Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 00:51

Καρατζαφέρης: 6,6 εκατ. δολάρια μετρητά, 20 εκατ. ευρώ σε ακίνητα

damanaki ixthok1
Σφίγγει ασφυκτικά ο πολιτικός και δικαστικός κλοιός γύρω από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη με τις νέες αποκαλύψεις για ανάμειξη του ονόματός του στο σκάνδαλο με τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο που στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
 
Οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία ότι στην offshore εταιρεία Catalina Ltd, που φέρεται να ανήκει στον κ. Καρατζαφέρη, έχει πιστωθεί το συνολικό ποσό των 6,6 εκατ. δολαρίων, ενώ έχει στην κατοχή της και ακίνητα σε ένα από τα οποία στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός του προέδρου του ΛΑΟΣ, ΑΡΤ TV.
 
 
Η υπόθεση προσλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας για την προμήθεια της πρώτης σύμβασης των ελικοπτέρων Super Puma που υπεγράφη το 2000 βρίσκονται και απόστρατοι στρατιωτικοί με μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους. Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε κλοιό βρίσκεται ο μεγαλοεπιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος κατηγορείται για μια σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Λιακουνάκος, μέσω της μητρικής εταιρείας του Axon, υπήρξε ο άνθρωπος που επωφελήθηκε όσο κανείς από τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 1996-2008, λαμβάνοντας συμβόλαια αξίας περί τα 3 δισ. ευρώ... Την Πέμπτη εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς συνοδευόμενοι από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο στην κατοικία και το συγκρότημα γραφείων του Λιακουνάκου αναζητώντας ντοκουμέντα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την έρευνα για τα εξοπλιστικά. Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα κατ’ οίκον ερεύνης για ανεύρεση αποδεικτικών στοιχείων για τα εγκλήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
 
Από την άλλη πλευρά, η αποφυλάκιση του Αντώνη Κάντα, αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, που όχι μόνο συνεργάστηκε με τους ανακριτές αλλά επιπλέον επέστρεψε στο Δημόσιο 14 εκατ. ευρώ με τα οποία είχε δωροδοκηθεί, στέλνει το μήνυμα ότι όσοι συνεργάζονται και βοηθούν να ξηλωθεί το κύκλωμα αλλά και επιστρέφουν στο κράτος τις μίζες θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης. Αν και μέχρι στιγμής ο κ. Καρατζαφέρης, επιμένοντας να υποστηρίζει ότι του «την έστησαν», αποφεύγει να διευκρινίσει την ακριβή σχέση που τον συνδέει με την επίμαχη offshore, οι ορκωτοί λογιστές που με δικαστική εντολή κάνουν φύλλο και φτερό το «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΛΑΟΣ ανακάλυψαν, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», ότι στην πρώτη δήλωση που είχε υποβάλει προ εικοσαετίας στη Βουλή, όταν πρωτοεξελέγη βουλευτής, είχε εμφανιστεί ως ιδιοκτήτης της Catilina Ltd. Στη συνέχεια, όμως, καθώς αρχικά απαγορεύτηκε και ακολούθως ποινικοποιήθηκε η συμμετοχή πολιτικών σε εξωχώριες εταιρείες,  ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που ήταν βουλευτής μέχρι το 2012 και έχει ακόμη υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες», έπαψε να δηλώνει την Catilina Ltd, όπως και μια δεύτερη εξωχώρια εταιρεία με την επωνυμία Homeric, η οποία με βάση τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου ανήκει επίσης στον κ. Καρατζαφέρη. Ο φάκελος με τα στοιχεία από τις δηλώσεις που έχει υποβάλει ο κ. Καρατζαφέρης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από το 1994 αναμένεται να αποσταλεί εντός της εβδομάδας στη Δικαιοσύνη, γεγονός που πιθανότατα θα οδηγήσει στην άσκηση δίωξης κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ.
 
Παρά τα αρχικώς θρυλούμενα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται από την προεδρία του κόμματος που ίδρυσε το 2000. Στις φειδωλές απαντήσεις που δίνει μέσα από το προφυλαγμένο περιβάλλον του δικού του τηλεοπτικού σταθμού διατυπώνει ερωτήματα για τον χρόνο ανακίνησης του ζητήματος που συμπίπτει με την άνοδο που είχε στις τελευταίες ευρωεκλογές το κόμμα του -έφτασε το 2,69% από 1,58% που είχε στις βουλευτικές κάλπες του Ιουνίου του 2012- και τα συσχετίζει με τις συζητήσεις του προηγούμενου διαστήματος περί ενδεχόμενης επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία. Οι συζητήσεις αυτές, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ από το Μέγαρο Μαξίμου ή τη Συγγρού, κάτι στο οποίο επιμένουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αντιδρούσαν δημοσίως, όπως η Φωτεινή Πιπιλή που είχε δηλώσει: «Δεν θέλουμε σούργελα στη Ν.Δ.», ή παρασκηνιακά, όπως συνέβαινε με καραμανλικούς βουλευτές, ή και με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος στο παρελθόν είχε συγκρουστεί σφοδρά με τον κ. Καρατζαφέρη και την προσπάθειά του να τον συνδέσει με σκάνδαλα κατά την περίοδο της υπουργίας του στο Πεντάγωνο.
 
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν τις δεκάδες ερωτήσεις που είχε καταθέσει στη Βουλή ο πρόεδρος αλλά και βουλευτές του ΛΑΟΣ με τη σαφή βολή -που δημοσίως διατύπωσε ο κ. Μεϊμαράκης- ότι ασκούσε έντονες πιέσεις για να προχωρήσουν διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα, με κορυφαίο την υπόθεση των υποβρυχίων. Θυμίζουν επίσης την υπερασπιστική προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο στάση που τήρησε, αποχωρώντας από τη Βουλή στην ψηφοφορία για την παραπομπή του πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη, καθώς και τις δηλώσεις συμπάθειας που έκανε όταν προφυλακίστηκε.
 
Τι έλεγε στη Βουλή 
 
Ενα ακόμη εντυπωσιακό δεδομένο που υποδεικνύεται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ως ένδειξη ανάμειξης του κ. Καρατζαφέρη είναι η σφοδρή αντίθεση που είχε εκδηλώσει όταν ποινικοποιήθηκε η συμμετοχή πολιτικών σε εξωχώριες εταιρείες. Τον Μάιο του 2010 που συζητούνταν οι δρακόντειες διατάξεις για τις offshore, ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στη Βουλή επέκρινε την τότε κυβέρνηση. Και ενώ ο ίδιος ήταν μεταξύ εκείνων που δύο χρόνια πριν είχαν ξιφουλκήσει με άγριο τρόπο κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος επικαλούμενος τη νομιμότητα είχε παραδεχτεί ότι είχε οffshore, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε αντιδράσει στην απαγόρευση και στην ποινικοποίηση της μη δήλωσης των εξωχωρίων και άλλαξε ρότα, λέγοντας από το βήμα της Βουλής τα εξής εκπληκτικά: «Πρέπει λοιπόν να προστατεύσουμε λίγο τον πολιτικό. Ο καθένας θα αρχίσει από αύριο το πρωί να λέει για τον τάδε “έχει τρεις offshore ο κ. Νεράντζης, ο κ. Κοραντής”.
 
Τελείωσε. Πρέπει να αποδείξει μετά…» ανέφερε, καταψηφίζοντας ο ίδιος και το κόμμα του τις επίμαχες διατάξεις με τις οποίες πιθανότατα θα βρεθεί τώρα αντιμέτωπος. Στη δίνη της υπόθεσης με τα εξοπλιστικά βρέθηκαν, πάντως, και οι τότε βουλευτές του ΛΑΟΣ και τώρα της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της «Αυγής», επειδή συνυπέγραφαν αρκετές από τις ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά. Οι δύο βουλευτές, οι οποίοι απέστειλαν εξώδικο στην «Αυγή» υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των βουλευτών να υποβάλλουν ερωτήσεις επί όλων των θεμάτων, επιμένουν ότι οι ερωτήσεις τους δεν έγιναν με υπόδειξη του κ. Καρατζαφέρη, καθώς επίσης και ότι δεν είχαν ποτέ πληροφορηθεί για τη συμμετοχή του σε offshore. Επιπλέον οι δύο βουλευτές αποστασιοποιούνται πλήρως από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος θεωρούν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη οδηγείται σε διάλυση, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης για τον κ. Καρατζαφέρη, «αν αποδειχθούν όσα έρχονται στη δημοσιότητα, θα πάει φυλακή».
 
Γρηγόρης Τζιοβάρας
Πηγή:Πρώτο θέμα

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Υιοθετώντας τη φιλοσοφία
του συμμετοχικού ουμανισμού»
 
Ερώτηση για το Κρατικό
Νοσοκομείο Νίκαιας 

Ο Ιωσήφ Βουράκης μαζί
με τον Γιάννη Μώραλη

Ο Γιώργος Τσιρίδης υποψήφιος
Δήμαρχος
 
 

Γεγονότα

Η εξοικονόμηση ενέργειας ξεκινά
από τα… θρανία! 

«Red Swim Academy» στο
στάδιο Γ. Καραϊσκάκης

20 νέες ξενοδοχειακές μονάδες
για την Thomas Cook

podosfairiki_synerg.logo1
Cruiseway Travel: Ονειρεμένες
κρουαζιέρες και φέτος
στην Αδριατική

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Νοεμβρίου 2018, 23.23
Μνημόνιο συνεργασίας, ανάμεσα στην...
20 Νοεμβρίου 2018, 22.59
 Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ
Από τις 29 Νοέμβρη θα προβάλλεται στους...
19 Νοεμβρίου 2018, 22.34
Ο Ιωσήφ Βουράκης μαζί με τον Γιάννη Μώραλη
Στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής»...

Ναυτιλία

20 Νοεμβρίου 2018, 23.01
Ο Δ. Τεμπονέρας και Χρ. Λαμπρίδης στα Λιμάνια Ιτέας και Γαλαξιδιού
Μετά από πρόσκληση του Λιμενικού...
20 Νοεμβρίου 2018, 22.53
Καθεστώς αυθαιρεσίας στη Γραμμή Κυλλήνης – Ζακύνθου
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:    Στις 9/11/2018...
17 Νοεμβρίου 2018, 21.24
Διενέργεια ελέγχου σε ύποπτο σκάφος
 Πρωινές ώρες σήμερα, 17 Νοεμβρίου, στην...

Πειραιάς

20 Νοεμβρίου 2018, 23.07
«Red Swim Academy» στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης
«RedSwimAcademy» στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης Η...
19 Νοεμβρίου 2018, 22.26
Black Friday στον Πειραιά
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στα...
19 Νοεμβρίου 2018, 22.23
Ιστορίες ποδοσφαιριστών στα χρόνια της Αντίστασης
Εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα «Ποδόσφαιρο...