Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 22:05

ΠΕΝΕΝ: Οχι στις Ατομικές Συμβάσεις

logoartc_fΗ Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την κατάπτυστη απόφαση του ΥΝΑ σύμφωνα με την οποία απαντώντας στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών σημειώνει μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:

Α) «Η Συλλογική Σύμβαση εργασίας πληρωμάτων φορτηγών πλοίων από 4.500 TDW και άνω που κυρώθηκε με την υπ’ αριθμ 3525.1.1/01/2011 Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄123/9-2-2011) έληξε την 31/12/2010 και μέχρι σήμερα δεν έχει συναφθεί και κυρωθεί νέα ΣΣΕ για την συγκεκριμένη κατηγορία πλοίων».

Β) «Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του κανονισμού για την εφαρμογή απαιτήσεων της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας 2006 που εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμό 3522/2/8/2013 (Β΄ΚΥΑ 1671) οι όροι ναυτολόγησης των Ελλήνων Ναυτικών συμφωνούνται ελεύθερα από τα συμβαλλόμενα μέρη με ατομική σύμβαση ναυτολόγησης του ναυτικού».

Το ανωτέρω που υπογράφεται από τον ίδιο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη εστάλη στην ΕΕΕ στις 29/5/2014 ενώ στην ΠΝΟ κοινοποιήθηκε στις 11/6/2014!!! Προφανώς αυτό το  έγγραφο είχε επίσημα υπόψη του ο Πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θ. Βενιάμης όταν στην συνέντευξή του κατά την διάρκεια των Ποσειδωνίων ανακοίνωσε τα περί πρόσληψης ελλήνων ναυτικών στην ποντοπόρο ναυτιλία με ατομικές συμβάσεις!!!

Σημειώνουμε ότι η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με μίνι πραξικόπημα όταν είναι σε όλους γνωστό ότι η ελληνική Βουλή κατά την διάρκεια ψήφισης του 4150/2013 είχε απορρίψει την σχετική διάταξη του τότε Υπουργού Ναυτιλίας.

Η άθλια και παράνομη αυτή απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργού Ν.Α δείχνει ότι υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή ότι συνιστά σαφέστατη παραβίαση της Δ.Σ περί Ναυτικής Εργασίας και στην πράξη την καταστρατηγεί και την ακυρώνει.

Δικαστικά, νομικά αλλά και με βάση την διεθνή Ναυτική Νομοθεσία η απόφαση αυτή είναι αίολη και δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί. Ταυτόχρονα αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΕΕ «ότι ακόμη απομένουν κάποιες λεπτομέρειες προκειμένου να αρχίσει η πρόσληψη ναυτικών με ατομικές συμβάσεις» δεν αποκλείουμε ο εφοπλιστόδουλος κατήφορος της κυβέρνησης να οδηγήσει σε μια νέα απόπειρα να επαναφέρουν στην Βουλή τις επόμενες μέρες σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα ικανοποιεί πλήρως τις εφοπλιστικές αυτές επιδιώξεις. Μένει να δούμε ποιες είναι αυτές οι λεπτομέρειες….

Το ίδιο το έγγραφο του Υπουργού Ν.Α είναι ένα κουρελόχαρτο που η θέση του είναι για τον κάλαθο των σκουπιδιών!!! Δείχνει πόσο αδίστακτη και βάρβαρη είναι η πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων και ιδιαίτερα στην περίπτωση αυτή ενάντια στον Ναυτεργατικό κόσμο, που με μονοκονδυλιά γκρεμίζει και καταστρέφει την ΣΣΕ η οποία επί 70 χρόνια ήταν το εργαλείο που τα Συνδικάτα πάλευαν και αγωνίζονταν για την βελτίωση και αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των Ναυτεργατών.

Θα τους ακολουθεί ντροπή και καταισχύνη για τις άθλιες πράξεις τους σε βάρος του Ναυτεργατικού κόσμου.

Η ΠΕΝΕΝ πρότεινε στην σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, που συνεδρίασε έκτακτα για τον σκοπό αυτό, την λήψη  μιας σειράς αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων. Η πλειοψηφία επέμεινε για άλλη μια φορά για την αποστολή εγγράφων διαμαρτυρίας

Οι Ναυτεργάτες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους!!!

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Το master plan του ΟΛΠ
στο επίκεντρο
 
Ο «Γαλάζιος» εφοπλιστής
της Σαμοθράκης 

Η Απάντηση του Χρ. Σπίρτζη
για το δυστύχημα στον Πόρο

«Η αποτυχία της ιδιωτικής
πρωτοβουλίας στην
Ακτοπλοΐα»

Γεγονότα

Καλωσορίσατε στον
προορισμό σας με μόλις
ένα κλικ

Ελληνικά Πετρέλαια:
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Αυγούστου 2019, 22.18
Η Απάντηση του Χρ. Σπίρτζη για το δυστύχημα στον Πόρο
Η Απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη,...
21 Αυγούστου 2019, 10.51
«Απαράδεκτη η παρέμβαση των ΗΠΑ»
«Απαράδεκτη» θεωρεί την παρέμβαση των ΗΠΑ...
19 Αυγούστου 2019, 19.19
Ο «Γαλάζιος» εφοπλιστής της Σαμοθράκης
Ούτε μία ούτε δύο αλλά έξι φορές τον...

Ναυτιλία

23 Αυγούστου 2019, 22.01
Το  ‘ANDROS JET’ ολοκληρώνει τα δρομολόγια του στη Σαμοθράκη
Η SEAJETS σε συντονισμό με το Υπουργείο...
19 Αυγούστου 2019, 19.12
Η αποτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ακτοπλοΐα»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την...
18 Αυγούστου 2019, 13.06
Εκτεθήκατε κύριε Υπουργέ …
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπ....

Πειραιάς

21 Αυγούστου 2019, 10.59
Ολυμπιακός – Κράσνονταρ απόψε στο «Καραϊσκάκης»
Το πρώτο από τα δύο βήματα που απομένουν...
20 Αυγούστου 2019, 23.51
Το master plan του ΟΛΠ στο επίκεντρο
Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και...
20 Αυγούστου 2019, 18.12
 28 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής
Ητελετή ορκωμοσίας της νέας...