Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 00:10

Συνάντηση υπαλλήλων Υπ.Ναυτιλίας με ΣΥΡΙΖΑ

logoartc_f
Έξι βασικά θέματα συζήτησαν το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΟΥΕΝ) και οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφθηκε το υπουργείο στο κεντρικό κτίριο στον Πειραιά. 
 
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούταν από τους Θοδωρή Δρίτσα, Στάθη Λεουτσάκο, Ελένη Σταματάκη, Ορέστη Κολοκούρη (Α΄Πειραιά), Λία Φράγκου (Β΄Πειραιά) και Τάσο Μαυρόπουλο (Β΄Αθήνας).
 
Τα θέματα που συζητήθηκαν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΥΕΝ είναι τα εξής:
 
Η αλλαγή των απαράδεκτων και άκρως αναξιοκρατικών συστημάτων αξιολόγησης, κρίσεων και πειθαρχικού, που θεσπίστηκαν από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς και η κατάργηση του μέτρου των διαθεσιμοτήτων και η επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας.
 
Η διατήρηση του αμιγώς δημόσιου χαρακτήρα όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και ιδιαίτερα των υπηρεσιών που αφορούν στη ναυτική εκπαίδευση, στα λιμάνια και στην πλοηγική υπηρεσία με την κατάργηση των σχετικών διατάξεων που θεσπίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση..
 
Η μεθοδευμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών που στελεχώνονται από πολιτικό προσωπικό και οι τεράστιες ελλείψεις πολιτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών και κλάδων, που στελεχώνουν τόσο το Υπουργείο όσο και τους εποπτευόμενους φορείς (σχολές εμπορικού ναυτικού, πλοηγικοί σταθμοί, ΝΑΤ, Οίκος Ναύτου, ΓΕΝΕ). Ενώ πέραν των μετατάξεων προσωπικού, προτάθηκε ως άμεσο μέτρο η πρόβλεψη στον Κρατικό Προϋπολογισμό έτους 2015 για πρόσληψη 150 πολιτικών υπαλλήλων στο ΥΝΑ.
 
Η βούληση για ενίσχυση της πολιτικής υφής του Υπουργείου, όπως άλλωστε προβλέπεται στο ν.4150 και είχε πάρει ξεκάθαρη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εφαρμόστηκε στρεβλά από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και οι πάγιες και γνωστές σε όλους θέσεις της Ομοσπονδίας μας για το πολιτικό και οικονομικό αντικείμενο του ΥΝΑ (ναυτική εκπαίδευση, ναυτική εργασία, ναυτιλιακή πολιτική, θαλάσσιες συγκοινωνίες, επιθεώρηση εμπορικών πλοίων). Σημειώθηκε επίσης ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση ακόμη και η στελέχωση των κεντρικών υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου, προβλέφθηκε να γίνεται από στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, γυρνώντας τη διοίκηση του ΥΝΑ δεκαετίες πίσω.
 
Οι σοβαρότατες παθογένειες του νέου Οργανισμού του ΥΝΑ, που τέθηκε σε ισχύ πριν από δύο μήνες και ακόμη δεν έχει λειτουργήσει σωστά με ξεκάθαρη υπαιτιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και δυσχερέστατες συνέπειες τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, όσο και στη διαφάνεια των διοικητικών διαδικασιών (π.χ. διακοπή λειτουργίας υπηρεσιακού συμβουλίου για άγνωστο διάστημα και μάλιστα χωρίς αιρετούς εκπροσώπους, απουσία μεταβίβασης δικαιώματος υπογραφής με συνέπεια να υπογράφει τα πάντα ο υπουργός, έλλειψη απόφασης στέγασης των υπηρεσιών με συνέπεια να γίνονται καταλήψεις γραφείων με πρωτοβουλία διευθυντών, διάλυση πλοηγικής υπηρεσίας κ.α.).
 
Το γενικότερο καθεστώς φόβου και τρόμου που κυριαρχεί στο υπουργείο, με κραυγαλέο παράδειγμα την παράνομη διακοπή των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των πολιτικών υπαλλήλων, σύμφωνα με την πάγια τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αλλά και επιμέρους απειλές και διώξεις πολιτικών υπαλλήλων.
 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ευχή ότι όλα τα ανωτέρω προβλήματα και το γενικότερο τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει το ΥΝΑ, σε λίγες μέρες θα αποτελούν ένα κακό παρελθόν.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Επίτιμος Πρόεδρος της
Ένωσης Περιφερειών
ο Γ. Σγουρός
 
Καταγγελία για παράνομη
προσαγωγή 

Απορία και ανησυχία για την
προσαγωγή τεσσάρων Πειραιωτών

Απάντηση του Δημάρχου
Μοσχάτου-Ταύρου στον
Εθνικό Πειραιά
 
 
 

Γεγονότα

Διασωστικό-Πυροσβεστικό
όχημα στους εθελοντές του
Νέου Βουτζά 

«Ανθρωπογραφίες» από τον
Πέτρο Καραβέβα στην
γκαλερί Art Prisma

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με
θέμα την ναυτιλία

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

13 Νοεμβρίου 2019, 17.22
Στο αστυνομικό τμήμα ο Γιάννης Χαραλαμπάκης…
Ανακοίνωση καταγγελία του...
12 Νοεμβρίου 2019, 21.32
Απορία και ανησυχία για την προσαγωγή τεσσάρων Πειραιωτών
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή...
12 Νοεμβρίου 2019, 00.00
Σάββας Κωφίδης: «Απαραβίαστο σύνορο είναι μόνο η ανθρωπιά»
Στο κλίμα που επιχειρείται να...

Ναυτιλία

10 Νοεμβρίου 2019, 19.15
Ο Πρόεδρος της Cosco στο Υπ. Ναυτιλίας
Η στρατηγική σχέση της Ελλάδος με την...
07 Νοεμβρίου 2019, 19.16
 Ο Αμερικανός Πρέσβης στο «Celestyal Crystal»
Η Celestyal Cruises φιλοξένησε τον Αμερικανό Πρέσβη, Geoffrey Pyatt,...

Πειραιάς

13 Νοεμβρίου 2019, 22.56
Καταγγελία για παράνομη προσαγωγή
«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε με επιτυχία...
13 Νοεμβρίου 2019, 22.49
«Νίκο δεν έχεις δίκιο…»
Απάντηση του Νίκου Μπελαβίλα στον Νίκο...
12 Νοεμβρίου 2019, 21.35
Απάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου στον Εθνικό Πειραιά
Με αφορμή ανακοινώσεις του Εθνικού...