Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 08:34

Προς «ξαφνικό θάνατο» ο Οίκος Ναύτη

logoartc_f
Έντονη διαμαρτυρία της ΠΕΝΕΝ για το επιχειρούμενο κλείσιμο του Οίκου Ναύτη: 
 
«Η Διακομματική κυβέρνηση πιστή στις επιταγές και τις εντολές της τρόικα συστηματικά διαλύει και καταστρέφει κάθε δημόσια δομή και οργανισμό που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους.
 
Στα πλαίσια αυτά στις 13/2/2014 κοινοποιήθηκαν από το Γραφείο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ προς διευθυντές όλων των περιφερειακών διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ και τους διευθυντές των Νομαρχιακών και τοπικών μονάδων υγείας αναλυτικές οδηγίες για την παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης υλικού και εξοπλισμού, δομών και των μονάδων.
 
Σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εντολές του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει έως τις 17/2/2014 να έχουν παραδοθεί όλα τα υλικά και  ο εξοπλισμός ακόμη και τα κτήρια τα οποία πρέπει να κλείσουν και να ασφαλισθούν.
Στην κατεύθυνση αυτή έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο και στον Οίκο Ναύτη να οργανωθεί η απογραφή και το αργότερο έως τις 17/2/2014 να ολοκληρωθεί η παράδοση του Οίκου Ναύτη και να έχει βάλει λουκέτο!!!
 
Πρόκειται για βάρβαρη κυβερνητική απόφαση με την μέθοδο του «ξαφνικού θανάτου» να ενταφιάσει τον ιστορικό φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ναυτεργατικού μας κόσμου ο οποίος τον δημιούργησε με τον μόχθο και τις θυσίες πολλών γενεών Ναυτεργατών.
 
Ήδη ο Οίκος Ναύτη το τελευταίο διάστημα όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει είχε απαξιωθεί από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική με αποτέλεσμα τα περισσότερα τμήματα να υπολειτουργούν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων που παρουσιάζει.
 
Επίσης το υγειονομικό προσωπικό τίθεται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν που θα τοποθετηθούν και αν, αφού ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί οι πρωτοβάθμιες επιτροπές υγείας.
 
Με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Υγείας η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από το Ταμείο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των μεθοδευμένων πολιτικών σε βάρος του Ταμείου μας, της υγείας των Ναυτικών και όλων των εργαζομένων.
 
Η ΠΕΝΕΝ οργάνωσε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική απόφαση και απαίτησε από τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτη να παγώσει αμέσως την παράνομη αυτή διαδικασία και να στείλει τελεσίγραφο στους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη και Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ότι οι Ναυτεργάτες θα υπερασπισθούν τον Οίκο Ναύτη χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές πάλης για να μη υλοποιηθεί η άθλια αυτή απόφαση που θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους του Ταμείου μας (και όχι μόνο) να γίνουν βορά των ιδιωτών επιχειρηματιών στον τομέα της υγείας.
 
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να λεηλατήσει και να υφαρπάξει αυτό που με αγώνες δημιούργησαν οι έλληνες Ναυτεργάτες.
Καλούμε τον κλάδο μας, τους Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, όλους τους Συνταξιούχους, τις οργανώσεις τους, όλους τους φορείς των εργαζομένων στον χώρο της Ναυτιλίας να δώσουν μαζικά και αγωνιστικά το παρόν τους έξω από το κτήριο του Οίκου Ναύτη την Δευτέρα 17/2/2014 στις 9.00 π.μ»
 
Υ.Γ: Σημειώνουμε την ιδιαίτερη σπουδή της κυβέρνησης να επικαλεσθεί έναν νόμο ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και κατά συνέπεια η όλη επιχείρηση για λουκέτο του Οίκου Ναύτη είναι αυθαίρετη, παράνομη και πραξικοπηματική.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Γ.  Μώραλης ικανοποίηση για τη
δημιουργία νέου κολυμβητηρίου
  
«Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» 
 
«Έχουν πάρει διαζύγιο με
την αλήθεια…»

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος
Παπαϊωάννου
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.09
ΣΥΡΙΖΑ: «Σεβασμό του χώρου της Κυνόσουρας»
Με νομοθετήματα όπως ο...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Γ. Στάνκογλου: “Δεν μπορώ να ακούω ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!”
Συνέντευξη στη Σεμίνα Διγενή και τον...
25 Σεπτεμβρίου 2021, 19.21
Τρ. Αλεξιάδης: Ακόμα ένα βήμα για το έγκλημα στον Πειραιά
Καλώ τους βουλευτές της ΝΔ Δημήτρη...

Ναυτιλία

26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Γιατί πλημμύρησε ο Πειραιάς από κοντέινερς που παραμένουν στα «αζήτητα»
Πάνω από 34.000 άδεια κοντέινερς «λιμνάζουν»...
22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.24
 Συνάντηση ΠΝΟ με Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.22
 Γ.  Μώραλης ικανοποίηση για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη  Μώραλη...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.14
Εγκαίνια στην έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
 «Χάι-Λάιφ»: Νέα δεδομένα μετά την απόφαση του ΣτΕ
  Αναφέρει σε ανακοίνωση της Η...