Δευτέρα, 19 Μάρτίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 00:15

Θ. Δρίτσας: «Φωτογραφική» η προκήρυξη προσλήψεων στο Λ.Σ.

logoartc_f«Ερωτηματικά δημιουργεί, η επιλογή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, να προχωρήσει ξανά στην πρόσληψη δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα, με αμφιλεγόμενες διαδικασίες», τονίζεται σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τoυς αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ολόκληρη η ερώτηση

Στις 23 Ιουνίου, δόθηκε στη δημοσιότητα η υπ. αριθμ. 221.10-3/2014 Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, με την οποία προκηρύσσεται διαγωνισμός, για την κατάταξη Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Το κείμενο της εν λόγω προκήρυξης, αποτελεί ουσιαστικά αντιγραφή του κειμένου της περσινής προκήρυξης, για την κατάταξη δοκίμων σημαιοφόρων. Οι όροι και οι διαδικασίες αυτής της προκήρυξης, είχαν καταγγελθεί ως προς την αξιοπιστία τους και ως προς την ελλιπέστατη διασφάλιση αντικειμενικών επιλογών, των εισακτέων. Οι ανησυχίες που είχαν εκφραστεί τότε, επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν με τη διενέργεια του διαγωνισμού, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα, αλλά και πλήθος επώνυμων καταγγελιών, που αναφέρονταν, όχι μόνο σε παρατυπίες, αλλά και σε κραυγαλέες αδικίες. Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση και η διερεύνηση του θέματος ανατέθηκε στο Ναυτοδικείο.

Για τη διαβλητότητα του διαγωνισμού και την πλήρη απουσία αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας στους όρους του, καταθέσαμε την υπ. αριθμ. 860 Ερώτηση στις 26 Αυγούστου 2013, ενώ για τις καταγγελίες που ακολούθησαν τη διενέργεια του  διαγωνισμού, καταθέσαμε την υπ. αριθμ. 3176 Ερώτηση στις 25 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Μάλιστα, τις καταγγελίες που είχαν περιέλθει εις γνώση μας, τις καταθέσαμε στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου που διερευνούσε την υπόθεση.

Οι έντονες διαμαρτυρίες που προκάλεσαν οι παρατυπίες που σημειώθηκαν, οι επώνυμες καταγγελίες, τα δημοσιεύματα και η εισαγγελική παρέμβαση, ανάγκασαν τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στις 30 Οκτωβρίου του 2013 να δηλώσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση ξεχωριστής Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται από το 2014 μέσω πανελληνίων εξετάσεων, όπως γίνεται στην Ελληνική Αστυνομία. Όπως δήλωνε ο ίδιος, με αυτό τον τρόπο θα σταματούσε να υπάρχει η συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στο Λιμενικό, ενώ παράλληλα, θα κατοχυρωνόταν θεσμικά η τακτική ενίσχυση στο Σώμα, ανά έτος. Στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν, ότι θα έπρεπε ήδη από πέρυσι να γίνουν οι εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, ο κ. Υπουργός ισχυριζόταν μεταξύ άλλων, ότι κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν ένα υπέρογκο ποσό, ενώ οι εξετάσεις θα κινδύνευαν να χαθούν, προφανώς λόγω χρονικών περιορισμών.

Μετά από μόλις ένα έτος, ο ίδιος Υπουργός, προκηρύσσει την εισαγωγή Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα με πανομοιότυπο με τον περυσινό διαβλητό διαγωνισμό και χωρίς να υπάρχει αυτή τη φορά, η δικαιολογία των χρονικών περιορισμών. Προτίμησε λοιπόν, να κατηγορηθεί ως αναξιόπιστος μη τηρώντας τις δεσμεύσεις του για εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή από το 2014 μέσω πανελληνίων εξετάσεων, εμμένοντας σε μια διαβλητή διαδικασία, ανοιχτή στην εξυπηρέτηση ημετέρων. Επειδή μάλιστα, υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις από διαγωνιζόμενους, που ενώ είχαν αποδώσει εξαιρετικά δεν πέρασαν και κρίθηκαν ως επιλαχόντες, υπήρξαν δημοσιεύματα, διαρροές αλλά και προφορικές διαβεβαιώσεις , ότι θα εισαχθούν σε επόμενη φάση. Μάλιστα, στο νόμο για τα τουριστικά πλοία, ψηφίστηκε διάταξη με την οποία επιτρέπεται η επιλογή επιλαχόντων, για την κάλυψη αναγκών σε Δόκιμους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Αυτές οι φήμες διατηρήθηκαν εντέχνως, μέχρι και τις ευρωεκλογές. Ένα μήνα μετά από αυτές όμως, ο κ. Υπουργός υπέγραψε την Απόφασή του για νέο διαγωνισμό. Βάσιμα εικάζεται, ότι η σκοπιμότητα αυτού του χειρισμού ήταν να αποθαρρυνθούν οι επιλαχόντες, να κινηθούν νομικά και μέσω ενστάσεων κατά της διαδικασίας ή και να δημοσιοποιήσουν τις καταγγελίες, δεδομένου ότι αρκετοί κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.       Για ποιό λόγο δεν τήρησε τη δέσμευσή του, ότι θα ικανοποιήσει ένα χρόνιο και υπερώριμο αίτημα και θα ιδρύσει Ακαδημία Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εισάγονται από το 2014 μέσω πανελληνίων εξετάσεων;  Γιατί επέλεξε εκ νέου, τη διενέργεια ενός διαγωνισμού, που έχει πολλαπλώς καταγγελθεί ως διαβλητός;

2.       Γιατί δεν προχώρησε στη λύση της κατάταξης επιλαχόντων του προηγούμενου διαγωνισμού, προς αποκατάσταση αδικιών και εις εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, που ο ίδιος είχε θεσμοθετήσει;

3.       Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Ναυτοδικείου, σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες και αδικίες στο διαγωνισμό, για την εισαγωγή Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα το 2013; Αν ναι, ποιά είναι τα αποτελέσματά της; Αν όχι, σε ποιό στάδιο βρίσκεται;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θοδωρής Δρίτσας

Νίκος Συρμαλένιος

Δημήτρης Γάκης

Μαρία Διακάκη

ΑγνήΚαλογερή

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία
για το ελληνικό ποδόσφαιρο
 
Παρέμβαση Νίνας Κασιμάτη
στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Παραλογισμοί Στο ΝΑΤ
Ή Κάτι Άλλο;

«Το Δικαστικό Μέγαρο
δεν μπορεί να έχει
συμπολιτευτική ή
αντιπολιτευτική διάσταση» 
 
 
 

Γεγονότα

Τιμητική Βράβευση
για την ΕΥΔΑΠ

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος
ανανεώνει το ραντεβού του

ΕΛΠΕ: «Οι προσλήψεις έγιναν
με τις προβλεπόμενες
διαδικασίες του ομίλου»

podosfairiki_synerg.logo1
Αγαπητοί Τζιχαντιστές…

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Μάρτίου 2018, 00.59
«Δεν ήταν κλασσικό συνέδριο. Ήταν μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση»
«Συνέδριο με την έννοια των κλασσικών...
16 Μάρτίου 2018, 21.26
Αντιφασιστική Διαδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού
Ανακοίνωση Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία...
15 Μάρτίου 2018, 00.51
«Σκανδαλώδης η υποκρισία της Ν.Δ και των γνωστών fake news»
Απάντηση  του Γενικού Γραμματέα του...

Ναυτιλία

19 Μάρτίου 2018, 00.10
«Ναυτιλία & Ναυτική Εκπαίδευση στην Ευρώπη»
Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς,...
18 Μάρτίου 2018, 01.19
Πιστοποίηση Περιβαλλοντικής Διαχείρισης  της ΟΛΠ Α.Ε
Η Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε....
16 Μάρτίου 2018, 00.38
 Η  νέα πλωτή δεξαμενή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ III» στο Πέραμα
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία...

Πειραιάς

19 Μάρτίου 2018, 00.31
Ο Ηλίθιος του Φιοντορ Ντοστογιέφσκι στο Δημοτικό Θέατρο
Ένας πρίγκιπας που θρυμματίζεται από...
19 Μάρτίου 2018, 00.03
Λιμάνι της Αγωνίας: «Άρρηκτη η σχέση Πόλης και Λιμανιού»
Την άρρηκτη σχέση της πόλης του Πειραιά με...
18 Μάρτίου 2018, 01.22
Άγρια συμπλοκή στον Πειραιά ένας νεκρός
Άγρια συμπλοκή αστέγων σημειώθηκε...