Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 00:58

Δεμένα τα πλοία 27 Νοεμβρίου

logoartc_f
Η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε την συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, με Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00.
 
Η ανακοίνωση της ΠΝΟ:
 
Με τη συμμετοχή της στην παραπάνω Γενική Απεργία της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, η ΠΝΟ προτάσσει κατ’ αρχήν την απαράδεκτη και καταδικαστέα χρήση μεθόδων βίας και εκφοβισμού με την μορφή άσκησης ποινικών διώξεων σε βάρος των ναυτεργατών και ειδικώτερα σε βάρος του 48μελους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “Super Ferry II”, για την συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου 2013 της ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετείχε η ΠΝΟ.
 
Η Διοίκηση της ΠΝΟ διακηρύσσει  ότι θα υπερασπίσει σθεναρά κάθε  συνάδελφο, που διώκεται  για την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός του για απεργία μέχρι τη   οριστική  αθώωσή του  και την  τελική κατάργηση όλων  των  αντεργατικών διατάξεων με  τις  οποίες  και  επιδιώκεται  η  φίμωση  της  αγωνιστικής  φωνής των  Ελλήνων  ναυτεργατών.
 
Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας της ΠΝΟ περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα :
 
1. Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς.
 
2. Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες   και καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, που ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων και  στην ανταπόκριση επιτέλους του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) στο ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε,  με  ταυτόχρονη καθιέρωση  πάγιας   οικονομικής  ενίσχυσης  των ανέργων  ναυτικών.
 
3. Ριζική επανεξέταση των  διατάξεων και   των  αποφάσεων ΥΝΑ   με  τις  οποίες και  μειωθήκαν  δραστικά οι  συνθέσεις των πληρωμάτων των  πλοίων  της ακτοπλοΐας και  των  πλοίων Ελλάδας – Ιταλίας.
 
4. Υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
 
5. Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.
 
6. Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών, οι οποίοι, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική οικονομία, περαιτέρω εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους.
 
7. Άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των συνταξιούχων συναδέλφων μας από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων που υπέστησαν την τελευταία διετία.
 
8. Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο φυσικό τους φορέα, τον Οίκο Ναύτου, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη και ταπεινωτική ταλαιπωρία των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, από τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους.
 
9. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού των Σχολών της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και άμεση απόσυρση   του  ΠΔ 141/2014  με  το  οποίο  και  καταργήθηκαν  οι  δοκιμασμένες μέχρι  σήμερα  ρυθμίσεις  για  την  απόκτηση  του  πτυχίου  ηλεκτρολόγου  ΕΝ και   υλοποιείται  η εισαγωγή  της  ιδιωτικής  εκπαίδευσης  και  στον  χώρο  της  ναυτεργασίας   και  μάλιστα  με  εξίσωση των  πιστοποιητικών που χορηγούνται από τις  ιδιωτικές  σχολές της  ημεδαπής  και αλλοδαπή   με  τα  αντίστοιχα  ελληνικά.
 
10. Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της ΝΕΛ και γενικότερα των πλοίων της Ακτοπλοΐας όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Το master plan του ΟΛΠ
στο επίκεντρο
 
Ο «Γαλάζιος» εφοπλιστής
της Σαμοθράκης 

Η Απάντηση του Χρ. Σπίρτζη
για το δυστύχημα στον Πόρο

«Η αποτυχία της ιδιωτικής
πρωτοβουλίας στην
Ακτοπλοΐα»

Γεγονότα

Καλωσορίσατε στον
προορισμό σας με μόλις
ένα κλικ

Ελληνικά Πετρέλαια:
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Αυγούστου 2019, 22.18
Η Απάντηση του Χρ. Σπίρτζη για το δυστύχημα στον Πόρο
Η Απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη,...
21 Αυγούστου 2019, 10.51
«Απαράδεκτη η παρέμβαση των ΗΠΑ»
«Απαράδεκτη» θεωρεί την παρέμβαση των ΗΠΑ...
19 Αυγούστου 2019, 19.19
Ο «Γαλάζιος» εφοπλιστής της Σαμοθράκης
Ούτε μία ούτε δύο αλλά έξι φορές τον...

Ναυτιλία

23 Αυγούστου 2019, 22.01
Το  ‘ANDROS JET’ ολοκληρώνει τα δρομολόγια του στη Σαμοθράκη
Η SEAJETS σε συντονισμό με το Υπουργείο...
19 Αυγούστου 2019, 19.12
Η αποτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ακτοπλοΐα»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την...
18 Αυγούστου 2019, 13.06
Εκτεθήκατε κύριε Υπουργέ …
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπ....

Πειραιάς

21 Αυγούστου 2019, 10.59
Ολυμπιακός – Κράσνονταρ απόψε στο «Καραϊσκάκης»
Το πρώτο από τα δύο βήματα που απομένουν...
20 Αυγούστου 2019, 23.51
Το master plan του ΟΛΠ στο επίκεντρο
Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και...
20 Αυγούστου 2019, 18.12
 28 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής
Ητελετή ορκωμοσίας της νέας...