Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 13 Μάρτίου 2014 00:17

Το ΝΑΤ περιφρονεί τους συνταξιούχους Ναυτεργάτες

logoartc_f«Η Διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου Κατωτέρων Πληρωμάτων καταγγέλλει τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση  ο οποίος στον διορισμό του Δ.Σ του ΝΑΤ εξαίρεσε τόσο από την θέση του τακτικού όσο και του αναπληρωματικού τους εκπροσώπους μας που αντιπροσωπεύουν τα κατώτερα πληρώματα των Συνταξιούχων Ναυτεργατών.

Σημειώνουμε ότι το Σωματείο μας είναι το πλέον μαζικό και αντιπροσωπευτικό από το σύνολο των συνταξιουχικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των Ναυτεργατών και έχει ιδρυθεί το 1930.

Θεωρούμε ότι η απόφαση του κ. Γ. Βρούτση παραβιάζει τόσο το γράμμα όσο και την ουσία του κωδικοποιημένου νόμου 792/1978 ο οποίος στο άρθρο 4 παράγραφος 3 αναφέρει ότι ο αρμόδιος Υπουργός πρέπει να επιλέγει για τον διορισμό του Δ.Σ του ΝΑΤ από τις πλέον αντιπροσωπευτικές Ναυτικές και Εφοπλιστικές οργανώσεις.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Βρούτση ότι ο εκπρόσωπος των Συνταξιούχων και τακτικό μέλος που διόρισε στο Δ.Σ του ΝΑΤ, ταυτόχρονα συμμετέχει με διορισμό του ίδιου Υπουργού, ως εκπρόσωπός του, στο Δ.Σ της Εστίας Ναυτικών, γεγονός που θεωρούμε ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο στο ένα συμβούλιο να εκπροσωπεί την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας και στο άλλο τους συνταξιούχους Ναυτικούς. Σημειώνουμε ότι ο εν λόγω εκλεκτός του Υπουργού Εργασίας δεν είναι ούτε στο Προεδρείο ούτε στο Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων (ΠΕΣΠΕΝ). Ο ίδιος αυτός εκπρόσωπος Δημήτρης Καραπιπέρης είχε διορισθεί στο προηγούμενο Δ.Σ του ΝΑΤ ως αναπληρωματικό μέλος και παραιτήθηκε από αυτό διατυπώνοντας τον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στο Συμβούλιο του ΝΑΤ με τακτικό μέλος εκπρόσωπο σωματείου κατωτέρων πληρωμάτων. Αυτό αποδεικνύει κόμπλεξ κατωτερότητας ή ρατσιστική διάθεση; Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε την επιλογή ότι έγινε με κομματικά κριτήρια και από αυτήν την άποψη την θεωρούμε απαράδεκτη και μη αποδεκτή.
 
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση, να καταγγείλουν την Υπουργική απόφαση και να απαιτήσουν την τυπική και ουσιαστική εφαρμογή του νόμου.

Κύριε Υπουργέ σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να συμπεριλάβετε στην νέα σύνθεση του Δ.Σ του ΝΑΤ τους εκπρόσωπους του Συνδέσμου μας.»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Παλαιοκομματική
λογική …»
 
«Ακραία και απαράδεκτα,
τα πρώτα δείγματα γραφής
της Κυβέρνησης»

Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά

"Όχι κομματικές παρεμβάσεις
στη Δημόσια Διοίκηση"

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Ιουλίου 2019, 22.05
«Ακραία και απαράδεκτα, τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης»
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Υπεύθυνου Τομέα...
19 Ιουλίου 2019, 21.58
«Παλαιοκομματική λογική …»
Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του...
18 Ιουλίου 2019, 14.51
«Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες και λαθρέμπορους !»
Δήλωση του  Τρύφωνα Αλεξιάδη,...

Ναυτιλία

18 Ιουλίου 2019, 10.03
Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά
Με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα...
17 Ιουλίου 2019, 22.38
Συνάντηση ΠΝΟ – ΥΝΑ: «Καμιά αυταπάτη - Καμιά ολιγωρία…»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη συνάντηση...
10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...

Πειραιάς