Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 31 Μάρτίου 2015 09:40

Ποιο είναι το σχέδιο για τον ΟΛΠ…

logoartc_f
Συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη διευκρινίζουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ), σημειώνοντας πως δεν τίθεται ζήτημα πώλησής του αλλά ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις περί κοινοπραξιών, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.
 
Διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Γιάννης Δραγασάκης ήρθε σε συμφωνία για την πώληση του 67,7% του ΟΛΠ, ωστόσο από την κυβέρνηση επισημαίνουν πως το Δημόσιο θα διαθέτει αυξημένη παρουσία που θα διασφαλίσει μελλοντικές υπεραξίες οι οποίες θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
 
«Το Δημόσιο δεν θα αποχωρήσει από τον ΟΛΠ. Δεν τίθεται θέμα διάθεσης του συνόλου του 67,7% του ΟΛΠ», επισήμαναν συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι σχετικές διευκρινίσεις δόθηκαν και στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. 
 
Ανακοίνωση Παμπειραικής Επιτροπής κατά της Ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ:
 
«Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης οι οποίες έγιναν από την Κίνα σε επίσκεψη που είχε εκεί ελληνική κρατική αντιπροσωπεία ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ του 67%.
 
Πρόκειται για μια απόφαση η οποία συνιστά ριζική αλλαγή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτή είχε επανειλημμένα διατυπωθεί προεκλογικά αλλά και στις προγραμματικές θέσεις για την Ναυτιλία που τις εξέφρασε στην Βουλή ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας.
 
Ταυτόχρονα η κυβερνητική αυτή επιλογή έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το σύνολο των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων της πόλης του Πειραιά οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ διατυπώνοντας την θέση ότι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην χώρα μας και με τον τρόπο αυτό να προκύψουν σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
 
Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που στις γραμμές της συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε διαδικασία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.
 
Δηλώνουμε την θέληση και αποφασιστικότητά μας να αγωνισθούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την αποτροπή μιας τόσο αρνητικής εξέλιξης η οποία εάν και εφόσον υλοποιηθεί σημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική θα έρθει σε απόλυτη αντιπαράθεση με τον λαό, την κοινωνία και την συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών κινημάτων και οργανώσεων του Πειραιά.
 
Η Παμπειραϊκή Επιτροπή θα είναι (όπως και πριν) στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην παραδοθεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα».
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Απόφαση- σταθμός για την
προστασία του θαλασσίου
περιβάλλοντος» 
 
Eπιστολή πατέρα Κατσούλη
στον Αυγενάκη 

Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά

"Όχι κομματικές παρεμβάσεις
στη Δημόσια Διοίκηση"

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Ιουλίου 2019, 14.51
«Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες και λαθρέμπορους !»
Δήλωση του  Τρύφωνα Αλεξιάδη,...
18 Ιουλίου 2019, 10.10
Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε ο...
18 Ιουλίου 2019, 00.00
Έπεσαν (και οι τελευταίες) μάσκες της ΝΔ για τις Πρέσπες
Πριν από έξι μήνες, στις 25 Ιανουαρίου, ο...

Ναυτιλία

18 Ιουλίου 2019, 10.03
Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά
Με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα...
17 Ιουλίου 2019, 22.38
Συνάντηση ΠΝΟ – ΥΝΑ: «Καμιά αυταπάτη - Καμιά ολιγωρία…»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη συνάντηση...
10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...

Πειραιάς

17 Ιουλίου 2019, 22.42
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο λόγω έργων
Ξεκίνησαν τα προαπαιτούμενα έργα της...
13 Ιουλίου 2019, 10.57
Πρόσβαση για άτομα με αναπηρία στα Βοτσαλάκια
Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε το σύστημα...
12 Ιουλίου 2019, 17.26
Οι Δικηγόροι του Πειραιά κατά της «Ελληνικής Λύσης»
Ανακοίνωση του Δικηγορικού...