Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 09:33

Διαμαρτυρία ΠΟΕΠΛΣ για το νέο οργανισμό ΥΝΑ

logoartc_f«Κόλαφο» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ το νέο οργανισμό ΥΝΑ & τις νέες οργανικές θέσεις. Σημειώνει δε ότι η νέα κατανομή προσωπικού είναι αυθαίρετη και άδικη και πως «ακυρώνει στην πράξη και την περιβόητη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών "Καλλικράτης"».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ:

«Το νέο Π.Δ. για τον Οργανισμό του Υ.Ν.Α. αποτελεί κόλαφο για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το έργο που αυτό επιτελεί στην Ελληνική κοινωνία και πολιτεία. Η αυθαίρετη και χωρίς καμία μελέτη από το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρυθμίσεων, μείωση των οργανικών θέσεων, παραβιάζοντας ακόμη και τον σχετικό και πολύ πρόσφατο νόμο (ν. 4150/13) ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ, αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα που έχουν κυβέρνηση και Υ.Ν.Α. για το Σώμα και όχι αυτή που θέλουν να παρουσιάζουν μετά από τις μεγάλες επιτυχίες του.

Πόσο δε μάλλον όταν η συρρίκνωση των οργανικών θέσεων έρχεται την ίδια στιγμή που το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δίνει άνιση μάχη και αγώνα σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα με εξαιρετική και ξεχωριστή επιτυχία.
Η ανταμοιβή όλων αυτών είναι μια αυθαίρετη και πραγματικά άδικη κατανομή προσωπικού που δεν βασίζεται σε κανένα σχέδιο και δεν δίνει καμία προοπτική στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης των δομών και λειτουργιών του Σώματος.
Επίσης, η εν λόγω κίνηση ακυρώνει στην πράξη και την περιβόητη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών "Καλλικράτης", αφού σχεδιαστικά η φιλοσοφία της απαιτούσε συνένωση δυνάμεων για καλύτερο συντονισμό, ενώ στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι περιφερειακές Υπηρεσίες του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ συρρικνώνονται περαιτέρω.
Παρά τις έντονες αντιδράσεις και την εν κρυπτώ προώθηση του εν λόγω σχεδίου και μάλιστα με παραπλανητικές μεθόδους, ζητήσαμε από τον κο ΥΝΑ την μη προώθηση για δημοσίευση του στο ΦΕΚ το προηγούμενο Σάββατο, αίτημα που ικανοποιήθηκε. Εν τούτοις, διαπιστώσαμε σήμερα την αδιαλλαξία και την απροθυμία για διάλογο εκ μέρους της ηγεσίας μας. Παρά ταύτα θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία, αποτελεί ένα τεράστιο λάθος το οποίο και θα πρέπει άμεσα ν' αντιμετωπιστεί προτού διαφανούν διαλυτικά φαινόμενα στις Υπηρεσίες και στα μέσα του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ή να αμφισβητήσει τον καθημερινό αγώνα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και της πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος σε όλες του τις εκφάνσεις.
Δεν γίνεται αυτά να συμβαίνουν, αλλά να μην υπάρχουν. Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. χρειάζεται άμεσα σημαντική ενίσχυση σε στελεχιακό δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή και μέσα ώστε να εντείνει τις προσπάθειές του και να πολλαπλασιάσει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά του, συνεχίζοντας την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.


Με μίζερους μικροϋπολογισμούς και αιφνίδιο θάνατο των Υπηρεσιών δεν μπορεί να παραχθεί αξιόπιστο αποτέλεσμα.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε από τον κο ΥΝΑ την άμεση απόσυρση του εν λόγω σχεδίου και την έναρξη διαλόγου με τον συνδικαλιστικό μας φορέα, δέσμευση την οποία είχαμε ήδη αποσπάσει από τον ίδιο και δεν πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να παρουσιάσουμε όλα τα στοιχεία εκείνα που θα καταστήσουν βάσιμους τους ανωτέρω ισχυρισμούς μας.»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Οι καταλήψεις είναι μέσο
αυτοπροστασίας των μαθητών»
 
Η Κομισιόν «αδειάζει»
την Κεραμέως για τη
διαγωγή στα απολυτήρια

«Σταμάτα να αποποιείσαι τις
ευθύνες σου για τον
ΧΥΤΑ Φυλής…»

«Θυσία η υγεία
Επιβατών-Ναυτεργατών…» 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

01 Οκτωβρίου 2020, 22.58
«Απειλή λουκέτου για τις επιχειρήσεις στη Ζώνη του Περάματος»
«Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο σε...
01 Οκτωβρίου 2020, 00.00
«Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είναι αόρατοι»
Πανό για τους εργαζόμενους...
30 Σεπτεμβρίου 2020, 18.27
«Οι καταλήψεις είναι μέσο αυτοπροστασίας των μαθητών»
Τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού...

Ναυτιλία

29 Σεπτεμβρίου 2020, 21.36
«Θυσία η υγεία Επιβατών – Ναυτεργατών…»
Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 20.34
ΟΛΠ: Τα Οικονομικά Αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου 2020
Το Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε τις...
28 Σεπτεμβρίου 2020, 15.39
Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού
Το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6 είχε την...

Πειραιάς