Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 09:05

Μονοθεσία στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Παππάς

damanaki ixthok1
Την ανακοίνωση ότι στην ΕΡΤ θα τεθεί σε ισχύ το θεσμικό πλαίσιο της μονοθεσίας έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής.
 
Όπως ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοί της δεν θα μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα και αλλού.
 
Η Επιτροπή άκουσε τις απόψεις των φορέων για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ο κ. Παππάς απαντώντας στις παρατηρήσεις τους επεσήμανε ότι η μονοθεσία «προβλέπεται ρητώς» στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου.
 
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ έλαβε αρνητική ψήφο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και ΚΚΕ, δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται να αποσαφηνίσουν τη στάση τους. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, αυτό θα γίνει μετά τις 22 Απριλίου.
 
Ο κ. Παππάς ενημέρωσε επίσης, ότι στην παρούσα φάση δεν θα προσληφθούν οι συμβασιούχοι που βρίσκονταν στην ΕΡΤ όταν έκλεισε τον Ιούνιο του 2011.
 
Απάντωντας στα ερωτήματα των φορέων, ο κ. Παππάς είπε ότι πρόκειται για τη «μεγαλύτερη αδικία, την οποία δεν μπορεί να υπερβεί το παρόν νομοσχέδιο», όμως πρόσθεσε ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ, μόλις ξεκαθαρίσει πόσοι εργαζόμενοι θα θελήσουν να επιστρέψουν στη νέα ΕΡΤ, θα μπορέσει να προκηρύξει θέσεις στις οποίες προσμετράται η προϋπηρεσία.
 
Παράλληλα άφησε ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής της ΕΡΤ στην μείωση του πλεονάσματος, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί, όπως είπε, από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
 
Για το ζήτημα της διοικητικής αυτοτέλειας της ΕΡΤ3, ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε πως έχει προβλεφθεί διοικούσα επιτροπή.
 
Όσον αφορά τα οικονομικά της, υπογράμμισε ότι τα έσοδα μόνο από το ανταποδοτικό τέλος θα φτάσουν τα 190 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ το μισθολογικό κόστος τα 50 – 60 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
 
Για το ποσό που θα πρέπει να δώσει η ΕΡΤ για την εξυπηρέτηση του πλεονάσματος, όπως κάνει ως τώρα, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι δεν θέλει να πει κάτι περισσότερο, καθώς εκκρεμεί η διαπραγμάτευση.
 
Το αίσθημα δικαίωσης όσων δούλεψαν εθελοντικά για την ΕΡΤ ΟΡΕΝ υπογράμμισε η δημοσιογράφος η Μάχη Νικολάρα, προτείνοντας να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές της ΕΡΤ, να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από το ενιαίο μισθολόγιο και το καθεστώς ΔΕΚΟ και να έχουν ενιαίο μισθολόγιο μέχρι την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 
Την επαναλειτουργία όλων των δομών της ΕΡΤ και να μην κλείσει κανείς περιφερειακός σταθμός, ζήτησε ο εκπρόσωπος της ΕΡΤ OPEN Δημήτρης Κούνης, υπογραμμίζοντας την συμβολή της EΡΤ OPEN στην ενημέρωση των πολιτών επί 22 μήνες την ίδια ώρα που «τα συστημικά κανάλια» δεν διέθεταν ούτε ένα λεπτό για να τα αναδείξουν τα κοινωνικά προβλήματα.
 
«Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται με ένα νέο όραμα, όταν ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός επικρατούν», είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Γιουκάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ο Γ. Γιουκάκης είπε ότι δεκάδες δημοσιογράφοι που απολύθηκαν από την ΕΡΤ επιβιώνουν με τα πακέτα βοήθειας που δίνει η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
 
Ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ είπε ότι η ΕΤΤ πρέπει να αποκτήσει ψηφιακή πλατφόρμα.
 
Την αυτονομία της ΕΡΤ 3, πρότεινε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, Τάσος Φωκιανίδης, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων Κυριάκος Κορτέσης ζήτησε την επαναλειτουργία όλων των Περιφερειακών ΕΡΑ. Και ο Τ. Φωκιανίδης και ο Κ. Κορτέσης έθεσαν το ζήτημα των συμβασιούχων.
 
Τη λειτουργία των περιφερειακών σταθμών, ζήτησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταριάς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου Θέμης Μπερεδήμας.
 
Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ «με όλες τις δομές τους, ανεξάρτητη, χωρίς χειραγώγηση, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και την διοικητική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3» ζήτησε η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ3 Ελευθερία Φαραντάκη.
 
Το ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ έθεσαν η εκπρόσωπός τους 'Ασπα Καραογλάνη, ενώ ο τέως πρόεδρος του Σωματείου συμβασιούχων της ΕΡΤ Γιάννης Πρίντεζης ζήτησε να μην θυσιαστούν για μια ακόμη φορά οι συμβασιούχοι.
 
Την εξασφάλιση προσβασιμότητας στο πρόγραμμα της ΕΡΤ για τα άτομα με αναπηρίες, ζητήσει ο Γιάννης Γιάλλουρος μέλος της ΕΓ της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος.
 
Έμφαση στην ελληνική παραγωγή μέσω της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έδωσαν μία σειρά από φορείς, δημιουργούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες, όπως η UNI MEI, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου.
 
Πηγή: koutipandoras.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Πρόεδρος ξανά η
Φώφη Γεννηματά
 
Αυτοψία Λαμπρίδη στις
Λιμενικές εγκαταστάσεις
της Δ. Αττικής

Γιάννης Βρέλλος :Υποψήφιος
πρόεδρος στο Δικηγορικό
Σύλλογο

«Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο
προσφέρει άριστες σπουδές»

Γεγονότα

Τρία νέα φωτοβολταϊκά
πάρκα από την
«ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες»

Έκθεση φωτογραφίας…
Πέτρου Κασιμάτη και
Νίκου Μπαρδούνια

«Της Κυριακής τα είδωλα»
για τα 90 χρόνια της
Προοδευτικής

podosfairiki_synerg.logo1
Συνεργασία Περιφέρειας και
ΠΕΣΥΔΑΠ για το όρος
Αιγάλεω 

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Νοεμβρίου 2017, 01.23
«100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση» εκδήλωση του ΚΚΕ στο ΣΕΦ
«Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί το...
21 Νοεμβρίου 2017, 23.14
«Γρήγορα αντανακλαστικά στις φυσικές καταστροφές»
Συνέντευξη για θέματα που αφορούν στα...
20 Νοεμβρίου 2017, 00.49
Πρόεδρος ξανά η Φώφη Γεννηματά
Με ποσοστό 56,97%, έναντι 43,03% του Νίκου...

Ναυτιλία

21 Νοεμβρίου 2017, 19.12
Το Υπ. Ναυτιλίας για τις ζημιές στο λιμάνι της Νέας Περάμου
Αυθημερόν υπέγραψε ο ΥΝΑΝΠ Παναγιώτης...
21 Νοεμβρίου 2017, 01.02
«Άμεση ολοκλήρωση του ΧΑΔΑ Σχιστού…»
Ειδική σύσκεψη για την πορεία των...
17 Νοεμβρίου 2017, 12.19
Αυτοψία Λαμπρίδη στις Λιμενικές εγκαταστάσεις της Δ. Αττικής
Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας...

Πειραιάς

22 Νοεμβρίου 2017, 01.28
«Αναμόρφωση  του περιβάλλοντος χώρου στο ΣΕΦ»
Στην ανακατασκευή οκτώ γηπέδων του...
21 Νοεμβρίου 2017, 00.36
Ο Καραγκιόζης του Χαρίδημου ξανά στον Πειραιά
Τα εγκαίνια της έκθεσης έργων θεάτρου...
20 Νοεμβρίου 2017, 01.21
Διανομή τροφίμων και νερού από την Περιφέρεια  στη Μάνδρα
Στη δημιουργία σταθερού δικτύου...