Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 31 Μάρτίου 2015 09:40

Ποιο είναι το σχέδιο για τον ΟΛΠ…

logoartc_f
Συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη διευκρινίζουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ), σημειώνοντας πως δεν τίθεται ζήτημα πώλησής του αλλά ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις περί κοινοπραξιών, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.
 
Διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Γιάννης Δραγασάκης ήρθε σε συμφωνία για την πώληση του 67,7% του ΟΛΠ, ωστόσο από την κυβέρνηση επισημαίνουν πως το Δημόσιο θα διαθέτει αυξημένη παρουσία που θα διασφαλίσει μελλοντικές υπεραξίες οι οποίες θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
 
«Το Δημόσιο δεν θα αποχωρήσει από τον ΟΛΠ. Δεν τίθεται θέμα διάθεσης του συνόλου του 67,7% του ΟΛΠ», επισήμαναν συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι σχετικές διευκρινίσεις δόθηκαν και στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. 
 
Ανακοίνωση Παμπειραικής Επιτροπής κατά της Ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ:
 
«Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης οι οποίες έγιναν από την Κίνα σε επίσκεψη που είχε εκεί ελληνική κρατική αντιπροσωπεία ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ του 67%.
 
Πρόκειται για μια απόφαση η οποία συνιστά ριζική αλλαγή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτή είχε επανειλημμένα διατυπωθεί προεκλογικά αλλά και στις προγραμματικές θέσεις για την Ναυτιλία που τις εξέφρασε στην Βουλή ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας.
 
Ταυτόχρονα η κυβερνητική αυτή επιλογή έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το σύνολο των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων της πόλης του Πειραιά οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ διατυπώνοντας την θέση ότι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην χώρα μας και με τον τρόπο αυτό να προκύψουν σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
 
Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που στις γραμμές της συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε διαδικασία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.
 
Δηλώνουμε την θέληση και αποφασιστικότητά μας να αγωνισθούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την αποτροπή μιας τόσο αρνητικής εξέλιξης η οποία εάν και εφόσον υλοποιηθεί σημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική θα έρθει σε απόλυτη αντιπαράθεση με τον λαό, την κοινωνία και την συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών κινημάτων και οργανώσεων του Πειραιά.
 
Η Παμπειραϊκή Επιτροπή θα είναι (όπως και πριν) στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην παραδοθεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα».
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Π. Γερουλάνος:
«Συνέδριο – παρωδία» 
 
«Αμνηστία» Τραπεζικών στελεχών 

«Συμπαραστάτης του
Δημότη» ο Γ. Δαβάκης 

«Αναγκαία η υπογειοποίηση
της γραμμής του ΗΣΑΠ»
 
 

Γεγονότα

Διασωστικό-Πυροσβεστικό
όχημα στους εθελοντές του
Νέου Βουτζά 

«Ανθρωπογραφίες» από τον
Πέτρο Καραβέβα στην
γκαλερί Art Prisma

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ράλι (ERC)

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Νοεμβρίου 2019, 23.54
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Νίκαια
Ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου...
19 Νοεμβρίου 2019, 23.40
«Αμνηστία» Τραπεζικών στελεχών
Του Γιάννη Καρδαρά   Τοποθέτηση του...
19 Νοεμβρίου 2019, 22.45
 Ασφαλίτες βάζουν κοριούς …
Μια πολύ σοβαρή υπόθεση παράνομης...

Ναυτιλία

18 Νοεμβρίου 2019, 20.51
Συνάντηση του Γ. Πλακιωτάκη με την Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών
Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή...
18 Νοεμβρίου 2019, 19.52
 Έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. κοντέινερ   στο λιμάνι του Πειραιά
  Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σήμερα...
17 Νοεμβρίου 2019, 22.01
4ο Μεσογειακό Συνέδριο Ναυτιλίας
4ο Μεσογειακό Συνέδριο Ναυτιλίας...

Πειραιάς

19 Νοεμβρίου 2019, 23.18
«Συμπαραστάτης του Δημότη» ο Γ. Δαβάκης
Συμπαραστάτης του Δημότη και της...
19 Νοεμβρίου 2019, 23.07
«Αναγκαία η υπογειοποίηση της γραμμής του ΗΣΑΠ»
Δήλωση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη...
18 Νοεμβρίου 2019, 19.59
Επιχείρηση καθαρισμού στις πλατείες του Δήμου Πειραιά
  Στο πλαίσιο της επιχείρησης...