Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Μάρτίου 2014 11:15

Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω, για τα σκουπίδια.

damanaki ixthok1«Η σπουδαία αυτή μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν αποτελεί μόνο ένα δημοψήφισμα, ένα διευρυμένο exit poll» δήλωσε η Ρένα Δούρου στον Ν. Ευαγγελάτο, στο ΣΚΑΪ και τόνισε ότι δεν αποτελεί στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ να χρωματίσει το χάρτη, ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις και τους αναλυτές, αλλά να δοθεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα.

Η Ρένα Δούρου διευκρίνισε ότι «Εάν είναι να παρθούν όλες οι περιφέρειες και να καταστεί αυτή η σπουδαία εκλογική μάχη απλώς, ένα δημοψήφισμα είναι ήττα. Αν είναι να χαθούν όλες οι περιφέρειες και η περιφερειάρχης να μείνει στη θέση της, για να δώσει τις μάχες που πρέπει, τότε αυτό είναι μια μεγάλη νίκη».

«Δεν πιστεύω στους τεχνοκράτες» δήλωσε σε έντονο ύφος και πρόσθεσε ότι: «Επιδίωξή μας είναι ένα να δημιουργήσουμε ένα οριζόντιο, υγιές μέτωπο και όχι να αναγγείλουμε ονόματα για τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών και υποψηφίων».  Επίσης τόνισε ότι «δεν μας χωρίζει τίποτα από ένα νέο που ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές Σαμαρά, γιατί πίστεψε ότι ο Σαμαράς θα επαναδιαπραγματευτεί, από μια άνεργη μάνα στον Ασπρόπυργο, ή από έναν κάτοικο των Καλυβίων…»

Κατήγγειλε τον επικοινωνιακό χειρισμό της κυβέρνησης καταδεικνύοντας ότι  η Ν.Δ. είναι αυτή που πάσχει από έλλειψη συνεκτικής λογικής και λειτουργεί με ένα δήθεν «ακομματικό» χαρακτήρα  σε αυτήν την εκλογική μάχη. «Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα αν υπήρχαν δύο υποψηφιότητες θα λέγονταν και θα γράφονταν διάφορα» συμπλήρωσε.

Πλεόνασμα αδράνειας από τον Σγουρό

Την απερχόμενη πλειοψηφούσα παράταξη χαρακτηρίζει ένα «πλεόνασμα αδράνειας» στα προβλήματα της περιφέρειας Αττικής, που «κλειδώνει τα χρήματα σε αποθεματικά, τη στιγμή που άνθρωποι πεινάνε».

Ανέφερε τα καυτά ζητήματα της περιφέρειας Αττικής:
 
Το παραλιακό μέτωπο
 
Τα σκουπίδια
 
Ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός
 
Η έλλειψη κοινωνικών υποδομών
 
Τα κονδύλια που κρατόνται αποθεματικά

και επέρριψε ευθύνες στον απερχόμενο περιφερειάρχη και την παράταξή του ότι αποδέχεται αδιακρίτως όλες τις προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ αφήνοντας τη χώρα χωρίς αναπτυξιακά εργαλεία. Σε αυτή την περίπτωση, μία περιφερειάρχης που δεν θα εντέλλεται από το ΤΑΙΠΕΔ κρίνεται αναγκαία.

Όποιος δεν κατάλαβε εσκεμμένα δεν κατάλαβε συμπλήρωσε αναφερόμενη στη ρήση για τα σκουπίδια. Τόνισε μάλιστα ότι: «Δεν κάνω βήμα πίσω απ' ότι είπα, άλλο ένας περιφερειάρχης που δεν τον ενοχλεί να περιοδεύει ο Φούχτελ, να φέρνει απ' έξω εταιρείες, και άλλο μία περιφερειάρχης που θα δίνει τη μάχη ενάντια σε αυτές τις επιλογές.»

«Τα σκουπίδια δεν μαζεύονται όχι γιατί φταίει ο Μπαλασόπουλος, αλλά γιατί όπως σε όλες τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, όταν ήρθαν οι ιδιώτες είχαμε αύξηση τελών, εργολαβικά συμφέροντα, κακές υπηρεσίες και αυτό θα το σταματήσουμε».  «Δεν υπάρχει καλό και κακό ΠΑΣΟΚ, που το κακό πάει στο ΣΥΡΙΖΑ και το καλό κάπου αλλού» είπε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής.

Συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους ότι «οι συνδικαλιστικοπατέρες δεν χαρακτηρίζουν το δικό μας χώρο, δεν πρέπει να τσουβαλιάζουμε ανθρώπους» αντέτεινε η Ρένα Δούρου σημειώνοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα αποτελεί τον πρώτο θεσμό που πλήγηκε σε αυτή την αλυσίδα απαξίωσης των θεσμών της πατρίδας μας, που έφτασε ως το κοινοβούλιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει «να το αντικαταστήσουμε με το ναζισμό, είτε με εργολαβικά συμφέροντα».

Συνέπεια – Συνέχεια – Σταθερότητα οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τα όψιμα αντιμνημονιακά κόμματα

«Η διακριτή διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από όλα τους όψιμα αντιμνημονιακούς, Ελιά, 58, Ποτάμι, είναι η συνέπεια, η συνέχεια και η σταθερότητα του. Επιπλεόν σε ότι έλεγε, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε» υπενθύμισε στη συνέχεια όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους Ολυμπιακούς αγώνες που οι άλλοι τότε πανηγύριζαν, για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα διπλά βιβλία, ή όταν έλεγε ότι  «το Μνημόνιο δεν είναι ευλογία, ότι δεν θα καταστεί το χρέος βιώσιμο».

Τόνισε ξεκάθαρα ότι θεωρεί ότι απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί «δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεται μία παράδοση δεκαετιών, της Αριστεράς στην Ελλάδα, προγραμμάτων και αγώνων, με μια κίνηση δύο εικοσιτετραώρων».

Εξέφρασε παράλληλα τον προβληματισμό της για το «ποια θέση θα επιλέξει να καθίσει το νέο κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο» προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να είναι kinder έκπληξη σε ποια πολιτική ομάδα θα ανήκει ένα κόμμα, που ζητά την ψήφο μας» ειδικά σήμερα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην Ε.Ε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «άλλο είναι να είσαι με τα εργοδοτικά συμφέροντα και άλλο με τα συμφέροντα των εργαζομένων» και αυτό δεν έχει αλλάξει από την εποχή του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, έως τις μέρες μας.
Το ζήτημα της βουλευτικής έδρας παραμένει ανοικτό για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποσαφήνισε για άλλη μια φορά ότι  δεν θα φύγει από την περιφέρεια Αττικής, «ακόμα και αν σε 3 μήνες έχουμε εκλογές, και έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ» και συμπλήρωσε ότι από τις πρώτες της συνεντεύξεις, μετά την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς της είχε πει ότι «τα 5 χρόνια δεν είναι αρκετά, μπροστά στην καταστροφή που έχει γίνει, για να για να ξαναστηθεί η περιφέρεια Αττικής, στα πόδια της, είναι σα να μιλάμε για τη μισή χώρα, θα χρειαστούν και 10 χρόνια».

Τέλος πρόσθεσε ότι «το ζήτημα της βουλευτικής έδρας παραμένει ανοικτό για τον ΣΥΡΙΖΑ» και εξέφρασε την άποψη ότι δεν αποτελεί προνόμιο η βουλευτική ιδιότητα ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι: «Πρώην αντιπρόεδροι που όταν δεις το πόθεν έσχες τους ζαλίζεσαι, ή γόνοι οικογενειών δεν θα υποδεικνύουν τη δική μας στάση» ενώ υπενθύμισε τη βαρύτητα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση θεωρώντας την κεντρική πολιτική σκηνή.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Οι πολίτες και τα 
νοικοκυριά της Β´ Πειραιά 
στο στόχαστρο της Κυβέρνησης»
 
«Xαράζουμε μια κοινή
πορεία ανθρωπισμού
και επιβίωσης»
 
Εκτός των πενιχρών 
ενισχύσεων o θαλάσσιος 
Τουρισμός

«Ανυπότακτος Κορυδαλλός»:
Εναλλαγή αιρετών 
 
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η έκθεση ζωγραφικής και
γλυπτικής της Λιάνας Καρρά
στο Antica cafe

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

11 Ιουνίου 2021, 20.22
“Bravo Sustainability Week 2021”
Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε στην Εβδομάδα...
09 Ιουνίου 2021, 23.52
Γ.Σ.Ε.Ε.: Ράπισμα στη δημοκρατία από τους εφοπλιστές
Ανακοίνωση της Γ.Σ.Ε.Ε. για την...
09 Ιουνίου 2021, 19.41
«Η επίθεση Χατζηδάκη στην ΠΕΝΕΝ μνημείο παραπληροφόρησης»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:    Κατά την...

Πειραιάς