Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2017

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 17:54

Ν. Χουντής: «Οι κυβερνώντες έχουν μια σαδομαζοχιστική συμπεριφορά»

damanaki ixthok1
Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» (Ά. Τσέκερης, Γ. Κυρίτσης) και καλούμενος να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις είπε μεταξύ άλλων :
 
Για τον πολιτικό λόγο και την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης :
 
Προσπαθούν μέσα από μια επικοινωνιακή σύγχυση να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον και κυρίως ποιό είναι το δίλημμα, που θα πρέπει να λυθεί με τις εκλογές. Χρησιμοποιούν  το φόβο. Εδώ έχουμε από την πλευρά των κυβερνώντων μια σαδομαζοχιστική πολιτική συμπεριφορά. Οι ίδιοι, φοβισμένοι  ικανοποιούνται  πολιτικά να διοχετεύουν το φόβο στο λαό, αλλά και στους βουλευτές που θα κληθούν  να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσφέροντας από την άλλη πλευρά μια παραμυθία.
Στην κυβέρνηση δεν βγήκε  το σχέδιο, το «βγαίνουμε στις αγορές», «σας βγάζουμε από το μνημόνιο», «θα πάμε στις εκλογές με αναπτυξιακές προοπτικές» αλλά ούτε και οι δανειστές ξέρουν σε ποιο πλαίσιο θα μας εντάξουν ακριβώς. Αν η Τρόικα αξιολογήσει ότι δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνημένα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει χρηματοδοτικό κενό, τότε το νέο μνημόνιο, όπως το ξέρουμε, είναι προ των θυρών.  Αν αποδεχτούν, αυτό που συζητάνε τώρα, ότι τα δημοσιονομικά έχουν εξυγιανθεί, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, τότε πάμε στην προληπτική οικονομική βοήθεια. Αυτό που συζητιέται τώρα με διάφορες παραλλαγές. Αυτό όμως, σύμφωνα με τους κανονισμούς, σημαίνει μνημόνιο.
 
Στο ερώτημα για τον τρόπο της διαπραγμάτευσης  επισήμανε :
 
Ο πυρήνας του προβλήματος, χρέος, τρόικα, μνημόνια, αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης είναι άκρως πολιτικός. Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης που λέμε εμείς, της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης,  είναι καταρχήν, πρωτίστως και τελικά πολιτικό.  Με δεδομένο αυτό,  η πολιτική διαπραγμάτευση θα είναι με την πολιτική ηγεσία, με τους πολιτικούς ηγέτες. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι πολιτικά τα ζητήματα, γι’ αυτό λέμε εκλογές, νωπή ισχυρή εντολή και στήριξη του λαού σε αυτές τις διεκδικήσεις.
 
Στο ενδεχόμενο σενάριο των δανειστών και της συγκυβέρνησης για λύση μέσω της παράτασης αποπληρωμής του χρέους επισήμανε : 
 
Μια τέτοια επιλογή στην ουσία δεν απαλλάσσει τη  χώρα  από το χρέος και την εκβιαστική διαδικασία των  μνημονίων.  Κι  αν ακόμα γίνει, θα γίνει κάτω από ορισμένες δεσμεύσεις.  Μπορείς να πεις ότι ακόμα κι αυτό το ονομαστικό πάγωμα, είναι δυσκολότερο  και πιο επώδυνο εξαιτίας των δεσμεύσεων που θα σου υπαγορεύσουν.  Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι όλη αυτή την υπόθεση του χρέους, τη διαχειρίζονται ως μοχλό πίεσης για εκβιαστική άσκηση μνημονιακών πολιτικών που είναι και η ουσία της πολιτικής.  Εμείς, βεβαίως με τα πολιτικά όργανα της Ε.Ε. θα συζητήσουμε, γιατί το θέμα είναι πανευρωπαϊκό,  αλλά και με τα εθνικά κοινοβούλια.
Η κρίση ήταν και είναι ευρωπαϊκή, παγκόσμια, συστημική, δομική,  οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους,  οφείλεται και στον τρόπο λειτουργίας της ευρωζώνης, οφείλεται στο ότι οι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί που ήθελαν να αντιμετωπίσουν το χρέος φτιάχτηκαν παράνομα, και παράτυπα μπήκε το ΔΝΤ. Φτιάξαμε ένα εκρηκτικό μείγμα, που μας  οδήγησε στην Τρόικα. Οι τεράστιες, πρωτοφανείς συνέπειες που είχαν αυτές οι πολιτικές, που έχουν φτάσει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης  είναι μοναδικές. Η καταστροφή είναι  τόσο μεγάλη που δεν μπορείς να αδιαφορήσεις κι αν συνεχιστεί, θα είναι πρωτοφανές  στα παγκόσμια δεδομένα,  μέσα σε ειρηνική περίοδο, μια χώρα να έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η απάντηση της Περιφέρειας
στο «Ποτάμι» για
Αργοσαρωνικό
 
«Το Κερατσίνι και η
Δραπετσώνα είναι απέναντι
στην ατιμωρησία και
τον νεοναζισμό»

Το Επαγγελματικό
Επιμελητήριο για τη ρύθμιση
οφειλών στους Δήμους

«Μεθοδεύσεις για παράλληλο
Νηολόγιο»
 

Γεγονότα

Η ΕΥΔΑΠ στη Διεθνή
Μπιενάλε της Σεούλ

«Πρόσβαση στον Ψηφιακό
Κόσμο» από το Δήμο Πειραιά

ΕΛΠΕ:
Αποτελέσματα Β’ Τριμήνου/
Εξαμήνου 2017

podosfairiki_synerg.logo1
Ελληνοκύπριοι μαθητές από
το Ριζοκάρπασο στο
Celestyal Olympia

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Σεπτεμβρίου 2017, 00.36
«Ούτε υπονόησα, ούτε υπέδειξα παραίτηση Κουρουμπλή»
Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα Βουλευτή...
19 Σεπτεμβρίου 2017, 00.00
«Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;»
Ολοκληρώθηκε η μαζική διαδήλωση...
18 Σεπτεμβρίου 2017, 00.20
Συγκέντρωση και πορεία για τη δολοφονία του Π. Φύσσα
Σήμερα Δευτέρα 18/09 θα πραγματοποιηθεί η...

Ναυτιλία

20 Σεπτεμβρίου 2017, 00.08
Προκλητική δικαστική δίωξη σε βάρος των Ναυτεργατών
Ωμή, απροκάλυπτη και κραυγαλέα...
19 Σεπτεμβρίου 2017, 19.21
Η εικόνα του Σαρωνικού την Τρίτη
Ενημέρωση από το Υπ. Ναυτιλίας για τις...
19 Σεπτεμβρίου 2017, 00.16
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΕΝΕΝ στο Υπ. Ναυτιλίας
«Σε οργανωμένη διαμαρτυρία προχώρησε η...

Πειραιάς

21 Σεπτεμβρίου 2017, 13.51
«Ευρωπαϊκές Ημέρες πολιτιστικής Κληρονομιάς»
H Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου...
20 Σεπτεμβρίου 2017, 22.13
Σαρωνικός: Δέκα ημέρες μετά …
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης...
18 Σεπτεμβρίου 2017, 00.11
Διαμαρτυρία για τη θαλάσσια ρύπανση στην Πειραϊκή
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...