Σάββατο, 25 Μαΐου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 21:40

Επτά μεγάλες εκθέσεις στα μουσεία

tsipras_synedrio

Μέρες που είναι τα μουσεία είναι ιδανικός προορισμός για μια βόλτα για όλη την οικογένεια ή για να αλλάξετε παραστάσεις και να… ξαποστάσετε δημιουργικά βολτάροντας στο κέντρο. Αυτές είναι οι σημαντικότερες εκθέσεις των ημερών. 
 
Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης
Στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, δείτε τα πρώτα βήματα του Κρητικού ζωγράφου στη Δύση μέσα από ζωγραφικά έργα, χαρακτικά και χειρόγραφα. Στα συν το αεράτο café-resto με την urban θέα και το πωλητήριο-σημείο αναφοράς για σύγχρονα δώρα με άποψη. 
 
Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο
Στο Μουσείο Μπενάκη σας δίνεται η ευκαιρία να δείτε τέσσερις προσωπογραφίες του ζωγράφου καθώς και τους διανοούμενους και τους συλλέκτες που ενέπνευσαν και στήριξαν τον καλλιτέχνη μέσα από αρχειακό υλικό. Σημειώστε το πολύ ενδιαφέρον πωλητήριο με κλασικά διαμαντάκια και το κλασικό café-resto.  
 
Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco
Σε αυτή την έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου δίνει το "παρών" μια σύγχρονη ερμηνεία της κοινωνίας της Κρήτης του 16ου αι. και του πρώιμου έργου του ζωγράφου. Παρουσιάζονται τρία έργα της κρητικής περιόδου του καθώς και αντικείμενα, χειρόγραφα, έντυπα, εικόνες και πίνακες. Ζωντανό café-resto.  
 
Ίασις
Μια επισκόπηση της εξέλιξης των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών, μέσα από τριακόσια αρχαία αντικείμενα σας περιμένει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων ένα ολόφρεσκο café-resto και όμορφο πωλητήριο.
 
Ελληνική Αναγέννηση: H αρχιτεκτονική του Θεόφιλου Χάνσεν
Η αρχιτεκτονική κληρονομιά του νεοκλασικιστή δημιουργού παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη μέσα από πρωτότυπα σχέδια, έπιπλα και αντικείμενα του 19ου αιώνα. Θα βρείτε πωλητήριο και café-resto.
 
Γκίκας – Fermor – Craxton: 3 τόποι, 3 δημιουργοί
Η φιλία των τριών δημιουργών καταγράφεται μέσα από επιστολές, χειρόγραφα, εκδόσεις, φωτογραφίες και σχέδια στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, δίπλα στην οποία θα βρείτε και ένα πολύ ενδιαφέρον πωλητήριο για τα γιορτινά σας δώρα.
 
Θεόδωρος Ράλλης. Με το βλέμμα στην Ανατολή
Η πορεία του οριενταλιστή ζωγράφου παρουσιάζεται στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης μέσα από πίνακες και σχέδια, επιστολές, φωτογραφίες και αποσπάσματα από το ημερολόγιό του από το Άγιον Όρος.
 
Πηγή: athinorama.gr

Πρόσωπα

«Πληρωμένη απάντηση στους
μπράβους της ΧΑ»
 
Γιατί επιλέγω ΣΥΡΙΖΑ
για τις Ευρωεκλογές 

Κυνική ομολογία από το
ΔΝΤ

Ο Σ. Σπυρίδων και το
ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Designscapes
 

Γεγονότα

Δ.  Καρύδης υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
με τον «Πειραιάς Νικητής»

Μαθητές από την Άρτα χτίζουν
Γέφυρες με την Ευρώπη
 

Ο Νίκος Μπελαβίλας
στηρίζει το
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

podosfairiki_synerg.logo1
 Γιατί ψηφίζω
«Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»
του Νίκου Αξαρλή

Ανακαίνιση και νέο λογότυπο
για το ΑΚΤΑΙΟΝ Beach Hotel

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική