Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 24 Μάρτίου 2014 16:20

Συνδικαλιστικός ‘’εμφύλιος’’ στους Ναυτεργάτες

logoartc_f
«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την φασίζουσα και τραμπούκικη συμπεριφορά του Προέδρου της ΠΕΜΕΝ Σάββα Τσιμπόγλου ο οποίος επιτέθηκε σε απολυμένο Ναυτεργάτη που παρέστη στην συνεδρίαση της ΠΝΟ για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του χαρακτηρίζοντάς τον «ρουφιάνο» όπως και σε προηγούμενη σύσκεψη της ΠΝΟ είχε αποκαλέσει τους άνεργους φασίστες!!!»
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών ( ΠΕΝΕΝ):
 
Στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ που πραγματοποιήθηκε στις 21/3/2014 έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει την περίοδο που διανύουμε ο Ναυτεργατικός μας κόσμος.
 
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογεώργος κατήγγειλε την κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική η οποία υπηρετεί το δόγμα της ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστικών επιχειρήσεων, υιοθετεί και υλοποιεί τις εξωφρενικές αξιώσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών (Ε.Ε – Ε.Κ.Τ – Δ.Ν.Τ).
 
Στο πλαίσιο αυτό προωθείται από το ΥΝΑ νέο πακέτο αντιναυτεργατικών μέτρων, όπως είναι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή και  με το οποίο προωθούνται ριζικές ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών, υπονομεύεται και στην ουσία καταργείται το δικαίωμα της απεργίας, το καμποτάζ, οι ΣΣΕ, νομιμοποιείται η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, παρέχονται νέα προνόμια στις πολυεθνικές της κρουαζιέρας, αφελληνίζεται η κατηγορία αυτών των πλοίων και δίνονται νέες φοροαπαλλαγές στους πλοιοκτήτες των τουριστικών πλοίων.
 
Επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ανέδειξε για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα της απλήρωτης Ναυτεργατικής εργασίας που αφορά την πλειονότητα των Ναυτιλιακών εταιριών στην ευρύτερη επιβατηγό ναυτιλία οι οποίες παράνομα και κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας εξακολουθούν να μην καταβάλλουν τις δεδουλευμένες αποδοχές και μισθούς των Ναυτεργατών. Στην κατεύθυνση αυτή υπογράμμισε ότι μπορεί από σήμερα να αρχίσει η συνδικαλιστική παρέμβαση που ομόφωνα έχει αποφασισθεί στα πλαίσια της ΠΝΟ,  αφού η προειδοποίησή της έληγε στις 20/3/2014 και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα αφού καμία εταιρία δεν προχώρησε στην εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών.
 
Τέλος ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ πρότεινε την κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου όταν κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση το σχέδιο νόμου για τα τουριστικά σκάφη.
 
Οι απόψεις και προτάσεις της ΠΕΝΕΝ συνάντησαν την λυσσασμένη αντίδραση και άρνηση κυρίως των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού και των  Προέδρων ΠΕΜΕΝ – Μαγείρων και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ οι οποίοι ήθελαν την συνδικαλιστική δράση και παρέμβαση που είχε αποφασισθεί να την μετατρέψουν σε επίσχεση εργασίας, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να φέρουν τα πληρώματα σε αντιπαράθεση και σύγκρουση με τις Ναυτιλιακές εταιρίες, τις Λιμενικές αρχές και πιθανότατα τους εισαγγελικούς φορείς.
 
Ταυτόχρονα αρνήθηκαν - και απόδειξη για αυτό αποτελεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν από κοινού όπου δεν αναφέρουν ούτε λέξη – την πρόταση της ΠΕΝΕΝ για κήρυξη και πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων όταν το νομοσχέδιο για τα τουριστικά σκάφη έρθει στην Βουλή για ψήφιση!!!
 
Το ίδιο έκαναν και σε προηγούμενη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ όπου αντιτάχθηκαν και καταψήφισαν την πρόταση της ΠΕΝΕΝ για πραγματοποίηση Παναυτεργατικής συγκέντρωσης για την ανεργία και τον συντονισμό της δράσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
 
Προφανώς η αντίδρασή τους δείχνει ότι η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας που προωθείται με το σχέδιο νόμου και η συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών αποτελούν ασήμαντη λεπτομέρεια για την οποία δεν πρέπει να υπάρχει ούτε και η στοιχειώδης αντίδραση!!!
 
Με τον τρόπο αυτό οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού δηλώνουν την προσήλωση και την υποταγή τους στην νομιμότητα βάζοντας μπροστά τους Ναυτεργάτες ενώ οι συνδικαλιστικοί και εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους μάλλον θα παρακολουθούν ή θα τους κατευθύνουν εκ του μακρόθεν…..
 
Με αυτές τις άθλιες και τραμπούκικες επιθέσεις αποδείχνουν ότι πλέον δεν είναι μόνο ξεκομένοι από τα οξύτατα προβλήματα των Ναυτεργατών αλλά έχουν καταντήσει κοινοί «τσαμπουκάδες» και τραμπούκοι σε βάρος των Ναυτεργατών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
 
Οι άνεργοι, οι Ναυτεργάτες που παλεύουν για τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματά τους καταγγέλλουν μαζί με τους τραμπουκισμούς των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού την τακτική τους που υπονομεύει την διεκδίκηση και την αγωνιστική δράση για την επίλυση των προβλημάτων τους.
 
Κλείνοντας καλούμε τον κλάδο μας και όλους τους Ναυτεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασισθεί.
 
•         Στις 27/3/2014 την συνδικαλιστική παρέμβαση σε πλοία της Ακτοπλοΐας για την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών.
 
•         Στις 9/4/2014 στην Πανελλαδική απεργία σε πλοία όλων των κατηγοριών και σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.
 
•         Στην απεργία που αποφασίστηκε και θα πραγματοποιηθεί την μέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα τουριστικά στην ολομέλεια της Βουλής.     
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Είμαστε πάντα εδώ για
την πόλη μας και τους
ανθρώπους της» 
 
«Το νομοσχέδιο σας
φέρνει την εργασιακή 
βαρβαρότητα»
 
Συνέδριο για τον Παράκτιο
και Θαλάσσιο Τουρισμό

Στο 40% οι αυξήσεις των
αντικειμενικών στο Πέραμα
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η έκθεση ζωγραφικής και
γλυπτικής της Λιάνας Καρρά
στο Antica cafe

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

16 Ιουνίου 2021, 21.07
Επιτυχής επανεκκίνηση της Ελληνικής κρουαζιέρας από τη CelestyalCruises
Η CelestyalCruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...
15 Ιουνίου 2021, 15.20
Συνεργασία Ο.Λ.Ε. και ΕΛ.ΠΕ
Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα...
14 Ιουνίου 2021, 19.33
Νέα 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου από τους ναυτεργάτες
Στα δικαστήρια για να κηρύξουν «παράνομη»...

Πειραιάς

16 Ιουνίου 2021, 00.00
«Τα δύο ραδιοφωνικά φάουλ του Δημάρχου για το πάρκο Γεννηματά»
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης...
15 Ιουνίου 2021, 23.45
«Είμαστε πάντα εδώ για την πόλη μας και τους ανθρώπους της»
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης...
15 Ιουνίου 2021, 15.23
Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Πειραιώς και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα,...