Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 00:07

Ορκωμοσία Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος

logoartc_f
«Σας προτρέπω να λαμβάνετε αποφάσεις εφαρμόζοντας τους νόμους πάντα με νηφαλιότητα και με γνώμονα τις πανανθρώπινες αξίες», συμβούλεψε, τους 79 νέους Σημαιοφόρους του ΛΣ της εκπαιδευτικής σειράς 2013-2014, όπου ορκίστηκαν, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
 
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, και πέραν του Θ. Δρίτσα που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος.
 
Ακόμα παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέτρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γεώργιος Δαβάκης, o Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μπούσιος, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν και ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος Γεώργιος Λεβέντης Π.Ν.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, στο σύντομο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους νέους αξιωματικούς, ανέφερε:
 
«Νέες και νέοι Σημαιοφόροι, άξια στελέχη από σήμερα της οικογένειας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 
Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το οποίο υποδέχεται και εντάσσει στο δυναμικό του εσάς, 79 νέους και νέες Αξιωματικούς, που μετά την φοίτησή σας στη Σχολή Δοκίμων είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη σταδιοδρομία σας.
 
Ορκίζεστε στο Σύνταγμα της χώρας, δηλαδή στον ύψιστο νόμο της Πολιτείας και της Δημοκρατίας, ότι θα τηρείτε τους νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες και η Πολιτεία σας εμπιστεύονται ως υποδείγματα τήρησης της νομιμότητας και των βασικών αρχών της Δημοκρατίας, δηλαδή της Εθνικής και της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, του Κράτους Δικαίου και της ισότητας όλων έναντι του νόμου, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας ως προασπιστές τέλος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
 
Στο πλαίσιο των καθηκόντων που θα κληθείτε να ασκήσετε στις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, θα αντιμετωπίσετε τα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες του πολίτη της νησιωτικής Ελλάδας, τα προβλήματα και τις ανάγκες του Έλληνα αλλά και του αλλοδαπού ναυτικού, του χρήστη των υπηρεσιών της ακτοπλοΐας, την αγωνία του ψαρά που παλεύει με τη θάλασσα νυχθημερόν, την αγωνία και την απελπισία των προσφύγων και των μεταναστών. Καλείστε να αντιμετωπίσετε την σκληρότητα και την αντικοινωνική δράση των εγκληματιών λαθρεμπόρων. Καλείστε να υπερασπισθείτε το θαλάσσιο περιβάλλον, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αλλά και την Ελλάδα της ναυτοσύνης. Καλείστε τέλος να ανταποκριθείτε στην υψηλή ευθύνη της εποπτείας των θαλασσίων συνόρων της χώρας ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
 
Σας προτρέπω να λαμβάνετε αποφάσεις εφαρμόζοντας τους νόμους πάντα με νηφαλιότητα και με γνώμονα τις πανανθρώπινες αξίες. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας θα ασκήσετε διοίκηση σε μικρότερες ή μεγαλύτερες μονάδες και θα πρέπει οι αποφάσεις σας να φέρουν την σφραγίδα της διαφάνειας, της ευθυκρισίας και της αποφυγής των διακρίσεων. Σας διαβεβαιώ ότι αυτός είναι ο πιο σίγουρος δρόμος να επιτύχετε στο έργο που θα αναλάβετε και να φέρετε σε πέρας την αποστολή του Λιμενικού Σώματος, όσο δύσκολες συνθήκες και εάν αντιμετωπίσετε. Το Σώμα σας τιμά. Είμαι βέβαιος ότι θα το τιμήσετε κι εσείς.
 
Σας συγχαίρω για την επιλογή σας να υπηρετήσετε στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στις προσδοκίες της Ελληνικής κοινωνίας και της Πολιτείας, αλλά και στις προσδοκίες των δικών σας ανθρώπων που σήμερα βρίσκονται εδώ για να σας στηρίξουν στο ξεκίνημα της νέας σας ζωής. Γιατί η κοινωνική σας αποστολή είναι ιδιαίτερα σημαντική.
 
Συγχαίρω τον Διοικητή της σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τον Αρχηγό ΓΕΝ για το έργο τους.
 
Νέοι αξιωματικοί, συγχαρητήρια για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας. Και με την ευκαιρία αυτή σας χορηγούμε 10ημερη άδεια, για να δείτε τις οικογένειές σας, να αναλάβετε δυνάμεις και να επιστρέψετε έτοιμοι για την ανάληψη υπηρεσίας.
 
Η Ελληνική πολιτεία και η Ελληνική κοινωνία σας εμπιστεύονται. Σας εύχομαι Καλή Αρχή και Καλή Επιτυχία».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Συνάντηση Γ. Λαγουδάκη
με τον νέο Διοικητή
της Τροχαίας 
 
Επιστολή του Γ. Πατούλη για
την αφισορύπανση 

Γ. Σγουρός: Να παραδώσουν
τις έδρες τους ...

Όταν η πόλη αντιστέκεται… 
 

Γεγονότα

Νέο Album Armagos -
The Lonely Piano

Παγκόσμια ημέρα των ζώων 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με
θέμα την ναυτιλία

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Οκτωβρίου 2019, 23.07
Το σκανδαλώδες θέμα της εκχώρησης της...
11 Οκτωβρίου 2019, 01.19
Ανακοίνωση από το τμήμα Ναυτιλίας του...
09 Οκτωβρίου 2019, 17.53
Το φιάσκο της προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο
Τα «σημάδια» της χθεσινής ψηφοφορίας...

Ναυτιλία

15 Οκτωβρίου 2019, 00.31
«Επιδίωξη μας η δημόσια νησιωτική πολιτική»
«Η νησιωτικότητα  για την κυβέρνηση μας...
11 Οκτωβρίου 2019, 01.14
 ΟΛΠ: Επενδύσεις  611,8 εκατ. ευρώ
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν από...
10 Οκτωβρίου 2019, 10.51
ΕΣΑΛ:Εξαιρείται μόνο το Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας
Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για τη...

Πειραιάς

14 Οκτωβρίου 2019, 14.14
Το «Πανόραμα ενός μελαγχολικού» στο Ναυτικό Μουσείο
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  επιμένει στη...
14 Οκτωβρίου 2019, 13.58
«Από τη δημόσια στη σχολική ιστορία» στη Δημοτική Πινακοθήκη
Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Από τη...
13 Οκτωβρίου 2019, 23.03
Κάποτε στον Πειραιά…
Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, ο...