Τετάρτη, 08 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 23:40

Μ.Βαρβιτσιώτης: Το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Ναυτιλία

damanaki ixthok1
Έντονη ήταν η αντίδραση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρου Δρίτσα στην κοπή πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για το « κρυφό πρόγραμμα του κόμματος του για τη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα».
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τη σύσταση δημόσιας ακτοπλοϊκής εταιρείας , ενώ παράλληλα έκανε λόγο για δημιουργία ενός υπερ-υπουργείου που θα εμπεριέχει ένα αυτοτελές υπουργείο Ναυτιλίας.
 
Απαντώντας στον υποψήφιο βουλευτή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης είπε ότι ο Δρίτσας έκανε αποκάλυψη του «κρυφού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα» σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει:
 
“α) για δημιουργία κρατικού φορέα και την επιβολή ουσιαστικά κομματικού ελέγχου στην ακτοπλοΐα, παραγνωρίζοντας και ακυρώνοντας τον ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της αγοράς.
 
β) για επαναφορά στις εποχές των κρατικών μονοπωλίων για τους νησιώτες, που απέτυχαν, χρεοκόπησαν και κατέστησαν την ακτοπλοΐα για τους νησιώτες αγαθό πολυτελείας.
 
γ) για «πολιτικοποίηση» του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου υποτιμώντας τον πολυδιάστατο ρόλο του Λιμενικού Σώματος και τα στελέχη του που υπηρετούν τη ναυτιλία, εκφράζοντας την αντίληψη πλήρους και κομματικού ελέγχου”.
 
Επίσης ο υπουργός τόνισε: «Σήμερα είναι μία περίοδος, που μετά από πέντε συναπτά χρόνια οι εταιρείες της ακτοπλοΐας παρουσίασαν λειτουργικά κέρδη, ενώ περιορίσθηκαν οι επιδοτήσεις για τις «άγονες γραμμές» στο μισό και ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα βελτιώθηκε το ακτοπλοϊκό δίκτυο, με επίκεντρο τον εξορθολογισμό στις γραμμές του Βορείου Αιγαίου.
 
Οι νησιώτες αντιλαμβάνονται ότι υποστηρίζουμε την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών και την εξυπηρέτηση τους, χωρίς να τους επιβαρύνουμε με ανεφάρμοστες πολιτικές που οδηγούν σε νέους και πολλαπλάσιους φόρους.
 
Οι νησιώτες δεν χρειάζονται αποτυχημένους σχεδιασμούς «κομματικών εγκεφάλων», αλλά ένα αυτοτελές και ισχυρό Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου που διασφαλίζει την εθνική συνοχή της χώρας και την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών».

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Ο Μαρινάκης αδειάζει τα
παπαγαλάκια της κυβέρνησης… 
 
Ο Νίκος Ξυδάκης νέος διευθυντής
του «105,5 Στο Κόκκινο» 

Η αξιοποίηση του Πύργου
ανοίγει τον δρόμο για την 
«ΙπποδάμειαΑγορά»

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

Ναυτιλία

08 Ιουλίου 2020, 09.25
«Αειφορία Λιμένων του Κόσμου 2020»
Βραβείο Διεθνούς Κύρους για το Green C Ports ...
07 Ιουλίου 2020, 23.12
 Σειρήνες στα λιμάνια για τον επαναπατρισμό των ναυτικών
Ανακοίνωση του Ομίλου Εταιρειών...

Πειραιάς

08 Ιουλίου 2020, 09.44
Θρίλερ στα Βοτσαλάκια … εντοπίστηκε πτώμα στην παραλία
Σε συναγερμό τέθηκε σήμερα το πρωί η...
07 Ιουλίου 2020, 19.01
6η χρονιά για το «Piraeus Sports Camp»
Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός...