Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 31 Μάρτίου 2015 09:40

Ποιο είναι το σχέδιο για τον ΟΛΠ…

logoartc_f
Συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη διευκρινίζουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ), σημειώνοντας πως δεν τίθεται ζήτημα πώλησής του αλλά ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις περί κοινοπραξιών, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.
 
Διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Γιάννης Δραγασάκης ήρθε σε συμφωνία για την πώληση του 67,7% του ΟΛΠ, ωστόσο από την κυβέρνηση επισημαίνουν πως το Δημόσιο θα διαθέτει αυξημένη παρουσία που θα διασφαλίσει μελλοντικές υπεραξίες οι οποίες θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
 
«Το Δημόσιο δεν θα αποχωρήσει από τον ΟΛΠ. Δεν τίθεται θέμα διάθεσης του συνόλου του 67,7% του ΟΛΠ», επισήμαναν συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι σχετικές διευκρινίσεις δόθηκαν και στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. 
 
Ανακοίνωση Παμπειραικής Επιτροπής κατά της Ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ:
 
«Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης οι οποίες έγιναν από την Κίνα σε επίσκεψη που είχε εκεί ελληνική κρατική αντιπροσωπεία ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ του 67%.
 
Πρόκειται για μια απόφαση η οποία συνιστά ριζική αλλαγή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτή είχε επανειλημμένα διατυπωθεί προεκλογικά αλλά και στις προγραμματικές θέσεις για την Ναυτιλία που τις εξέφρασε στην Βουλή ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας.
 
Ταυτόχρονα η κυβερνητική αυτή επιλογή έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το σύνολο των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων της πόλης του Πειραιά οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ διατυπώνοντας την θέση ότι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην χώρα μας και με τον τρόπο αυτό να προκύψουν σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
 
Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που στις γραμμές της συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε διαδικασία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.
 
Δηλώνουμε την θέληση και αποφασιστικότητά μας να αγωνισθούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την αποτροπή μιας τόσο αρνητικής εξέλιξης η οποία εάν και εφόσον υλοποιηθεί σημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική θα έρθει σε απόλυτη αντιπαράθεση με τον λαό, την κοινωνία και την συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών κινημάτων και οργανώσεων του Πειραιά.
 
Η Παμπειραϊκή Επιτροπή θα είναι (όπως και πριν) στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην παραδοθεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα».
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 Μ. Κυπραίος: 
Δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια
 
Ικανοποίηση για την
επανεκκίνηση της ακτοπλοΐας 

«Αναλάβετε το κόστος των επιλογών
σας κ. Πατούλη»

«Οι πόλεις των Ποντίων»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΠΟΙΑΘ: «Ζήσε Αθλητικά»

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Μαΐου 2020, 21.21
 Μ. Κυπραίος: Δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια
Εννέα χρόνια μετά ήρθε η δικαίωση για τον...
25 Μαΐου 2020, 14.13
ΚΚΕ: Περιβαλλοντική καταστροφή στον Πειραιά
Ερώτηση του ΚΚΕ προς τους...

Ναυτιλία

26 Μαΐου 2020, 21.38
Ποιοι συγκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες των εφοπλιστών στην Ακτοπλοΐα
Μετά από σχετικό αίτημα της ΠΕΝΕΝ προς το...
26 Μαΐου 2020, 00.00
Η Celestyal Cruises παρατείνει την αναστολή των κρουαζιέρων έως 30 Ιουλίου
Η Celestyal Cruises, βραβευμένη και αναγνωρισμένη,...
25 Μαΐου 2020, 21.36
Ικανοποίηση για την επανεκκίνηση της ακτοπλοΐας
Πλέγμα θεμάτων που αφορούν την...

Πειραιάς

26 Μαΐου 2020, 21.26
«Υγειονομικά ασφαλής πόλη-λιμάνι»
Το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π., στη συνεδρίαση...
25 Μαΐου 2020, 20.31
 Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πειραιά
Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου...
24 Μαΐου 2020, 09.31
«Επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου με το πράσινο»
Στα επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου...