμπήσει τις πολιτικές ευθύνες συνολικά της κυβέρνησης;
 
Η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι Υπουργοί, κεντρικά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του στην Βουλή και στην τοπική κοινωνία οφείλουν να εγκαταλείψουν την ένοχη σιωπή και αφωνία.
 
Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, η τοπική αυτοδιοίκηση, τα επαγγελματικά επιμελητήρια, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, τα συνδικάτα απορρίπτουν απερίφραστα την κυβερνητική προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, θα σταθούν με τους αγώνες τους απέναντι σε αυτές τις επιλογές και στην απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.
 
Η Παμπειραϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις υπόλοιπες κοινωνικές δυνάμεις θα οργανώσουν συντονισμένα την πάλη τους και θα εμποδίσουν με πολύμορφους αγώνες το ξεπούλημα του ΟΛΠ.
 
Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας ήταν και είναι απαράβατη αρχή και προϋπόθεση πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί μια άλλη πολιτική ανάπτυξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος του λαού και των εργαζομένων.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7/5/2015 ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ».

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Συνάντηση Γ. Λαγουδάκη
με τον νέο Διοικητή
της Τροχαίας 
 
Επιστολή του Γ. Πατούλη για
την αφισορύπανση 

Γ. Σγουρός: Να παραδώσουν
τις έδρες τους ...

Όταν η πόλη αντιστέκεται… 
 

Γεγονότα

Νέο Album Armagos -
The Lonely Piano

Παγκόσμια ημέρα των ζώων 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με
θέμα την ναυτιλία

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Οκτωβρίου 2019, 23.07
 Σκάνδαλο η εκπαίδευση ελεγκτών από ιδιωτικές εταιρείες
Το σκανδαλώδες θέμα της εκχώρησης της...
11 Οκτωβρίου 2019, 01.19
Ανακοίνωση από το τμήμα Ναυτιλίας του...
09 Οκτωβρίου 2019, 17.53
Το φιάσκο της προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο
Τα «σημάδια» της χθεσινής ψηφοφορίας...

Ναυτιλία

11 Οκτωβρίου 2019, 01.14
 ΟΛΠ: Επενδύσεις  611,8 εκατ. ευρώ
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν από...
10 Οκτωβρίου 2019, 10.51
ΕΣΑΛ:Εξαιρείται μόνο το Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας
Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για τη...
09 Οκτωβρίου 2019, 17.24
«Όχι σε μεσοβέζικες λύσεις»
Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ναυπηγιών...

Πειραιάς

14 Οκτωβρίου 2019, 14.14
Το «Πανόραμα ενός μελαγχολικού» στο Ναυτικό Μουσείο
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  επιμένει στη...
14 Οκτωβρίου 2019, 13.58
«Από τη δημόσια στη σχολική ιστορία» στη Δημοτική Πινακοθήκη
Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Από τη...
13 Οκτωβρίου 2019, 23.03
Κάποτε στον Πειραιά…
Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, ο...