Πέμπτη, 21 Μάρτίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 15:40

Το πολυιατρείο στον «Οίκο Ναύτου» παραμένει…

logoartc_f«Η συντονισμένη αυτή δράση στην οποία συμμετείχαν και άλλες δυνάμεις του Ναυτεργατικού κινήματος οδήγησε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας σε μια αναδίπλωση που σύμφωνα με την δήλωσή του στις 21/2/2014 σε δελτίο τύπου αναφέρει «σε συνάντηση με εκπροσώπους του Οίκου Ναύτη δεσμεύτηκα ότι αμέσως μετά το πέρας της προθεσμίας των τριάντα ημερών το πολυιατρείο του Οίκου Ναύτη θα λειτουργήσει ακριβώς όπως λειτουργούσε πριν στον ίδιο χώρο με όλα τα μηχανήματα και όλες τις ειδικότητες.»

Τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΕΝΕΝ πρωτοστάτησε όλους τους τελευταίους μήνες στον αγώνα για την διάσωση και την διατήρηση της αυτοτέλειας του «Οίκου Ναύτη». Ανέδειξε την κυβερνητική πολιτική που οδηγούσε τον φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην εγκατάλειψη και στην απαξίωση.

Επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα με έγγραφα, ανακοινώσεις και παραστάσεις στην Διοίκηση του Ο.Ν, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και τα πολιτικά κόμματα τόνιζε ότι επιβάλλεται η αυτόνομη λειτουργία του «Οίκου Ναύτου» ως προϋπόθεση ώστε να παρέχεται αξιοπρεπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους 220.000 ασφαλισμένους Ναυτεργάτες εν ενεργεία και Συνταξιούχους καθώς και τις οικογένειές τους.

Η ΠΕΝΕΝ ήταν στην πρώτη γραμμή της πολυήμερης κατάληψης του Ο.Ν με στόχο να αποτραπεί η παραλαβή και παράδοση και τελικά να μπει λουκέτο στο πολυϊατρείο του «Οίκου Ναύτου» και στην συνέχεια να εκποιηθεί και να ξεπουληθεί ο «Οίκος Ναύτου». Με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ το θέμα ήρθε στην Βουλή από τρία κόμματα.

Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη τονίσαμε τις ιστορικές ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά σχετικά με την μεθόδευση να οδηγηθεί σε λουκέτο μετά από 88 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς την Ναυτεργατική οικογένεια.

Η κυβερνητική υποχώρηση όπως προκύπτει επίσημα και από την δήλωση του Υπουργού Εργασίας, συνιστά μια νίκη των Ναυτεργατών, της ΠΕΝΕΝ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίες 8 μέρες είχαν αποκλείσει τον «Οίκο Ναύτου» εμποδίζοντας τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ να παραλάβουν τον εξοπλισμό του «Οίκου Ναύτου».

Σημειώνουμε ότι το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι η εξαίρεση δεν προήλθε και δεν προέκυψε με διαβούλευση αλλά με την επίμονη αγωνιστική και διεκδικητική δράση και αγώνα των Ναυτεργατών, των εργαζομένων και των γιατρών του «Οίκου Ναύτου».

Ταυτόχρονα θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι πάγια θέση μας ήταν και παραμένει και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για την αυτοτελή λειτουργία του «Οίκου Ναύτου» και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς όλους τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου.»

Αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση μας και αποτελεί αίτημα όλου του Ναυτεργατικού μας κόσμου το οποίο είναι δίκαιο και μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση και στην αναβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα υδατοδρόμια παράγοντας
ενίσχυσης του τουρισμού» 
 
«Προβληματικά και
επικίνδυνα λεωφορεία» 

«Ο Όσκαρ Ουάιλντ πρέπει
να συναντήσει το
Δήμο Πειραιά»

Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος
με τον Γ. Σγουρού
 
 

Γεγονότα

Οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων
θωρακίζουν ενεργειακά
την Ε.Ε.

«ΌΧΙ Λιμάνι στην Πειραϊκή»

8η Ευρωπαϊκή διάσκεψη
κορυφής των δήμων και
των περιφερειών 

podosfairiki_synerg.logo1
 
Κρουαζιέρα: Η πολυτέλεια
περνά και από τη
γαστρονομία

"Zea Marina Magazine" 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Μάρτίου 2019, 17.26
«Ουσιαστική ισότητα των γυναικών»
Ομιλία της βουλεύτριας Ελένης...
20 Μάρτίου 2019, 00.00
Νίκος Χουντής: Συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη
Συναυλία προς τιμή του Μίκη...
18 Μάρτίου 2019, 22.49
  Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος με τον Γ. Σγουρού
Μια σημαντική υποψηφιότητα από τον χώρο...

Ναυτιλία

21 Μάρτίου 2019, 18.51
Υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. στον ΟΛΠ
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή Νέας...
19 Μάρτίου 2019, 17.15
Επιθεώρηση στον υποθαλάσσιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ
Στην Αίγινα βρέθηκε ο...
19 Μάρτίου 2019, 00.00
«Posidonia Sea Tourism Forum»
Η θέση της Ελλάδας ως κορυφαίου...

Πειραιάς

20 Μάρτίου 2019, 17.23
Συνέντευξη τύπου του Πέτρου Κόκκαλη
Tην Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 12.00 στο...
20 Μάρτίου 2019, 17.17
 Ο Γιάννης Μώραλης στην Αρεόπολη Μάνης
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...