Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 11:03

ΠΕΝΕΝ: Η ευθύνη της ΠΝΟ

logoartc_f
Η πανελλήνια ένωση ναυτών του Εμπορικού Ναυτικού με ανακοίνωση της ασκεί σφοδρή κριτική στην πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτική Ομοσπονδίας(ΠΝΟ) για τις στάσεις της απέναντι στα προβλήματα των ναυτεργατών.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ: 
 
«Ο απολογισμός και το υποτιθέμενο έργο της πλειοψηφίας της ΠΝΟ που παρουσίασε ο Γιάννης Χαλάς είναι μια επανάληψη μιας αποτυχημένης τακτικής και στρατηγικής η οποία οδήγησε στην έκρηξη των Ναυτεργατικών προβλημάτων, δεν αντιμετώπισε ποτέ και σε καμιά περίπτωση την βάρβαρη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική, δεν ανέλυσε την ουσία των προβλημάτων στον χώρο της Ναυτιλίας ενώ αναλώθηκε σε έγγραφες διαμαρτυρίες και παραστάσεις στον ΥΝΑ και την κυβέρνηση οι οποίες στο σύνολό τους κατά γενική ομολογία οδηγήθηκαν σε πλήρες ναυάγιο. Δεν οργάνωσε τον Ναυτεργατικό κόσμο, δεν συσπείρωσε τους χιλιάδες ανέργους, δεν κινητοποίησε και δεν σχεδίασε την παραμικρή άμυνα του κινήματος μπροστά στην επιθετικότητα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της κυβερνητικής πολιτικής.
 
Εγκλωβισμένη η πλειοψηφία της ΠΝΟ σε ένα παρωχημένο μοντέλο που εκφράζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στην Ομοσπονδία, με την τακτική της διευκόλυνε το πέρασμα και την υλοποίηση μιας σειράς καταστροφικών μέτρων και πολιτικών κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος των δικαιωμάτων μας, στην απασχόληση, στην κοινωνική ασφάλιση, στην διάλυση του Οίκου Ναύτη, στην εκτίναξη της ανεργίας, στον βίαιο διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από όλες τις κατηγορίες πλοίων, στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων στα καράβια , στην υπονόμευση των ΣΣΕ. Επέμεινε και επιμένει σε ένα νόθο, σαθρό και άθλιο καταστατικό το οποίο κατακερματίζει το Ναυτεργατικό κίνημα, αποκλείει και εξαιρεί την αναλογική αντιπροσώπευση των Ναυτεργατών από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας, που δίνει υπερεξουσίες στον εκάστοτε Γ.Γ και αποτελεί την μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας μας η οποία δεν έχει συλλογική δομή και ηγεσία.
 
Η πολιτική των εξαιρέσεων σε βάρος των Ναυτεργατών, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, αποτελούσε διαχρονικά απαίτηση και αξίωση του εφοπλιστικού κεφαλαίου η οποία γινόταν απολύτως σεβαστή από τις εκάστοτε υποταγμένες στα εφοπλιστικά συμφέροντα κυβερνήσεις και Υπουργούς Ε.Ν.
 
Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα των Ναυτεργατών όπως αυτά εξελίσσονται, ιδιαίτερα την μνημονιακή περίοδο, σημειώνοντας ότι η κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική με την τρόϊκα καταστρέφουν συστηματικά ότι κερδήθηκε με πολύχρονους αγώνες ενώ παράλληλα με μέτρα και πολιτικές συνεχώς διευρύνουν τα προνόμια και την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
 
Κλείνοντας υπογράμμισε την ανάγκη μιας νέας συσπείρωσης που θα στηρίζεται στις αρχές και στις αξίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, μια νέα στρατηγική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του ναυτεργατικού κόσμου. Μια τακτική που δεν θα συνδιαλέγεται, δεν θα συναλλάσσεται με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την κυβερνητική πολιτική και έτσι δεν θα αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Θα ορθώσει επιτέλους το ανάστημα, την πυγμή και την αγωνιστικότητα στην βάρβαρη και καταστροφική κυβερνητική πολιτική, και θα επιδιώκει την ενότητα και τον συντονισμό με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα σε μια κατεύθυνση και σε έναν αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της εφοπλιστικής ασυδοσίας για την συνολική επαναφορά
 
των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του Ναυτεργατικού μας κόσμου και ευρύτερα των εργαζομένων και του λαού μας.
 
Παίρνοντας υπόψη ότι οι εισηγήσεις που παρουσίασε η πλειοψηφία της ΠΝΟ δεν ανταποκρίνονταν στις παραπάνω κατευθύνσεις, οι αντιπρόσωποι της ΠΕΝΕΝ καταψήφισαν τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης καθώς και το ψήφισμα που πρότεινε ο Γ.Γ της ΠΝΟ».

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η Κ. Στεφανίδη υποψήφια για την
Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ 
 
Το μήνυμα του Γ. Μώραλη
για τις εορταστικές εκδηλώσεις

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια
στον τουριστικό τομέα  

Διευθύνων Σύμβουλος της
ΕΕΤΑΑ ο Σπ. Σπυρίδων
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

Χρυσό Βραβείο για την
ΕΥΔΑΠ από το EBEN GR 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ράλι (ERC)

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

08 Δεκεμβρίου 2019, 19.07
Αστυνομική αγριότητα χωρίς τέλος
(η εικόνα ντροπής από την αστυνομική...
06 Δεκεμβρίου 2019, 22.50
Παρέμβαση για τα σχολεία στις φυλακές Κορυδαλλού
 Το σημαντικό θέμα της λειτουργίας...
06 Δεκεμβρίου 2019, 00.00
Αλήθειες και ψέματα για το κοινωνικό μέρισμα
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του...

Ναυτιλία

05 Δεκεμβρίου 2019, 23.22
Τα χειμερινά δρομολόγια της Celestyal Cruises
Εκδήλωση υποδοχής στο Celestyal Crystal με αφορμή...
04 Δεκεμβρίου 2019, 22.06
Επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος Φ/Γ «NEW LEO»
Ευρεία επιχείρηση έρευνας και...
04 Δεκεμβρίου 2019, 00.12
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου με την πώληση των Λιμανιών
Δήλωση Τομεάρχη Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

08 Δεκεμβρίου 2019, 19.05
«Ο Πειραιάς στις ερευνητικές προσεγγίσεις του Ε.Κ.Κ.Ε.»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, η...
07 Δεκεμβρίου 2019, 23.18
«Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στα Καμίνια»
Tη Δευτέρα 9/12 στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί...
07 Δεκεμβρίου 2019, 23.03
 Xριστουγεννιάτικη δράση στη Δημοτική Πινακοθήκη
  Η χριστουγεννιάτικη δράση για παιδιά...