Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 09:31

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχει Λιμεναρχείο που να είναι υποστελεχωμένο

logoartc_fΑποκαλυπτικός του φόρτου εργασίας που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης ερωτηθείς σχετικά σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή του Mega για τη δυνατότητα ελέγχων του Λιμενικού Σώματος στα θαλάσσια μέσα αναψυχής και τη στελέχωση των Λιμενικών Αρχών.

Ειδικότερα ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Τα τελευταία δύο χρόνια έχει πέσει στις πλάτες του Λιμενικού όλο το φορτίο της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. Ακριβώς αυτό, έχει εξαντλήσει και τα μέσα και τους ανθρώπους. Από τους 7.500 Λιμενικούς οι 2.000 ασχολούνται καθημερινά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Καταλαβαίνετε λοιπόν όταν έχεις ακτές περίπου σαν της Αφρικής να περιφρουρήσεις και να έχεις και ένα διοικητικό έργο, την υποστήριξη ενός μεγάλου Υπουργείου και μιας μεγάλης Εμπορικής Ναυτιλίας, πόσο λίγος κόσμος πραγματικά μένει για να κάνει αυτούς τους ελέγχους.
Δεν υπάρχει κανένα Λιμεναρχείο το οποίο να μην είναι υποστελεχωμένο. Τώρα προσπαθούμε να ανακατανείμουμε το προσωπικό μέσα από έναν «Καλλικράτη» των υπηρεσιών μας, ώστε να φύγουν από την ηπειρωτική χώρα και να πάνε οι περισσότεροι στα νησιά. Όμως αυτό έχει και τις δυσκολίες του, διότι οι άνθρωποι έχουν εγκατασταθεί εκεί έχουν τις οικογένειές τους».

Όσον αφορά την συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας με το Υπουργείο Τουρισμού ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, με στόχο την καλύτερη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα ο υπουργός υποστήριξε τα ακόλουθα: « Έχουμε άριστη συνεργασία με την κυρία Κεφαλογιάννη και με το Υπουργείο Τουρισμού και γι' αυτό το λόγο θα πάμε μεθαύριο μαζί για να δούμε και τον τρόπο με τον οποίο θα αναδείξουμε και την Πάτμο ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Η Πάτμος είναι πλέον ένα κοσμοπολίτικο νησί, το οποίο πρέπει να το αναδείξουμε, αλλά και γενικά όλο το σύμπλεγμα της Βορείου Δωδεκανήσου.
Από την επόμενη χρονιά, η Πάτμος πρέπει να έχει περισσότερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις και να μπορέσει να συνδεθεί και με τα αεροδρόμια της Σάμου και της Κω. Επίσης θα πρέπει να δούμε και τις λιμενικές υποδομές, γιατί φέτος είχαμε αυξημένη προσέγγιση μεγάλων σκαφών και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Ήδη απελευθερώσαμε και αλλάξαμε τον τρόπο λειτουργίας των σκαφών αναψυχής. Με αυτό πετύχαμε να έρθουν στην Ελλάδα μεγάλα και τεράστια σκάφη τα οποία δεν είχαν προσεγγίσει ποτέ την Ελλάδα. Βέβαια καταλαβαίνετε ότι όταν έρχεται ένα megayacht στην χώρα, τα λεφτά που αφήνει χωρίς να έχεις κάνει ούτε ένα ευρώ επένδυση είναι πολλά»

Τέλος αναφορικά με την αξιοποίηση του αιγιαλού και της παραλίας και την ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας στην Ελλάδα ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε τα ακόλουθα: «Όποιος έχει δει ποιες τουριστικές υπηρεσίες παρέχει σήμερα η Τουρκία, πως αξιοποιεί τον αιγιαλό της και τις παραλίες της, αντιλαμβάνεται τη διαφορά. Για να ηρεμήσουν και όλοι αυτοί που λένε σήμερα ότι πάμε σε μία άκρατη εμπορευματοποίηση του αιγιαλού και της παραλίας, ενώ πρέπει να κάνουμε το αντίθετο, να πάμε σε μια μεγάλη και ουσιαστική σε βάθος αξιοποίησή του. Ώστε να φιλοξενούμε πολλούς περισσότερους επισκέπτες και σκάφη αναψυχής και κρουαζιερόπλοια.

Εγώ προσωπικά ήρα και τα τελευταία εμπόδια για το homeporting και ήδη εταιρείες, μετά από την άρση αυτών των τελευταίων γραφειοκρατικών εμπόδιων, έρχονται να πάρουν ντόκους κρουαζιερόπλοιων και να τους εκμεταλλεύονται όλο τον χρόνο, πολλαπλασιάζοντας τους επισκέπτες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Το πιο βασικό στοίχημα για μας είναι να επιμηκύνουμε την τουριστική μας περίοδο. Να μην είναι η περίοδος των σαράντα ή των εξήντα ημερών αλλά να προσφέρουμε πολλαπλούς προορισμούς και γι' άλλες περιόδους. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι σήμερα φτιάχνουμε ένα δίκτυο λιμανιών στην Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ώστε να μπορούμε από του χρόνου να φιλοξενούμε κρουαζιερόπλοια την περίοδο που δεν είναι η περίοδος αιχμής, το καλοκαίρι που όλοι θέλουν να πάνε στην Σαντορίνη και στην Μύκονο, αλλά είναι η περίοδος της άνοιξης, του φθινοπώρου και μπορούμε να προσφέρουμε και άλλους προορισμούς όπως παραδείγματος χάρη την Αρχαία Ολυμπία, την Μάνη, το Γύθειο, την Μονεμβάσια, το Ναύπλιο και τις Μυκήνες, την Κόρινθο ή την Πάτρα και τους Δελφούς και να μπορούμε να προσφέρουμε ολόκληρα πακέτα σε εταιρείες κρουαζιέρας τα οποία θα απευθύνονται σε τουρίστες που θέλουν να κάνουν και περιηγητικό τουρισμό».
Τέλος ο υπουργός αναφέρθηκε και στο υπό διερεύνηση τραγικό περιστατικό της Μυκόνου.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η πρόταση Μπελαβίλα
για τα έργα του ΟΛΠ
 
Πέτρος Κόκκαλης:
Δράση τώρα … 

Η αλήθεια για την ανάπλαση
στην περιοχή Αγ. Διονυσίου

Συναντήσεις με
εκπροσώπους της Τ.Α.
της Θεσσαλονίκης
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«La politica della Grecia»
στην αίθουσα Τέχνης
Art Prisma

Εκκίνηση ... του ατελιέ της
εικαστικού Λιάνας Καρρά 

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Νέα διάκριση για την
Celestyal Cruises
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Ιανουαρίου 2020, 22.22
Ο Θ. Δρίτσας για τα δημοσιεύματα περί αποστολής των ελληνικών  Patriot …
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Τομεάρχη Εθνικής...
16 Ιανουαρίου 2020, 21.41
Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα στην πρόταση Βαρουφάκη
"Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την...
16 Ιανουαρίου 2020, 21.33
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου
Δήλωση των βουλευτών Α΄ & Β΄ Πειραιά...

Ναυτιλία

17 Ιανουαρίου 2020, 23.18
Τα δρομολόγια
Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και...
16 Ιανουαρίου 2020, 00.06
Στη Δικαιοσύνη στρέφεται η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Sea Diamond»
Στα δικαστήρια, για την προσβολή της...
14 Ιανουαρίου 2020, 00.00
Μέτρα για την ανέλκυση επικίνδυνων πλοίων στην Ελευσίνα
Τεχνογνωσία στο δύσκολο και...

Πειραιάς

19 Ιανουαρίου 2020, 20.13
Στο πλευρό των προσφύγων της Σάμου
Ανακοίνωση-κάλεσμα της Δημοτικής...
17 Ιανουαρίου 2020, 23.16
«Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά»: Περιοδεία στο  1ο Ειδικό Σχολείο
Το 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά στα...
17 Ιανουαρίου 2020, 23.13
Το «καπνογόνο ράλι» στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
Ανακοίνωση των «Eνεργών Πολιτών» της Α΄...