Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Μάρτίου 2014 10:59

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και το Λιμάνι

logoartc_fΕυρεία σύσκεψη διεξήχθη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σήμερα, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο η βελτίωση του συντονισμού, η διαπίστωση προβλημάτων, καθώς και  η κατάθεση προτάσεων απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εύρυθμη συγκοινωνιακή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, εν’ όψει της θερινής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά, με αφορμή την έλευση του τραμ στην πόλη και του μετρό, καθώς και οι επιπτώσεις που θα έχουν στον κυκλοφοριακό χάρτη. Παράλληλα, επίκεντρο της συζήτησης υπήρξε η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες της κρουαζιέρας, χρήστες της ακτοπλοΐας και η μεγιστοποίηση του οφέλους για την εθνική οικονομία και την πόλη του Πειραιά, από τις τουριστικές αφίξεις.

 «Είμαστε εδώ σήμερα, νωρίτερα από ότι συνηθίζεται, για να συζητήσουμε εγκαίρως τη συγκοινωνιακή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά εν’ όψει της κρίσιμης για τη χώρα θερινής περιόδου», τόνισε κατά την τοποθέτηση του ο κ. Βαρβιτσιώτης. Ο Υπουργός Ναυτιλίας, σημείωσε ότι σκοπός της συνάντησης είναι η διαπίστωση των προβλημάτων και η αντιμετώπιση τους εγκαίρως, ώστε το Υπουργείο να μην έρχεται ετεροχρονισμένα και εν μέσω τουριστικής περιόδου, αντιμέτωπο με αυτά ζητώντας, παράλληλα για τον λόγο αυτό,  την εγρήγορση όλων των φορέων.Συγχρόνως, οΒαρβιτσιώτης έθεσε ως κύριο στόχο την ετοιμότητα και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν’ όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς τα έσοδα από τον τουρισμό είναι ζωτικά για την εθνική προσπάθεια. «Θέλω να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και τουριστών σε ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα» υπογράμμισε σχετικά.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου ώστε να εξωραϊσθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα της πόλης περιφερειακά του λιμανιού, καθώς τη διασχίζουν 12 εκατομμύρια επισκέπτες που αποτελούν και δυνητικά «πελάτες» της. «Η εικόνα του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί μέρος της μεγάλης εικόνας της πόλης» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος του Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Αθανάσιος Μπούσιος καιΑθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός και Αντιναύαρχος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος,  ο εκπρόσωπος των μετόχων, εκτελεστικό μέλος και αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλουΟΛΠ Παναγιώτης Πετρουλής, ο  Διευθυντής ΟΛΠ,  Σταύρος  Χατζάκος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Ταξίαρχος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, Αστυνομικός Διευθυντής Σπυρίδων Λάσκος, ο Προϊστάμενος Τελωνειακής Περιφέρειας Αττικής, Απόστολος Τσιγκάκος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διαμαντής Κρασσανάκης, ο Πρόεδρος Συνδικάτου ΤΑΧΙ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο Πρόεδρος HATTA, Λύσσανδρος Τσιλίδης, και ο Κεντρικός  Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος ΛΣ, Γεώργιος Σαρρηγιάννης.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

ΚΚΕ: Ο Μπογδάνος εξελίσσεται
σε κατ’ επάγγελμα και κατά
συρροή χαφιέ
 
Το «σίριαλ» του Δικαστικού
Μεγάρου στον Πειραιά
συνεχίζεται 
 
«Πολιτικό έγκλημα και
όχι φυσικό φαινόμενο η
κλιματική αλλαγή»

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Ναυτιλία

15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...
14 Σεπτεμβρίου 2021, 19.33
Δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια της «NorwegianCruiseLine» στη Μεσόγειο
NorwegianCruiseLine (NCL), πρωτοπόρος στην παγκόσμια...

Πειραιάς

16 Σεπτεμβρίου 2021, 22.27
Europe Direct Piraeus
O Δήμος Πειραιάς, επιλέχθηκε από την...
16 Σεπτεμβρίου 2021, 18.38
 Το Σάββατο η πορεία για τον Π. Φύσσα
Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 13/9 οι...
16 Σεπτεμβρίου 2021, 18.31
«Συμμαχία» Δήμου Πειραιά, Ε.Σ.Ε.Ε. και Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς
Η σύναψη τριμερούς μνημονίου...