Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 09:07

"Περιθωριοποιείται το πολιτικό προσωπικό του ΥΝΑ"

logoartc_fΟι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσαν ως αναφορά στη Βουλή την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με την οποία καταγγέλλεται, ότι μέσα από το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στη διαμόρφωση του οποίου αγνοήθηκαν πλήρως οι προτάσεις του ΠΣΥΥΕΝ, περιθωριοποιείται το πολιτικό προσωπικό, παραβιάζεται η νομοθεσία και καθώς η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ δημιουργείται ένα γραφειοκρατικό και αντιπαραγωγικό μοντέλο οργάνωσης του Υπουργείου.

Στην αναφορά μεταξύ άλλων τονίζεται ότι:

"Η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προσδεδεμένη σφιχτά στο άρμα της τρόικας και των δανειστών συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της και ετοιμάζει καινούργιες απολύσεις με την υποτιθέμενη " αξιολόγηση " των δημοσίων υπαλλήλων ταυτόχρονα με μειώσεις μισθών χωριστά ανά κατηγορία και σε βάθος χρόνου για να σπάσει την κοινή δράση και το ενιαίο μέτωπο .
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ο Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εφαρμόζοντας πολιτικές " συντεχνιών " του ΥΝΑ και του χώρου της ναυτιλίας επιχειρεί την περιθωριοποίηση του πολιτικού προσωπικού και αν είναι δυνατό και την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο ταυτιζόμενος στη πράξη με τις υποδείξεις των αποστράτων του Λ.Σ. (Λιμενικά Χρονικά - Τεύχος 97 ).
Μέσα από το νέο Οργανισμό παραβιάζονται οι διατάξεις του ν. 4150/13 « Ανασυγκρότηση ΥΝΑ » γιατί πιθανώς ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου τις θεωρεί " αριστερόστροφα μεταπολιτευτικά ιδεολογήματα " , όπως του υποδεικνύουν οι συντεχνίες .
Το μόνο που μένει ακόμη στον Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι να ζητήσει από το ΥΔΙΜΗΔ τη μετάταξη των πολιτικών υπαλλήλων , την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, την πλήρη στρατιωτικοποίηση του ΥΝΑ ταυτιζόμενος πλήρως με τις απόψεις των ενώσεων των αποστράτων.
Επειδή η Βουλή των Ελλήνων είναι αυτή που αποφασίζει για τους νόμους του Κράτους και όχι η κάθε συντεχνία ή Υπουργός, όπως έχουμε επισημάνει  και στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη δεν θα κάνουμε τη χάρη κανενός, για να μπούμε στη γωνιά.

Ο διοικητικός φορέας της ναυτιλίας είναι Υπουργείο οικονομικό - παραγωγικό και όχι στρατιωτικό.
Οι τομείς ναυτιλιακής πολιτικής, ναυτικής εκπαίδευσης και εργασίας, επιθεωρήσεων πλοίων , λιμενικής πολιτικής και ναυτιλιακών επενδύσεων, πληροφορικής και οικονομικών με στελέχωση από πολιτικό προσωπικό θα απεγκλωβίσουν μεγάλο αριθμό ένστολου προσωπικού το οποίο θα ασχοληθεί με τα κύρια στρατιωτικά καθήκοντά του και το οποίο λείπει από τις περιφερειακές μονάδες σύμφωνα και με δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού.


Το ΠΔ 103/14 « Οργανισμός ΥΝΑ » διαμορφώθηκε από Ομάδα έργου στην οποία οι συμμετέχοντες , Γενικός Γραμματέας , Γενική Διευθύντρια και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες με επιδεικτικό τρόπο έχουν παραβιάσει διατάξεις των Ν. 3528/07 , 4150/13 , 4275/14 , καθώς και την αριθ. Δ151/14 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας τόσο σε ότι αφορά την οργάνωση και τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών , όσο και στη στελέχωση των θέσεων ευθύνης , αγνοώντας πλήρως τις προτάσεις του ΠΣΥΥΕΝ .

 Το αποτέλεσμα είναι ένα γραφειοκρατικό , αντιπαραγωγικό μοντέλο οργάνωσης του Υπουργείου χωρίς καινοτόμες προτάσεις σύγχρονης διοίκησης , αλλά επαναφοράς του Οργανισμού του 1999 σε δυσμενέστερη μορφή για τους πολιτικούς υπαλλήλους , δέσμιο των βαριδιών του παρελθόντος.

 Η Γενική Διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης έχει την κύρια ευθύνη για τους αποκλεισμούς ολόκληρων κλάδων και ειδικοτήτων από θέσεις ευθύνης "κόβοντας – ράβοντας" ένα Οργανισμό με καταστρατήγηση διατάξεων νόμων καθώς και της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για τον αριθμό των οργανικών μονάδων.

 Το ΔΣ του ΠΣΥΥΕΝ , δεν θα νομιμοποιήσει με κανένα τρόπο τις παρανομίες του νέου Οργανισμού και αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά κινητοποιήσεων για τον Οργανισμό , ξεκινώντας από την καταγγελία του ως απαράδεκτο και οπισθοδρομικό κείμενο φτιαγμένο στα μέτρα για την εξυπηρέτηση των ημετέρων , καθώς και την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του .

 Η επιλογή του Υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη  για την μετατροπή του ΥΝΑ σε Στρατόπεδο δεν θα περάσει , οι ευθύνες του είναι μεγάλες για τη χαμένη ευκαιρία να οργανωθεί το ΥΝΑ ως ένα σύγχρονο οικονομικό – παραγωγικό Υπουργείο. Θα μείνει στην ιστορία ως Υπουργός που επέλεξε σύσταση Δ/νσης Μουσικής αντί των απαιτούμενων οργανικών μονάδων για την λειτουργία του Υπουργείου .
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Επιστολή Ν. Κοτζιά στους
πολιτικούς αρχηγούς 
 
Το μήνυμα του Γ. Μώραλη
για τις εορταστικές εκδηλώσεις

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια
στον τουριστικό τομέα  

Διευθύνων Σύμβουλος της
ΕΕΤΑΑ ο Σπ. Σπυρίδων
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

Χρυσό Βραβείο για την
ΕΥΔΑΠ από το EBEN GR 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ράλι (ERC)

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

06 Δεκεμβρίου 2019, 00.00
Αλήθειες και ψέματα για το κοινωνικό μέρισμα
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του...
05 Δεκεμβρίου 2019, 23.35
Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον τουριστικό τομέα
Στις νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες...
04 Δεκεμβρίου 2019, 22.09
Επιστολή Ν. Κοτζιά στους πολιτικούς αρχηγούς
Ο Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, Ν. Κοτζιάς και η...

Ναυτιλία

05 Δεκεμβρίου 2019, 23.22
Τα χειμερινά δρομολόγια της Celestyal Cruises
Εκδήλωση υποδοχής στο Celestyal Crystal με αφορμή...
04 Δεκεμβρίου 2019, 22.06
Επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος Φ/Γ «NEW LEO»
Ευρεία επιχείρηση έρευνας και...
04 Δεκεμβρίου 2019, 00.12
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου με την πώληση των Λιμανιών
Δήλωση Τομεάρχη Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

05 Δεκεμβρίου 2019, 23.33
 Ημερίδα για τα Επείγοντα Περιστατικά
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων...
04 Δεκεμβρίου 2019, 22.00
SOS ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ιδρυτική συνέλευση αγώνα πολιτών Πειραιά
Η γιγάντωση του εμπορίου και της...
03 Δεκεμβρίου 2019, 01.19
«Οι εργολάβοι ιδιωτικών υπηρεσιών έφτασαν στον Δήμο Πειραιά»
 Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης...