Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 00:07

«Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας 2015»

logoartc_f
Την ευθύνη της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015 ανέλαβε και επισήμως με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης.
 
Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να  φιλοξενήσει στις 19 και 20 Μάιου 2015, τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ευρώπης. 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είχε συστήσει ήδη μετά την εκλογή του ομάδα εργασίας, η οποία δούλεψε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε συνεργασία με τον ΟΛΠ, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, για τη διοργάνωση αυτού του τόσο σημαντικού γεγονότος, που θα φέρει τον Πειραιά, στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας. 
 
Επιβλέπων της ομάδας εργασίας, που αναλαμβάνει εφεξής την προετοιμασία της διοργάνωσης, ορίστηκε από τον Δήμαρχο Πειραιά ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης. 
 
Σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις με  αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήλθε στον Πειραιά, έτσι ώστε να οριστικοποιηθούν τα θέματα προετοιμασίας, μέσω ενός Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου Πειραιά και Ε.Ε., υπό την πολιτική εποπτεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και με τη στήριξη του ΟΛΠ.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με αφορμή την έναρξη της φάσης της προετοιμασίας του εορτασμού υπό την ευθύνη του Δήμου δήλωσε:
 
«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας που θα φιλοξενηθεί το 2015 στον Πειραιά είναι μια διοργάνωση εξέχουσας σημασίας για την πόλη μας. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα βρίσκονται εδώ οι σημαντικότεροι φορείς της Ευρωπαϊκής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα θαλάσσιας πολιτικής, Υπουργοί και εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Λιμένων. 
Η διοργάνωση αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλλουμε σε διεθνές επίπεδο το συγκριτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα του Πειραιά, που είναι η θάλασσα και το λιμάνι. Βασικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης της πόλης αποτελεί η ανάπτυξη του λιμανιού. Ο Πειραιάς, όπως έχουμε πει, πρέπει να κοιτάζει προς τη θάλασσα. Επιδιώκουμε μέσα από μεθοδικά βήματα  να καταστήσουμε τον Πειραιά διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, μέσα από δράσεις  και δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας που αφορούν στη ναυτιλία, τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα. Για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν  καινούργιες, βιώσιμες  θέσεις εργασίας  στον Πειραιά,  πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι. 
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του Οργανισμού, για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν τους τελευταίους μήνες, διατηρώντας την άτυπη ευθύνη της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας μέχρι να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας ως νέα Δημοτική Αρχή». 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Το master plan του ΟΛΠ
στο επίκεντρο
 
Ο «Γαλάζιος» εφοπλιστής
της Σαμοθράκης 

«Με έπαρση και αυταρέσκεια
η διακυβέρνηση της ΝΔ»

«Η αποτυχία της ιδιωτικής
πρωτοβουλίας στην
Ακτοπλοΐα»

Γεγονότα

Καλωσορίσατε στον
προορισμό σας με μόλις
ένα κλικ

Ελληνικά Πετρέλαια:
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Αυγούστου 2019, 10.51
«Απαράδεκτη η παρέμβαση των ΗΠΑ»
«Απαράδεκτη» θεωρεί την παρέμβαση των ΗΠΑ...
19 Αυγούστου 2019, 19.19
Ο «Γαλάζιος» εφοπλιστής της Σαμοθράκης
Ούτε μία ούτε δύο αλλά έξι φορές τον...
19 Αυγούστου 2019, 18.56
ΣΥΡΙΖΑ: Το φιάσκο της Σαμοθράκης
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του...

Ναυτιλία

19 Αυγούστου 2019, 19.12
Η αποτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ακτοπλοΐα»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την...
18 Αυγούστου 2019, 13.06
Εκτεθήκατε κύριε Υπουργέ …
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπ....
11 Αυγούστου 2019, 11.38
«Εξαγγελίες και προνόμια στους εφοπλιστές …»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την επίσκεψη...

Πειραιάς

21 Αυγούστου 2019, 10.59
Ολυμπιακός – Κράσνονταρ απόψε στο «Καραϊσκάκης»
Το πρώτο από τα δύο βήματα που απομένουν...
20 Αυγούστου 2019, 23.51
Το master plan του ΟΛΠ στο επίκεντρο
Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και...
20 Αυγούστου 2019, 18.12
 28 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής
Ητελετή ορκωμοσίας της νέας...