Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 10:15

Σ.Σπυρίδων: Ενιαία έκφραση του Θαλάσσιου τουρισμού

damanaki ixthok1
Την εβδομάδα που πέρασε, διασπασμένοι δυστυχώς σε δύο σημεία στον Πόρο και στο Ναύπλιο , είδαμε τον ιδιωτικό τομέα, τους επιχειρηματίες δηλαδή του θαλάσσιου τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την Αυτοδιοίκηση να επιμένουν στην εξωστρέφεια.
 
Στις δύο εκθέσεις τουριστικών σκαφών που έγιναν, η μιζέρια και τα αρνητικά σενάρια της δημοσιονομικής πολιτικής μπήκαν επιτέλους σε δεύτερη μοίρα και μέσα από μία αγαστή συνεργασία επιχειρήθηκε να αναδειχθούν τα δυνατά σημεία της οικονομίας της χώρας μας. 
Και δυνατό σημείο για την Ελλάδα είναι σίγουρα ο Τουρισμός, που ως αιχμή του δόρατος έχει τα νησιά του και τον θαλάσσιο τουρισμό.
 
Εκείνο όμως που είναι λυπηρό και αδικεί την προσπάθεια που γίνεται , μία προσπάθεια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Εθνική , είναι η διαίρεση της δύναμης και η πιθανή σύγχυση του μηνύματος που στόχευε να εκπέμψει ο θαλάσσιος τουρισμός μέσα από την διοργάνωση των δύο αυτών παράλληλων εκθέσεων , τόσο στο εξωτερικό από όπου αναμένεται κυρίως η προσέλευση ναύλων, όσο και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στο εσωτερικό της χώρας.
 
Παρευρέθηκα προσκεκλημένος και στις δύο εκδηλώσεις, του Πόρου και του Ναυπλίου, και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους πρωτεργάτες της οργάνωσης των δύο εκθέσεων, μιας και είμαι παλαιός γνώριμός τους, συνδιαμορφωτής της ιδέας και από τους πρωτεργάτες της οργάνωσης όταν ξεκίνησε το μεγάλο αυτό γεγονός στον Πόρο πριν αρκετά χρόνια.
 
Εκεί διαπίστωσα ότι η άποψη να υπάρξει μόνον μία έκθεση που θα προβάλλει τον θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα μας, είναι σχεδόν απ όλους, κοινά αποδεκτή.
 
Ας μην ξεχνάμε πως σε ολόκληρη την Μεσόγειο υπάρχει μόνον μία ακόμα, που προηγείται κατά μία εβδομάδα των δικών μας, εκείνης της Γένοβας.
 
Θεωρώ λοιπόν υποχρέωση όλων όσων πιστεύουν ότι είναι αναγκαίο, ο θαλάσσιος τουρισμός να προβάλλεται μέσα από ΜΙΑ κορυφαία εκδήλωση, να ενεργοποιηθούν και να αρχίσουν να συζητούν καλοπροαίρετα μεταξύ τους, ώστε από την επόμενη αν είναι δυνατόν περίοδο, η έκθεση σκαφών να μην διχαστεί πάλι, επιτυγχάνοντας έτσι την ανάδειξη του συνόλου της δυναμικής που εσωκλείει ο ελπιδοφόρος αυτός κλάδος της Ελληνικής οικονομίας.
 
Ο τόπος δε, που θα φιλοξενεί αυτή την κορυφαία εκδήλωση, αντικειμενικά και χωρίς να το προτείνω για λόγους συναισθηματικούς (που ούτως ή άλλως δέχομαι ότι υπάρχουν) πρέπει να είναι και ο τόπος που γεννήθηκε αυτό το event , το νησί του θαλάσσιου τουρισμού, ο Πόρος, που επί σειρά ετών έχει ταυτιστεί στο μυαλό και στη συνείδηση των ξένων και των Ελλήνων brokers με την ετήσια έκθεση υψηλών προδιαγραφών επαγγελματικών σκαφών αναψυχής της Χώρας μας.
 
Προσωπικά θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια , συνεργαζόμενος με όλους εκείνους (και είναι πολλοί) που συμφωνούν με τις παραπάνω απόψεις .
 
Πιστεύω ότι αυτό, δεν είναι μόνο θετικό για την ιδιαίτερη πατρίδα μου τον Πόρο, αλλά κυρίως ενισχύει αποφασιστικά την αξιέπαινη προσπάθεια των επιχειρηματιών του θαλάσσιου τουρισμού και τελικά ωφελεί την ίδια μας την πατρίδα, σε μια μάλιστα κρίσιμη για την οικονομία της χώρας μας, περίοδο.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα νησιά πρωταγωνιστής
της ανάπτυξης»
 
Ο Δήμος Περάματος στο
πλευρό των εργαζομένων

Παρέμβαση για το χώρο
στάθμευσης των οχημάτων
της Αστυνομίας 

Ερώτηση για τα
ανταποδοτικά τέλη από
τα Αιολικά Πάρκα
 

Γεγονότα

Νέο Album Armagos -
The Lonely Piano

Οι «κήποι» στο Νομισματικό
Μουσείο

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με
θέμα την ναυτιλία

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Οκτωβρίου 2019, 18.06
Παρέμβαση για το χώρο στάθμευσης των οχημάτων της Αστυνομίας
Με πρωτοβουλία του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ...
18 Οκτωβρίου 2019, 20.46
Ο Τραμπ γιατρός της ανθρωπότητας
Του Γιώργου Τσιρίδη    Ξεκινάω το...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2019, 18.14
«Τα νησιά πρωταγωνιστής της ανάπτυξης»
Συνεργασία Υπουργείου Ναυτιλίας...
21 Οκτωβρίου 2019, 17.32
Άνοδος αφίξεων-αναχωρήσεων από το λιμάνι του Πειραιά
Ένα ακόμη νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο...
18 Οκτωβρίου 2019, 17.41
 Ποιοί καλύπτουν τις παρανομίες της LEVANTE FERRIES …
Επιστολή της ΠΕΝΕΝ προς τους...

Πειραιάς

22 Οκτωβρίου 2019, 14.31
«Πειραιάς για όλους»: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για όλους»...
21 Οκτωβρίου 2019, 17.39
Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων
Εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων...