Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 17:51

«Παραποιημένα στοιχεία για την Ποντοπόρο Ναυτιλία»

logoartc_f
Για ατόπημα κατηγορεί τον υπ. Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση : 
 
Η Δικομματική κυβέρνηση και ο Υπουργός Ν.Α αποδείχνονται σε καθημερινή βάση ως ένας αδίστακτος μηχανισμός που στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να παρουσιάσουν θετικό πρόσημο για την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας και την υποτιθέμενη συμβολή της στην χώρα και στην εθνική οικονομία κατρακύλησαν σε μια νέα άθλια πρακτική, αυτή της σχεδιασμένης και συνειδητής παραποίησης των στοιχείων που αφορούν την ποντοπόρο ναυτιλία. Στην κατεύθυνση αυτή χρησιμοποίησαν την διεύθυνση της ποντοπόρου ναυτιλίας του ΥΝΑ, η οποία για άλλη μια φορά ανέλαβε τον θλιβερό ρόλο να δώσει στην δημοσιότητα πλασματικά στοιχεία που αφορούν τις εγγραφές και διαγραφές πλοίων στο εθνικό νηολόγιο.
 
Στόχος αυτής της απαράδεκτης μεθόδευσης είναι να φανεί ως θετικό πρόσημο η αύξηση των πλοίων με ελληνική σημαία.
Η στόχευση αυτής της μεθοδευμένης πολιτικής απάτης είναι μεταξύ των άλλων η κυβέρνηση και ο ίδιος  ο Υπουργός Ναυτιλίας να παρουσιάσουν στην κοινωνία και την κοινή γνώμη ότι δήθεν η βάρβαρη εφοπλιστόδουλη ναυτιλιακή κυβερνητική πολιτική έχει θετικά αποτελέσματα και ότι αυτό εκφράζεται μεταξύ των άλλων με την αύξηση των πλοίων με ελληνική σημαία και από την άλλη ότι δήθεν οι εφοπλιστές ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους για ενίσχυση του εθνικού νηολογίου και σύμφωνα πάντα με την δική τους πολιτική αντίληψη αυτό συνιστά επιβεβαίωση της πολιτικής τους στον χώρο της ναυτιλίας και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται τάχα η ανάλγητη και αντικοινωνική τους πολιτική
 
Παράλληλα τα πειραγμένα στοιχεία αποσκοπούν να δοθεί η εικόνα ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο συνεργάζεται, συμπορεύεται και ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της κυβέρνησης εκπληρώνοντας το θεάρεστο και πατριωτικό του έργο!!!!
 
Δυστυχώς για αυτούς τα άθλια ψέματα τα διαπίστωσαν μια σειρά έντιμοι δημοσιογράφοι, που δεν ανήκουν στο μπλοκ του διαπλεκόμενου μιντιακού συστήματος και ούτε παίρνουν εντολές τι θα γράψουν ή τι θα ερευνήσουν, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι τα στοιχεία του ΥΝΑ δεν ανταποκρίνονται ούτε στην αλήθεια ούτε στην πραγματικότητα.
 
Τα παραθέτουμε όπως έχουν καταχωρηθεί από την ελληνική στατιστική υπηρεσία και τα οποία δίνουν αποστομωτική απάντηση στα κατασκευασμένα ψεύδη του κ. Βαρβιτσιώτη. 
 

ΕΤΟΣ

1980

1992

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΟΙΩΝ

3.942

2.095

1.859

1.967

2.051

2.062

2.155

2.094

2.041

 

ΕΤΟΣ

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014(έως 31/8)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΟΙΩΝ

2.008

2.049

2.082

2.112

2.096

2.014

1.939

1.897

1.867

 
Τα ανωτέρω στοιχεία αποκαλύπτουν και στον πλέον αδαή ή δύσπιστο ότι η πορεία του ελληνικού νηολογίου βαίνει τα τελευταία 34 χρόνια μειούμενη σταθερά. Αυτή δε η μείωση αφορά στην πλειοψηφία την ποντοπόρο ναυτιλία.
Συμπέρασμα που εύκολα συνάγεται είναι ότι η παροχή προνομίων στο εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν είχε και δεν έχει το παραμικρό θετικό πρόσημο και αποτέλεσμα για την ελληνική ναυτιλία. 
 
Αντίθετα συνιστά πρόκληση η συγκεκριμένη αναφορά του ΥΝΑ ο οποίος σκόπιμα αποσιωπά ότι τα τελευταία χρόνια η ανεργία στον κλάδο της ναυτιλίας και ιδιαίτερα στην ποντοπόρο ναυτιλία έχει προσλάβει δραματικές και εκρηκτικές διαστάσεις και οδηγεί την ποντοπόρο ναυτιλία στον πλήρη αφελληνισμό.
 
Ταυτόχρονα ως αποτέλεσμα της ασκούμενης ναυτιλιακής πολιτικής και σε συνδυασμό με τα προνόμια που έχει παράσχει το ελληνικό κράτος διαχρονικά στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, η συμβολή των ναυτιλιακών επιχειρήσεων τόσο στα φορολογικά έσοδα όσο και σε άλλους τομείς όπως είναι η απασχόληση, η κοινωνική ασφάλιση ήταν και παραμένει σε μηδενικά επίπεδα.
 
Ένα επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα (και δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση) είναι το γεγονός ότι απουσιάζουν παντελώς οι έλληνες εφοπλιστές στην χώρα μας από οποιαδήποτε δραστηριότητα στον τομέα ναυπήγησης – επισκευής – μετασκευής των πλοίων τους στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας μας.    
 
Όποια και όση προσπάθεια αν καταβάλλει το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί τα συμφέροντά τους καθώς και το διαπλεκόμενο μιντιακό και εκδοτικό κατεστημένο (και το μέρος εκείνων των δημοσιογράφων που έχουν πάρει προ πολλού διαζύγιο με το δημοσιογραφικό λειτούργημα, τις αρχές και τις αξίες του) να παρουσιάσουν το άσπρο – μαύρο, δεν θα καταφέρουν να αποκρύψουν την αλήθεια η οποία είναι ότι: το εφοπλιστικό κεφάλαιο ήταν και είναι εντελώς ξεκομμένο από οποιαδήποτε συμβολή στην χώρα, στην εθνική οικονομία και στο ελληνικό ναυτεργατικό δυναμικό. Ήταν και παραμένουν προσκολλημένοι στα συμφέροντά τους, αποκομμένοι πλήρως από τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας. 
 
Η παταγώδης αποτυχία της ναυτιλιακής κυβερνητικής πολιτικής κρίνεται και αξιολογείται πρωτίστως από το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη της Ευρώπης (Ελληνική) έχει αποβάλει το άξιο και ικανό ελληνικό ναυτεργατικό δυναμικό της στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της μεγαλύτερης κερδοφορίας της!!
 
Επίσης το εφοπλιστικό κεφάλαιο κρίνεται και αξιολογείται από το γεγονός ότι είχε και έχει μηδενική συνεισφορά στην οικονομία και στην κοινωνία της χώρας μας. Τα πολιτικά, συνδικαλιστικά και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους δεν πρόκειται, όσα ψέματα και να αναπαράγουν, να αλλοιώσουν αυτήν την πραγματικότητα.
 
Η παραπλάνηση και ο αποπροσανατολισμός για πολλοστή φορά θα πέσουν στο κενό!!    
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Απόφαση- σταθμός για την
προστασία του θαλασσίου
περιβάλλοντος» 
 
Eπιστολή πατέρα Κατσούλη
στον Αυγενάκη 

Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά

"Όχι κομματικές παρεμβάσεις
στη Δημόσια Διοίκηση"

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Ιουλίου 2019, 14.51
«Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες και λαθρέμπορους !»
Δήλωση του  Τρύφωνα Αλεξιάδη,...
18 Ιουλίου 2019, 10.10
Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε ο...
18 Ιουλίου 2019, 00.00
Έπεσαν (και οι τελευταίες) μάσκες της ΝΔ για τις Πρέσπες
Πριν από έξι μήνες, στις 25 Ιανουαρίου, ο...

Ναυτιλία

18 Ιουλίου 2019, 10.03
Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά
Με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα...
17 Ιουλίου 2019, 22.38
Συνάντηση ΠΝΟ – ΥΝΑ: «Καμιά αυταπάτη - Καμιά ολιγωρία…»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη συνάντηση...
10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...

Πειραιάς

17 Ιουλίου 2019, 22.42
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο λόγω έργων
Ξεκίνησαν τα προαπαιτούμενα έργα της...
13 Ιουλίου 2019, 10.57
Πρόσβαση για άτομα με αναπηρία στα Βοτσαλάκια
Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε το σύστημα...
12 Ιουλίου 2019, 17.26
Οι Δικηγόροι του Πειραιά κατά της «Ελληνικής Λύσης»
Ανακοίνωση του Δικηγορικού...