Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 16:32

«Να αποκτήσει ο Πειραιάς έσοδα από τη λειτουργία του Λιμανιού…»

logoartc_fΜε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με τον οποίο συζήτησε τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την πόλη του Πειραιά. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μώραλης δήλωσε:

«Η συνάντηση είναι αλήθεια ότι έγινε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Είχα στείλει κι εγώ, όμως, από την πλευρά μου νωρίτερα επιστολή και στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την πόλη του Πειραιά. Είχαμε, νομίζω, μια εποικοδομητική συνάντηση. Από την πλευρά μου ανέπτυξα τα θέματα, όπως είπα, που θεωρώ ότι είναι σημαντικά για την πόλη του Πειραιά. Ο Πρωθυπουργός τα άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συμφωνήσαμε να υπάρχει μια μόνιμη διαρκή συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και του Δήμου του Πειραιά, προκειμένου να βελτιώσουμε την κακή κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά και να λύσουμε προβλήματα που διαχρονικά υπάρχουν στην πόλη μας».

Για τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά

«Τα οικονομικά είναι ένα αγκάθι για τον Πειραιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όμως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και είναι κάτι το οποίο πρέπει άμεσα να δούμε, τα οικονομικά του Δήμου, ευρύτερα. Πρέπει να δούμε την Ανάπτυξη της πόλης μας σε πάρα πολλά επίπεδα. Δε νομίζω ότι έχουμε λίγο αφήσει αυτές τις λεπτομέρειες αν αυτό αφορά την επιχειρηματικότητα, τη ναυτιλία, τη λειτουργία του λιμανιού. Είναι μια σειρά- επαναλαμβάνω- σημαντικών θεμάτων για τον Πειραιά που χρειάζονται άμεσης επίλυσης. Σήμερα δεν λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Το σημαντικό- αν θέλετε όμως- είναι ότι είπαμε ότι θα έχουμε μια διαρκή συνεργασία και από την πλευρά του Δήμου και Κυβέρνησης φυσικά, προκειμένου- επαναλαμβάνω- στο αμέσως προσεχές διάστημα- τον επόμενο μήνα, δίμηνο- να έχουμε σε βασικά ζητήματα απαντήσεις».

Για το λιμάνι του Πειραιά

«Σε ταυτόσημη γραμμή δεν είμαστε με την κυβέρνηση για το θέμα του λιμανιού. Γιατί η δική μας δέσμευση και η θέση μας, και ισχύει ακόμα είναι ότι θα έπρεπε να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού. Αυτό το οποίο όμως είναι σημαντικό είναι ότι αυτό το οποίο συμφωνούμε, ότι πρέπει από τη λειτουργία του λιμανιού να έχει όφελος η πόλη του Πειραιά, το οποίο δεν είχε μέχρι σήμερα. Πρέπει, λοιπόν, η πόλη του Πειραιά να αποκτήσει έναν πόρο, να αποκτήσει ένα έσοδο, αν θέλετε, να αποκτήσει κάτι που θα μπορέσει να βελτιώσει τη λειτουργία της κι αυτό να προέρχεται από τη λειτουργία του λιμανιού. Λειτουργεί ένα λιμάνι το οποίο επιβαρύνει την πόλη του Πειραιά- αυτό νομίζω είναι αντικειμενικό- φορτηγά, αυτοκίνητα, κυκλοφοριακό, ρύπανση, μια σειρά προβλημάτων. Δεν μπορεί, λοιπόν, ο Πειραιάς να μην έχει τον οποιονδήποτε πόρο, θεσμοθετημένο- αν θέλετε- από τη λειτουργία του λιμανιού. Αυτή ήταν η θέση η δική μας, την άκουσε ο Πρωθυπουργός και νομίζω ότι σε αυτό ήταν σύμφωνος. Μένει να δούμε, όμως, το πώς αυτό, μπορεί να υλοποιηθεί. Εφόσον μπούμε σε δεύτερο και τρίτο κύκλο συζητήσεων με την Κυβέρνηση για το θέμα συγκεκριμένα της λειτουργίας του ΟΛΠ, πως αυτό θα εξελιχθεί, έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύουμε το συμφέρον της πόλης και όχι τις δικές μας προγραμματικές- αν θέλετε- δεσμεύσεις αλλά το συμφέρον της πόλης. Αυτό είναι το ενδιαφέρον μας και πάνω σε αυτό κινούμαστε».

Για τα Δικαστήρια Πειραιά

«Έχουμε πει ξεκάθαρα- και το θέσαμε κι αυτό στον Πρωθυπουργό- ότι θεωρούμε ότι είναι εντελώς λάθος για τον Πειραιά να φύγουν τα δικαστήρια εκτός ορίων του δήμου μας. Όλες οι μεγάλες πόλεις στη χώρα έχουν κάποιο εμβληματικό δικαστικό Μέγαρο. Δεν το λέω μόνο για τους δικηγόρους. Δημιουργείται μια κίνηση στον εμπορικό κόσμο της πόλης. Το θετικό στον Πειραιά είναι ότι σε ορισμένα ζητήματα είναι ενιαία η πόλη κι ενιαία θα διεκδικήσουμε αυτά τα οποία εμείς πιστεύουμε ότι είναι τα καλύτερα για τον Πειραιά. Το θετικό είναι ότι είδαμε ένα πολύ καλό κλίμα από τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, θα έλεγα, στην κατεύθυνση ότι πράγματι ο Πειραιάς θα πρέπει να βοηθηθεί και να γίνουν σημαντικά πράγματα. Το πώς αυτά θα υλοποιηθούν θα τα δούμε σε δεύτερη συνάντηση».

Συνεργασία Δήμου με την κυβέρνηση

«Δε νομίζω ότι υπήρχε κάποιος πάγος μεταξύ εμού και του Πρωθυπουργού. Δεν γνωριζόμαστε, άλλωστε. Θεσμική ήταν η συνάντηση. Νομίζω ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος Πειραιά, όποιος κι αν είναι, πρέπει να έχει συνεργασία με τον εκάστοτε Πρωθυπουργό της χώρας για να επιλύουν τα ζητήματα ενός πολύ σημαντικού και μεγάλου Δήμου και ιδιαιτέρως σημαντικού, λόγω του λιμανιού για τη χώρα».

 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η πρόταση Μπελαβίλα
για τα έργα του ΟΛΠ
 
Πέτρος Κόκκαλης:
Δράση τώρα … 

Η αλήθεια για την ανάπλαση
στην περιοχή Αγ. Διονυσίου

Συναντήσεις με
εκπροσώπους της Τ.Α.
της Θεσσαλονίκης
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

Συμμετοχή του 32ου Δημ.
Σχολείου Πειραιά στο 
ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Erasmus+

Εκκίνηση ... του ατελιέ της
εικαστικού Λιάνας Καρρά 

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Νέα διάκριση για την
Celestyal Cruises
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Ιανουαρίου 2020, 21.41
Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα στην πρόταση Βαρουφάκη
"Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την...
16 Ιανουαρίου 2020, 21.33
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου
Δήλωση των βουλευτών Α΄ & Β΄ Πειραιά...
16 Ιανουαρίου 2020, 00.02
“Eπιχείρηση λάσπης της Ελ. Ράικου κατά του Γ. Ραγκούση”
Οργισμένη απάντηση του βουλευτή του...

Ναυτιλία

17 Ιανουαρίου 2020, 23.18
Τα δρομολόγια
Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και...
16 Ιανουαρίου 2020, 00.06
Στη Δικαιοσύνη στρέφεται η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Sea Diamond»
Στα δικαστήρια, για την προσβολή της...
14 Ιανουαρίου 2020, 00.00
Μέτρα για την ανέλκυση επικίνδυνων πλοίων στην Ελευσίνα
Τεχνογνωσία στο δύσκολο και...

Πειραιάς

17 Ιανουαρίου 2020, 23.16
«Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά»: Περιοδεία στο  1ο Ειδικό Σχολείο
Το 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά στα...
17 Ιανουαρίου 2020, 23.13
Το «καπνογόνο ράλι» στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
Ανακοίνωση των «Eνεργών Πολιτών» της Α΄...
17 Ιανουαρίου 2020, 16.56
Παρουσίαση της Αστικής Ανάπλασης στην περιοχή Αγ. Διονυσίου Πειραιά
Η παρουσίαση του σημαντικότερου...