Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 17:30

Αλλαγή ηγεσίας στο Λιμενικό

damanaki ixthok1Τελετή   παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του νέου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αφού προηγουμένως είχε τελεστεί δοξολογία του χοροστατούντος Πρωτοσύγγελουτης  Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη  Νήφωνος Καπογιάννη.

 Στην τελετή, ο επίτιμος απερχόμενος Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ,  Ναύαρχος  Λ.Σ. (ε.α.) Δημήτριος Μπαντιάς παρέδωσε την αρχηγία του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο νέο Αρχηγό του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο.  Παρόντες στην τελετή ήταν, επίσης, οι επίτιμοι Υπαρχηγοί του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχοι Λ.Σ. (ε.α.),Κωνσταντίνος Κουνουγέρης και Δημήτριος Τσιαδής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσώποι  των Στρατιωτικών και Πολιτικών Δικαστικών Αρχών, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αθανάσιος Μπούσιος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Λιμενικών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο  Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός, Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, καθώς και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Εφοπλιστικών Ενώσεων και των Ναυτεργατικών Σωματείων.Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 Στην ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιναύαρχο Δημήτρη Μπαντιά, στον οποίο αναγνώρισε ότι τους συνδέει πέρα από τη στενή σχέση συνεργασίας και η φιλία. «Κύριε  Αρχηγέ αναλάβατε τα καθήκοντά σας σε  μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Τη στιγμή της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της επανένωσης του Λιμενικού Σώματος,  και μέσα σε 18 μήνες  στους οποίους υπηρετήσατε ως Αρχηγός του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. επιδείξατε ένα θαυμαστό έργο», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι, «Σας διακρίνουν τρία πράγματα: Η τιμιότητα, η αίσθηση του καθήκοντος και πάνω απ΄ όλα η διάθεση για στενή συνεργασία. Δεν πίστευα ποτέ ότι οι στρατιωτικές ηγεσίες είναι για να λένε Ναι σε οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία. Είναι όμως, για να συνδιαμορφώνουν και να υπηρετούν τις πολιτικές κατευθύνσεις. Πολιτικές κατευθύνσεις, οι οποίες πρέπει να δίνονται με διαφάνεια  και αποφασιστικότητα».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι ο νέος Αρχηγός αναλαμβάνει  σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία θα πρέπει με ταχύτητα να ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος και να αναπροσαρμόσει το  Λιμενικό Σώμα στη νέα του διάταξη, στο νέο Οργανισμό του. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη νέα πρόκληση που είναι ιδιαίτερα έντονη τους τελευταίους 20 μήνες, αυτή, της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα.  

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο εθνικό έργο που παράγει το Λιμενικό Σώμα, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις, ευχαριστώντας όλα τα στελέχη του: «Αυτό το εθνικό έργο δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να εκτελεστεί με επιτυχία αν τα στελέχη του, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί και οι Λιμενοφύλακες  δεν επιδείκνυαν  αυτό το αίσθημα αυτοθυσίας,  το οποίο επιδεικνύουν καθημερινά. Γιατί,  ακριβώς στην περίοδο της κρίσης, στην περίοδο της περιστολής  των οικονομικών απολαβών, στην περίοδο της συρρίκνωσης των προϋπολογισμών μας, όλα τα στελέχη όλων των Σωμάτων,  επέδειξαν και επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα καθήκοντος, διατηρώντας  τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στη χώρα και καθημερινά συνδράμοντας  την ελληνική κοινωνία με όποιο τρόπο μπορούν».

Από την πλευρά του, ο νέος Αρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, τόνισε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έχει επίγνωση της εξαιρετικής τιμής και της ευθύνης από την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.  «Σας διαβεβαιώνω ότι, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου, θα εργασθώ με συνέπεια και με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου με πρώτιστο γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες, τόσο της πολιτικής Ηγεσίας, όσο και σ’ αυτές  του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος» είπε, μεταξύ άλλων.

Ο απερχόμενος Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.,Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.), Δημήτριος Μπαντιάς,  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επεσήμανε τη συνεργασία που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς επίτευξη της επίλυσης μακροχρόνιων προβλημάτων και της δρομολόγησης σημαντικών εξελίξεων.«Η αλήθεια είναι ότι ήταν εποικοδομητικές διαφωνίες και πάντοτε βρέθηκαν λύσεις για το καλό του Σώματος.  Μαζί σας δόθηκαν λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα και δρομολογήθηκαν σημαντικές εξελίξεις.  Σας είμαι ευγνώμων για όλα αυτά και πάνω απ’ όλα καθόσον στην κρίση του Φαρμακονησίου στηρίξατε το Λιμενικό Σώμα σθεναρά αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τον καθημερινό αγώνα των στελεχών στα θαλάσσια σύνορα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και κατέληξε «Υποκλίνομαι στα Στελέχη του Λ.Σ. Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Λ/Φ ανεξαρτήτως φύλου, προέλευσης και ειδικότητας που ακούραστα ημέρα και νύχτα, με αφοσίωση, αυταπάρνηση, ήθος, συνέπεια, φιλότιμο, θάρρος και επαγγελματισμό στήριξαν και στηρίζουν το συνολικό έργο με το οποίο το Λ.Σ. έχει καταξιωθεί στη συνείδηση κάθε Έλληνα και κυρίως των ανθρώπων της θάλασσας».

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η αποφυλάκιση Πατέλη συνιστά πρόκληση για τους δημοκρατικούς πολίτες...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και διαρκεί από...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ο κύριος φορέας και η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας...

Πειραιάς

24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.32
«Πρωτοβουλίες άμεσης και ευέλικτης δράσης στο Νέο Φάληρο»
Την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης και ευέλικτης δράσης για την επιτακτική ολοκλήρωση των έργων στον Κηφισό, την...
23 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Σκηνή «Ωμέγα» η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς...