Πέμπτη, 05 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 21:18

Οι νέοι βουλευτές του Πειραιά

alt

Έξι βουλευτές εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δύο περιφέρειες του Πειραιά, τρεις στην Α’ και τρεις στην Β’ Πειραιά. Συγκεκριμένα Δρίτσας, Σταματάκη, Λεουτσάκος στην Α’ και Λαφαζάνης, Κασιμάτη, Καρακώστα στη Β’ Πειραιά.
 
Επίσης στη Βουλή από τον Πειραιά μπαίνουν ο Κωνσταντίνος Κατσαφός από τη Νέα Δημοκρατία, η Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Νίκος Ορφανός, από το Ποτάμι, με τον τελευταίο να παίρνει τη θέση του Σταύρου Θεοδωράκη που αποφάσισε να επιλέξει την έδρα στα Χανιά.
 
Ακόμα από τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος, η Διαμαντώ Μανωλάκου του ΚΚΕ και οι Ν. Κουζήλος, Γ. Λαγός της Χρυσής Αυγής.
 
Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
 
ΣΥΡΙΖΑ-Θοδωρής Δρίτσας
 
alt
 
Ο Θοδωρής Δρίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1972 εργάστηκε ως ομόρρυθμος εταίρος στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά.
 
Στην περίοδο της δικτατορίας εντάχθηκε στην Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ανένταχτος αριστερός από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, υπήρξε το 2004 ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Το 1998 μαζί με πολλές και πολλούς Πειραιώτες ίδρυσαν το Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο «Το Λιμάνι της Αγωνίας».
 
Ο Θοδωρής Δρίτσας ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και από 2002 έως το 2007 Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά. Το 2007 εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Α΄ Πειραιά και Νησιών. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2009 και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.
 
Ο Θοδωρής Δρίτσας συμμετείχε στα κινήματα των Πειραιωτών για κοινωνικά- οικολογικά θέματα σε κάθε γειτονιά της πόλης και πρωτοστάτησε στις καμπάνιες ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ και το κλείσιμο της βιομηχανίας Κεράνη.
 
Ήταν παρών σε πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις κατά του πολέμου και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετείχε στη διεθνή καμπάνια για τη Παλαιστίνη με την αποστολή «Ένα καράβι για τη Γάζα».
 
Στη Βουλή είναι συντονιστής των τομέων Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Είναι επίσης:
 
Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
Μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων
Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας
Αντιπρόεδρος Ομάδας Φιλίας Κοινοβουλίων Ελλάδας – Ρωσίας
Μέλος της  Ομάδας Φιλίας Κοινοβουλίων Ελλάδας – Βενεζουέλας
Από το 2007 έως το 2012 διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης.
 
ΣΥΡΙΖΑ-Ελένη Σταματάκη
 
alt
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς πρόσφυγες από την Κερασούντα του Πόντου, η ζωή όμως την έφερε στον Πειραιά, όπου ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται πολιτικά και κοινωνικά. Εργάστηκε στο Ιστορικό Αρχείο του Πειραιά και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ως παραγωγός εκπομπών πολιτισμού και οικολογίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου Στοά, το οποίο για πολλά χρόνια αναδείχθηκε ως πόλος πολιτισμού για την πόλη.
 
Εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και δραστηριοποιήθηκε στο Γυναικείο–Φεμινιστικό κίνημα, ως γραμματέας της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών Πειραιά και μέλος της αυτοδιοικούμενης–αυτοχρηματοδοτούμενης ομάδας  "s.o.s. τηλέφωνο από γυναίκες για γυναίκες" και του Δικτύου "Παγκόσμια  πορεία Γυναικών".
 
Το 1982 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος Πειραιά, οπότε και ξεκίνησε η ενασχόληση της με τα ζητήματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Πειραϊκού Δημοτικού  Δικτύου "Το Λιμάνι της Αγωνίας" και του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά.
 
Ακόμα είναι μέλος της Διεθνούς επιτροπής Συμπαράστασης στις Ζαπατίστικες κοινότητες και
των Τούρκων πολιτικών κρατουμένων στα Λευκά κελιά.
 
Δραστηριοποιήθηκε μέσα από το Ελληνικό Κοινωνικό  Φόρουμ Πειραιά, στο κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης, συμμετείχε σε όλες τις Ελληνικές και Διεθνείς συναντήσεις καθώς και στις πρωτοβουλίες και δράσεις της πόλεις μου, στο κίνημα "Δεν πληρώνω" ενάντια στο παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ, στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και  της υπεράσπισης ελεύθερων χώρων και παραλιών Πειραιά και Σαρωνικού.
 
Στάση και πράξη της ζωής της είναι οι ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις της Ανανεωτικής-Ριζοσπαστικής-Οικολογικής–Αριστεράς, όπου και αγωνίστηκε για την ενότητα της, ώστε να αλλάξει την πορεία τη χώρας, για να ανοίξει νέους δρόμους, που θα βασίζονται στη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.
 
ΣΥΡΙΖΑ-Στάθης Λεουτσάκος
 
alt
 
Ο Στάθης Λεουτσάκος μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Από πολύ νέος εντάχθηκε στην Αριστερά και ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα.
 
Στην δεκαετία του 1980 διετέλεσε πρόεδρος στο Μέταλλο. Επίσης εξελέγη στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, όπου αναδείχθηκε, διαδοχικά, στις θέσεις του γενικού γραμματέα και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Επίσης, ήταν μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.
 
Την περίοδο 1994- 98 ασχολήθηκε με την Αυτοδιοίκηση και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά ενώ διετέλεσε και Αντιδήμαρχος.
 
Παράλληλα, δραστηριοποιείται έντονα στην κεντρική πολιτική σκηνή και αναδεικνύεται ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.
 
Νέα Δημοκρατία-Κωνσταντίνος Κατσαφάδος
 
alt
 
Ο Κωνστανίνος Κατσαφάδος γεννήθηκε το 1979 στον Πειραιά, είναι παντρεμένος με την Νόρα Μιχαλολιάκου πτυχιούχο Διοίκησης Επιχειρήσεων και ιδιοκτήτριας καταστήματος στον Πειραιά. Είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA-Tourism Management του Πανεπιστημίου Πειραιά.
 
Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Κερατσίνι. Το 2006 νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών-Πειραιώς ξεπερνώντας τις 25.000 ψήφους. Διετέλεσε Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέλος της Συγκλήτου, μέλος Πρυτανικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου «Ο Πλάτων». Εκλέχτηκε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ από το 2007 έως το 2010. Από τον Απρίλιο του 2010 έως το Μάϊο του 2012 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.
 
Την περίοδο 2006-2007 διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και την περίοδο 2007-2009 ήταν επιστημονικός σύμβουλος στη Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών. Τον Μάρτιο του 2007, ίδρυσε το δικό του λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο διατηρεί έως σήμερα. Από το 2004 και για μια δεκαετία οι συνάδελφοι του οικονομολόγοι, τον εξέλεγαν ανελλιπώς εκπρόσωπο τους στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΣΤΑ).
 
Το 2009 συμμετείχε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές και εκλέχτηκε βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχτηκε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Υποεπιτροπής αρμόδιας επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Υποεπιτροπής για θέματα των ατόμων με αναπηρία.
 
Επίσης κατέχει το αξίωμα του Αντιπρόεδρου στον Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών Αθλητών «Οι Λέοντες του Πειραιά».
 
Το Ποτάμι-Σταυρούλα Αντωνάκου
 
alt
 
Η Σταυρούλα Αντωνάκου είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα. Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, 2 φορές ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, υπήρξε αρχηγός του Ολυμπιακού Πειραιώς και αρχηγός του Εθνικού Πειραιώς.
 
Είναι Δημοτική Σύμβουλος με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.
 
Ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου επικρατείας της “Κοινωνικής Συμφωνίας” της Λούκα Κατσέλη το 2012, ενώ ακόμα είναι ενεργό μέλος σε φιλοζωικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.
 
Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 
ΣΥΡΙΖΑ-Παναγιώτης Λαφαζάνης
 
alt
 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1951. Είναι τελειόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι έγγαμος και έχει τρεις κόρες. Εξελέγη βουλευτής της Β΄ Πειραιά με το Συνασπισμό στις εκλογές του 2000 και με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές του 2007.
 
Μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων- Τραπεζών- Οργανισμών Κοινής Ωφελείας. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
 
Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
 
Έλαβε μέρος στο φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα και υπέστη διώξεις για τη δράση του. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973.
 
ΣΥΡΙΖΑ- Κασιμάτη Ειρήνη(Νίνα)
 
alt
 
Η Νίνα Κασιμάτη γεννήθηκε το 1978, μεγάλωσε στο Κερατσίνι και στο Πέραμα.
Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στο αντικείμενο των χρηματοδοτήσεων.
Σπούδασε στο αγγλικό δίκαιο (c.he) στο Λονδίνο, έχει φοιτήσει στο UCL, είναι τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Παρακολούθησε σεμινάριο για την οικονομική ανάπτυξη και τα εργασιακά στην Παγκόσμια Τράπεζα, ΗΠΑ.
 
Συμμετείχε στο αντιπολεμικό κίνημα (Γιουγκοσλαβία 1999, Ιράκ 2003), σε αποστολή στον πόλεμο του Λιβάνου το 2006, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης (Γένοβα 2001).
Μέλος πρωτοβουλιών ενάντια στο σχέδιο Ανάν (2004), στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (2006-7), στη νεοφιλελεύθερη ευρωσυνθήκη (2008).
Στέλεχος του Νέου Αγωνιστή, ιδρυτικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμμετέχει στο κίνημα κατά του Μνημονίου από το 2010.
 
Εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.
Είναι συντονίστρια της ΟΜ Περάματος και μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
ΣΥΡΙΖΑ-Καρακώστα Ευαγγελία
 
alt
 
Αρχιτέκτων Μηχανικός –Πολεοδόμος, γεννήθηκε και ζει στο Κερατσίνι. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή. Είναι μητέρα δυο παιδιών. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου και Μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για την περίοδο 1985-1986.
 
Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ανθρώπινη Πόλη" και υποψήφια Δήμαρχος στο Κερατσίνι. Δημοτική Σύμβουλος από το 1990 έως το 2000. Υποψήφια Νομάρχης Πειραιά με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο και Νομαρχιακή Σύμβουλος από το 2002 έως το 2010. Υποψήφια Βουλευτής στη Β' Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009 και το 2012. Μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού του ΤΕΕ.
 
Η Εύη έγινε γνωστή στην Α΄και Β΄Περιφέρεια Πειραιά από τους αγώνες της για την ματαίωση της εκποίησης της μαρίνας της Ζέας, για την ανάληψη της ευθύνης των μεγάλων διαδημοτικών χώρων Αθήνας και Πειραιά από την Υπερνομαρχία, για την προστασία του υδάτινου δυναμικού, αλλά και για τη δημιουργία δημόσιων χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού αντί της ιδιωτικής εκμετάλλευσης σε χώρους όπως τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, τα Λιπάσματα, τα προσφυγικά του Αιγάλεω και οι αρχαιολογικοί χώροι του Πειραιά.
 
Νέα Δημοκρατία-Τραγάκης Ιωάννης
 
alt
 
Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό του Πειραιά στις 27.1.1944.  Είναι έγγαμος με την Σμαράγδα Καλοβελώνη και έχει δύο παιδιά. Το επάγγελμά του είναι Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Από το 1966 διατηρούσε γραφείο μελετών και κατασκευών και το 1971 ίδρυσε την εταιρεία "Ι. Τραγάκης & Π. Ζεντέλης Ο.Ε."
 
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες:
 
Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004-2007)
Πρόεδρος της Επιτροπής για την τιμή του πολιτικού κόσμου (Πόθεν Έσχες για τα έσοδα και τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων Βουλευτών και των Κομμάτων / Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004 - 2007)
Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για Θέματα Εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 2004-2007)
Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΑΓΕΤ (Κοινοβουλευτική Περίοδος: 1990 – 1993) 
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος - Η.Π.Α
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Κίνας 
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Ρωσίας,
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδος – Γαλλίας
Έχει εκλεγεί Γραμματέας της Βουλής (1974) και Κοσμήτορας της Βουλής (1990).
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής,
Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμύνης της Βουλής και Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης της Βουλής
 
Επιτροπές της Βουλής:
 
Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 
Πρόεδρος της Επιτροπής προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 2014 
Επικεφαλής για την Κοινοβουλευτική Διάσταση της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 2014
Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας 
Μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) 
 
Κομματικές δραστηριότητες:
 
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. - Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ν.Δ. - Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. - Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. - Υπεύθυνος του Γραφείου Τεκμηρίωσης του Κόμματος - Γραμματέας της Γραμματείας τέως Βουλευτών και Πολιτευτών της Ν.Δ.
Έχει διατελέσει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος σε θέματα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Μεταφορών.
 
Πολιτικές δραστηριότητες:
 
Εξελέγη Βουλευτής Β΄ Πειραιώς (Ν.Δ.) στις εκλογές 1974, 1977, Ιούνιο 1989, Νοέμβριο 1989, Απρίλιο 1990, Μάρτιο 2004, Σεπτέμβριο 2007, Οκτώβριο του 2009, Μάιο του 2012 και Ιούνιο του 2012.
Από τον Νοέμβριο 1989 έως τον Ιούνιο 2012 εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Β’ Περιφέρειας του Πειραιά.
Το 2004εξελέγη Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Τον Οκτώβριο του 2007 και το 2009εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Φεβρουάριο του 2010, εκλέγεται Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας & Πειθαρχικού της Ν.Δ.
Τον Μάιο του 2012 και τον Ιούνιο του 2012 εκλέγεται Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
 
Κοινωνικές δραστηριότητες:
 
• Μέλος του Τ.Ε.Ε., Μέλος του συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών.
• Μέλος της Φωτογραμμετρικής εταιρείας.
• Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης για το Περιβάλλον (Globe).
• Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού
• Είχε εκλεγεί μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004).
 
Ανεξάρτητοι Έλληνες-Καμμένος Δημήτριος
 
alt
 
Ο Δημήτρης Καμμένος, γεννήθηκε στην Αθήνα την 27η Απριλίου
1966. Υποχρεωτική εκπαίδευση στον Δημόσιο Λύκειο Βριλησσίων, Τμήμα Δκσης Επιχειρήσεων
Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και εξειδίκευση στα Οικονομικά και Στρατηγική
Επικοινωνία σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία
Ο Δ. Καμμένος έχει μεγάλη εμπειρία στα διεθνή τραπεζικά, στην επιχειρησιακή
μελέτη και ανάλυση επενδύσεων καθώς και στον έλεγχο συμβάσεων χρηματοδοτήσεων.
Σήμερα, κατέχει την θέση του Προέδρου και Δντος Συμβούλου στον Όμιλο Εταιριών
Think Big, με έδρα την Αθήνα και γραφεία σε Μάλτα, Τίρρανα, Λονδίνο, Κύπρο,
Ντουμπάι και Ντόχα.
 
Ο Όμιλος με εταιρίες του όπως η Politics Global Com, η AWG TAG
Athens δραστηριοποιείται στην Στρατηγική Επικοινωνία & Δημόσιες
Σχέσεις/Διαφήμιση, Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων σε Ενέργεια, Υγεία, ΜΜΕ,
Εξαγορές και Συγχωνεύσεις εταιριών, αναδιαρθρώσεις χρεών αλλά και στην μεταφορά
χρηματοοικονομικής τεχνογνωσίας.
 
Προγενέστερα έχει διατελέσει αντιπρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην εταιρία
Lobbying, Cassidy & Associates/ Washington, DC με έδρα την Αθήνα.
Έχει επίσης διατελέσει εκτελεστικός Δντης στην American Express Intl ενώ έχει
συνεργαστεί σε διεθνή χρηματοδοτικά έργα αλλά και την έκδοση εξειδικευμένων
χρηματοοικονομικών εργαλείων, με τις διεθνείς τράπεζες CALYON, BERENBERG,
Standard Chartered και τον χρηματοπιστωτικό οίκο Tradition/Geneva.
 
Ο Δημήτρης Καμμένος είναι έφεδρος λοχαγός των ειδικών δυνάμεων, αγαπά την μελέτη της Κβαντικής Θεωρίας και ακούει μουσική Ρόκ.
 
ΚΚΕ-Μανωλάκου Διαμαντώ
 
alt
 
Η Διαμαντώ Μανωλάκου γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1959 στον Πειραιά. Έχει τελειώσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(1983) και εργάζεται σαν Γεωπόνος στο Υπουργείο Γεωργίας Ελλάδας (1984-2004). Είχε επιλεγεί βουλευτής στις εκλογές του 2007 και του 2009.
 
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:
 
-Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (1992).
-Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2004-2008.
-Μέλος της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών.
-Μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
-Αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
-Μέλος της Αντιπροσωπείας στις Επιτροπές Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ- Αρμενίας, ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν και ΕΕ-Γεωργίας και της Αντιπροσωπείας στην Ευρωμεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση. 
-Αναπληρωματικό μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ- Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
 
Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος):
 
Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος
- Υποεπιτροπή υδατικών πόρων
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
- Υποεπιτροπή για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία
 
Το Ποτάμι-Ορφανός Νικόλαος
 
alt
 
Ο Νίκος Ορφανός γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στον Άγιο Γιάννη στο Ρέντη. Απ' τον πατέρα του κατάγεται από το Χουδέτσι Ηρακλείου και από τη μητέρα του απ' τον Άγιο Δημήτρη Ευρυτανίας. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και της Φιλοσοφικής Αθηνών-τομέας Ψυχολογίας. Εργάζεται ως ηθοποιός πάνω από είκοσι χρόνια και εσχάτως σκηνοθετεί τις παραστάσεις του. Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της εφαρμοσμένης Υποκριτικής: σε θεατρικές παραστάσεις παντός είδους και ρεπερτορίου, σε ιδιωτικούς και επιχορηγούμενους θιάσους, σε περιοδείες σε φεστιβάλ και μη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, με πιο ξεχωριστή "το Νησί", σε διαφημίσεις, έχει διδάξει σε Δραματική Σχολή, σε σεμινάρια, έχει ανεβάσει παραστάσεις σε Γυμνάσια, και έχει υπάρξει υπεύθυνος επί διετία στη θεατρική ομάδα του Κε.Θε.Α. Νόστος στη Σαλαμίνα.
 
Είναι μανιώδης συλλέκτης δίσκων βινυλίου και ακτίνας εδώ και τριάντα χρόνια, σχολαστικός αναγνώστης εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, και ενίοτε γράφει ουρανοκατέβατα πράγματα, μόνο και μόνο επειδή του καρφώνονται στο μυαλό και νιώθει την επιτακτική ανάγκη να απαλλαγεί από αυτά ρίχνοντάς τα στο χαρτί ή σε μια ηλεκτρονική οθόνη.
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο Χαρδαλιάς ευλογεί τα
γένια του, ενώ η Ελλάδα
καίγεται
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Οι άστεγοι σε
συνθήκες καύσωνα»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

02 Αυγούστου 2021, 21.45
 Celestyal Cruises: Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα καλοκαιρινά δρομολόγια
Η Celestyal Cruises, βραβευμένη ως η πρώτη επιλογή...
01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...

Πειραιάς

04 Αυγούστου 2021, 10.47
 Τραυματισμός εργαζόμενου στα έργα της Πειραϊκής
Η Λιμενική Αρχή Ζέας,ενημερώθηκε για...
02 Αυγούστου 2021, 22.27
Συναυλία  της Λαϊκής  Ορχήστρας  «Μίκης Θεοδωράκης» στο Βεάκειο
Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, η...
02 Αυγούστου 2021, 22.12
«Οι άστεγοι σε συνθήκες καύσωνα»
Ο Παναγιώτης Βουτυράκος για τους...