Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 08:11

Ρεκόρ συμμετοχών στα "Ποσειδώνια 2014"

logoartc_fΝέα ρεκόρ επισκεπτών και χωρών που συμμετείχαν, σημειώθηκε στα Ποσειδώνια 2014 γεγονός που επιβεβαιώνει την ηγετική θέση των Ποσειδωνίων ως το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο.
Συνολικά 19.421 επισκέπτες περιηγήθηκαν στους διαδρόμους των τεσσάρων αιθουσών του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων, καταγράφοντας δέκα τοις εκατό αύξηση σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2012. Επισκέπτες από 96 χώρες ήρθαν για να γνωρίσουν και να συνάψουν εμπορικές σχέσεις με τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και με εκπροσώπους 1.843 εκθετών από συνολικά 93 χώρες – άλλο ένα ρεκόρ των Ποσειδωνίων, το οποίο επισφραγίζει την παγκόσμια απήχηση της έκθεσης.


Και καθώς η αποξήλωση των περιπτέρων έχει πια ολοκληρωθεί, οι διοργανωτές των Ποσειδωνίων είναι πεπεισμένοι ότι η διοργάνωση του 2016, που έχει προγραμματιστεί από 6 έως 10 Ιουνίου 2016 στο ίδιο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, θα είναι εξίσου επιτυχημένη και παραγωγική για όλους τους εκθέτες.

«Η ζήτηση για εκθεσιακό χώρο είναι εξαιρετικά αυξημένη και είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιτυχία των φετινών Ποσειδωνίων θα επαναληφθεί σε δύο χρόνια», δήλωσε η Δήμητρα Μιχαήλ, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια. «Η ναυτιλία σταδιακά ανακάμπτει, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές συνθήκες βελτιώνονται. Όσο αυξάνονται οι μεταφορές εμπορευμάτων στους ωκεανούς μέσα στους επόμενους 24 μήνες, τόσο μεγαλύτερη αισιοδοξία θα υπάρχει στα Ποσειδώνια 2016» πρόσθεσε.

Σημαντικοί εκθέτες των Ποσειδωνίων 2014, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών περιπτέρων της Ολλανδίας, της Ιαπωνίας, της Τουρκίας και της Δανίας, καθώς και εταιρείες όπως η ABB, η Transas, η MAN Diesel and Turbo, η Alfa Laval, η Marichem Marigases και πολλοί άλλοι, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην έκθεση του 2016.

«Οι ισχυροί δεσμοί των Ποσειδωνίων με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και το γεγονός ότι παραδοσιακά στην έκθεση επισφραγίζονται μεγάλες συμφωνίες, είναι δύο από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που εξασφαλίζουν στα Ποσειδώνια μια ξεχωριστή θέση στη συνείδηση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας. Ο επιτυχής συνδυασμός επιχειρηματικών συμφωνιών και σύσφιξης διαπροσωπικών σχέσεων, με το πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων, σεμιναρίων και αθλητικών δραστηριοτήτων των Ποσειδωνίων καθιστούν την έκθεση ένα γεγονός στο οποίο κάθε μέλος της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας πρέπει να παρευρεθεί», πρόσθεσε η κα. Μιχαήλ.

Πολλοί εκθέτες συμφωνούν απόλυτα με την παραπάνω άποψη. Ο Nawfal Al Jourani, Διευθυντής Επικοινωνίας του Dubai Maritime City Authority, δήλωσε σχετικά: «Κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίωνκάναμε αμέτρητες επαφές με δυνητικούς συνεργάτες. Είμαστε βέβαιοι ότι το ελληνικό ναυτιλιακό περιβάλλον είναι το ιδανικό μέρος για την προβολή της θαλάσσιας βιομηχανίας του Ντουμπάι και των υπηρεσιών που προσφέρει», πρόσθεσε.

Ο Antonio Tacquis από την Panama Shipping Services δήλωσε: «Έκλεισα τόσες πολλές συμφωνίες μέσα στα Ποσειδώνια που νομίζω ότι θα πρέπει να διπλασιάσω το προσωπικό μου στον Παναμά για να μπορέσω να διαχειριστώ την επιπλέον ζήτηση».

Ο Πλοίαρχος Dwain E. Hutchinson, Master Mariner Deputy Director της Bahamas Maritime Authority, είχε φέτος την ευκαιρία να έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα: Είπε: «Μέσα από την παρουσία μας στα Ποσειδώνια, προωθήσαμε το συνολικό πακέτο ναυτιλιακών υπηρεσιών που προσφέρουν οι Μπαχάμες, από το νηολόγιο και τα ναυπηγεία μας έως τις οικονομικές και τουριστικές υπηρεσίες μας».

O Ιωάννης Σμυρναίος, Διευθυντής της ABB για την Ελλάδα και την Κύπρο, και ένας από τους χορηγούς των Ποσειδωνίων, ανέφερε: «Οφείλουμε να είμαστε παρόντες και να κάνουμε επιπλέον αισθητή την παρουσία μας εδώ στα Ποσειδώνια. Για μια μεγάλη εταιρεία σαν την δική μας είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε, πέρα από την συμμετοχή με περίπτερο, να γίνουμε και χορηγοί διαπιστεύσεων στα φετινά Ποσειδώνια, καθότι με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να προβάλλουμε την εταιρείας μας σε 20.000 μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας».


Τα Ποσειδώνια τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Παλαιοκομματική
λογική …»
 
«Ακραία και απαράδεκτα,
τα πρώτα δείγματα γραφής
της Κυβέρνησης»

Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά

"Όχι κομματικές παρεμβάσεις
στη Δημόσια Διοίκηση"

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Ιουλίου 2019, 22.05
«Ακραία και απαράδεκτα, τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης»
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Υπεύθυνου Τομέα...
19 Ιουλίου 2019, 21.58
«Παλαιοκομματική λογική …»
Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του...
18 Ιουλίου 2019, 14.51
«Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες και λαθρέμπορους !»
Δήλωση του  Τρύφωνα Αλεξιάδη,...

Ναυτιλία

18 Ιουλίου 2019, 10.03
Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά
Με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα...
17 Ιουλίου 2019, 22.38
Συνάντηση ΠΝΟ – ΥΝΑ: «Καμιά αυταπάτη - Καμιά ολιγωρία…»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη συνάντηση...
10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...

Πειραιάς