Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 16:23

ΟΜΥΛΕ: Τα λιμάνια δεν πωλούνται

logoartc_fΈτοιμοι να εντείνουν τις τη δράση τους κατά του «ξεπουλήματος των λιμανιών» δηλώνουν τα συνδικάτα των εργαζομένων στα λιμάνια, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ξένων μονοπωλιακών ομίλων για τη Θεσσαλονίκη και την περαιτέρω αξιολόγηση των ενδιαφερομένων για τον Πειραιά.

«Τα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης θα γίνουν εστίες ενωτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων» προειδοποιεί η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), στην ανακοίνωση της οποίας αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Η χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, που δημοσιοποιεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος ξένων μονοπωλιακών ομίλων για την Θεσσαλονίκη και την περαιτέρω αξιολόγηση των ενδιαφερομένων για τον Πειραιά, επιβεβαιώνει το μεγάλο ξεπούλημα που εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει.

Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, παρά την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, των παραγωγικών φορέων και των συνδικάτων και περιφρονώντας το Κοινοβούλιο και τους νομικούς επιστημονικούς φορείς, συνεχίζει την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος των ΟΛΠ, ΟΛΘ.

Η όλη διαδικασία, με την «προσέλκυση ενδιαφέροντος» στον ΟΛΠ και ΟΛΘ, θυμίζει λαϊκό πανηγύρι, με το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί να κρύψει τις προειλημμένες αποφάσεις για ξεπούλημα των Λιμανιών σε συγκεκριμένους ξένους κρατικούς μονοπωλιακούς ομίλους.

Αποδεικνύεται ότι τα Λιμάνια ΟΛΠ, ΟΛΘ είναι περιζήτητοι Οργανισμοί, που τους καλοβλέπουν ιδιωτικά Funds και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Η κυβέρνηση απεμπολεί το συγκριτικό πλεονέκτημα των Λιμανιών, γιατί δεν έχει καμία αναπτυξιακή πολιτική για την χώρα.

Η Κυβέρνηση και το ανεκδιήγητο ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να ξεπουλήσουν τους ΟΛΠ, ΟΛΘ και να θυσιάσουν τα δημόσια αγαθά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας, της εξυπηρέτησης του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου και της τουριστικής ανάπτυξης στον βωμό της απόλυτης κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων.

Θα πρέπει να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι τα Λιμάνια δεν πρόκειται να πωληθούν, γιατί η βούληση των παραγωγικών φορέων, των αυτοδιοικητικών δυνάμεων και των εργαζομένων είναι πιο ισχυρή από μια Κυβέρνηση, που δεν τολμάει να φέρει το μέγιστο θέμα των Λιμανιών στην Ολομέλεια της Βουλής. Γι' αυτό άλλωστε και κρύβεται πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση και το οποίο αναλαμβάνει ευθύνες που σε καμία περίπτωση δεν του αναλογούν.

Τα Συνδικάτα των Λιμανιών θα εντείνουν την δράση τους δυναμώνοντας το μέτωπο των φορέων και των πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος των Λιμανιών, γιατί το
ζήτημα αυτό δεν είναι συντεχνιακό, αλλά ζήτημα ύψιστης πολιτικής σημασίας με προεκτάσεις στην αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική της χώρας. Τα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης θα γίνουν εστίες ενωτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων και η Κυβέρνηση θα πληρώσει το τίμημα της πολιτικής αδιαλλαξίας της απέναντι στην κοινωνία».

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Η θριαμβευτική επιστροφή
του Έβο Μοράλες 
 
Επέκταση φυσικού αερίου
στον Πειραιά 

«Αντικατάσταση Αγροτικού
Ιατρού στο Πολυδύναμο
Σπετσών»

 «Ωδή για τους
Τουρκοκύπριους»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Οκτωβρίου 2020, 18.44
Σωσίβιο για όσους ξεπλένουν μαύρο χρήμα…
Στο άρθρο 100 παρ. 1 προβλέπεται ότι...
21 Οκτωβρίου 2020, 23.01
Παρέμβαση ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ ζητά η Οικογένεια του Ζακ για Πορτοσάλτε
Αν ψάχνετε να βρείτε έναν ορισμό του...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2020, 00.00
H Celestyal Cruises παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση χωρίς επιπλέον χρέωση, με κάλυψη και για COVID-19
H Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...
21 Οκτωβρίου 2020, 18.01
Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Λιμενική Αστυνομία
Νέα εποχή ξεκινά στις σχέσεις των...
21 Οκτωβρίου 2020, 17.56
 «Δουλεμπόριο στην εξεύρεση Ναυτικής εργασίας»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για δημοσίευμα...

Πειραιάς

22 Οκτωβρίου 2020, 18.40
Πειραιάς: Διατακτικές τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους δημότες
Ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με...
20 Οκτωβρίου 2020, 22.39
Συνεδριάσεις δια περιφοράς … στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
Ενημέρωση από τη Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς...
20 Οκτωβρίου 2020, 19.09
Επέκταση φυσικού αερίου στον Πειραιά
Στο πλαίσιο ενεργειών για την...