Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 08:58

"Βάφτισαν" κατάσκοπο δημοσιογράφο!!!

logoartc_fΑφέθηκε, μεν, ελεύθερη μετά την πολύωρη κατάθεσή της στην Κρατική Ασφάλεια Αθηνών η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου,, αφού όμως η κατάθεσή αυτή μετατράπηκε σε απολογία διότι, όπως της επισημάνθηκε, δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Δηλαδή;  Να "κατεβάσει" την σχετική ανάρτηση.  Όπως αναμενόταν, βεβαίως, η Πόπη, αρνήθηκε κι έτσι τώρα κατηγορείται για παραβίαση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα (!), σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συλληφθεί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου...

Αυτά επιτάσσει η νέα τάξη πραγμάτων, η σύγχρονη "δημοκρατία" των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, η πολιτική των μνημονίων.  Αλήθεια, οι παπαγάλοι των γνωστών διαμορφωτικών μέσων ενημέρωσης πήραν είδηση; Την μετέδωσαν; Ψήλοι στα άχυρα ή (και) ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;

Πηγή: peiratikoreportaz

Τι είχε προηγηθεί:

Η Πόπη Χριστοδουλίδου δημοσίευσε στο peiratikoreportaz ένα ρεπορτάζ για "ευαίσθητους στόχους" που φυλάσσονται από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος.

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή αναρτηθέν στο διαδίκτυο δημοσίευμα (Πειρατικό Ρεπορτάζ, 10-2-2014, Οι βατραχάνθρωποι του ΛΣ σε φύλαξη στόχων εκτός χώρου ΛΣ με τον νόμο) παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση τυχόν τέλεσης των πράξεων:

(α) της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και

(β) της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, υφίσταται αρμοδιότητα των κοινών ποινικών δικαστηρίων για τους μη στρατιωτικούς δράστες. Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Η Πόπη Χριστοδουλίδου για την ανάρτηση στο «Πειρατικό Ρεπορτάζ»:

"Όταν υπηρετείς με αυταπάρνηση την αλήθεια και την δημοσιογραφία, 34 χρόνια απροσκύνητος και φανατικός οπαδός της ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών δεν...σκιάζεσαι.

Όταν πρώτο σου και κυρίαρχο  μέλημα είναι να στηρίζεις τους εργαζόμενους, τους περήφανους Έλληνες ναυτεργάτες, τους απόμαχους του κύματος, τους ένστολους, που ενώ κάνουν την δουλειά τους,  αδικούνται, τους πολιτικούς υπαλλήλους ενός υπουργείου, που τους...τσαλαπατά, τους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης  Περάματος και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τους εργάτες του λιμανιού, δεν πτοείσαι από απειλές και βάναυση άσκηση τρομοκρατίας εναντίον σου.

Όταν ορθώνεις ανάστημα απέναντι σε άθλιες μνημονιακές συγκυβερνήσεις, που έχουν εξαθλιώσει τον Ελληνικό λαό και συνεχίζουν το βάρβαρο έργο τους, οδηγώντας συμπολίτες μας  στην αυτοκτονία, στην απόγνωση και  στην απελπισία, δεν φοβάσαι κανέναν.

Όταν για σένα δημοσιογραφία και αλήθεια είναι ένα και το αυτό, δεν κάνεις ποτέ πίσω.

Όλοι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε, λίγο-πολύ ποια υποχθόνια, "παρακρατικά" στην ουσία αλλά,  μέσα στο κράτος, κέντρα εξουσίας  εξαπέλυσαν μία "τρομοκρατική" επίθεση ενάντια στο peiratiko reportaz και σε εμένα προσωπικά, με στόχο να σιωπήσουμε και να σταματήσουμε να κάνουμε την δουλειά μας εκτός συστήματος και χωρίς να κάνουμε ρεπορτάζ στα γραφεία των υπουργών...

Όποιοι κι αν είναι πλανώνται πλάνην οικτρά!

Ποιο ήταν το δημοσίευμα μας.

Ρεπορτάζ, μετά απο καταγγελία, που αναφέρεται σε πληροφορίες γνωστές στους πάντες,  εντός ενός Σώματος Ασφαλείας και όχι μόνο. Και σχετική  ανάρτηση ΦΕΚ νόμου του κράτους, συγκεκριμένο.

Από Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ πληροφορήθηκα,  όμως, πως ελέγχεται το δημοσίευμα, γιατί υπάρχει σε αυτό "διαβαθμισμένο στρατιωτικό έγγραφο"...

Το ΦΕΚ του νόμου...."ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΈΝΟ ΚΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΓΓΡΑΦΟ"...

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστεί ένοχος δημοσιογράφος, γιατί τόλμησε να δημοσιεύσει τις εγκυρότατες πληροφορίες του και το ΦΕΚ συγκεκριμένου νόμου, που αφορά την ΜΥΑ του Λ.Σ...

Για γέλια ή για κλάματα;

Άσχετοι ή  μήπως πολύ "σχετικοί";

Ανόητοι ή σε διατατεγμένη υπηρεσία εκείνοι, που βρίσκονται,  όχι στο προσκήνιο. Αλλά πίσω από αυτήν την βάρβαρη αναίτια και  προκλητικότατη επίθεση, που ξεκάθαρο σκοπό έχει την δημιουργία εκφοβιστικού κλίματος εναντίον όλων ανεξαιρέτως των δημοσιογράφων, που συνεχίζουν να υπηρετούν την αλήθεια, δεν είναι "παπαγαλάκια", δεν εξαγοράζονται, δεν προσκυνούν εξουσίες, δεν υποδουλώνουν την πένα τους και δεν φοβούνται να πράττουν το καθήκον τους, πιστοί  πάντα στην αληθινή και ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη.

Το θέμα δεν είναι προσωπικό.

Και είναι βαθύτατο πολιτικό.

Μιλάς;

Πρέπει να το βουλώσεις.

Γράφεις;

Πρέπει να βάλεις αλυσίδες στην πένα σου και να μπεις στο σύστημα ή να γεμίζεις λευκές σελίδες ή υπαγορευμένες, για να μην σε κυνηγήσουν.

Για να έχεις την ...ησυχία σου.

"Ησυχία",  που να αντανακλά σε υποταγμένη σε αυτούς, δημοσιογραφία, σε δουλική συμπεριφορά και πρακτική δημοσιογράφων, σε δημοσιεύματα κατευθυνόμενα και υπαγορευμένα από τους μνημονιακούς κυβερνώντες, που ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ τον λαό προς όφελος των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ή τραπεζικών συμφερόντων, δεν την θέλω. Τους την...χαρίζω.

Δεν την ακολουθώ. Δεν με αφορά.

 Και βρίσκομαι ΑΠΕΝΑΝΤΙ σθεναρά, μαχητικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά.

Αυτή η  νέα άσκηση τρομοκρατίας κατά της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ και  εναντίον όσων δημοσιογράφων επιμένουμε να την υπηρετούμε,  με πολιτική θέση, άποψη και πραγματική αγωνιστική στάση ζωής, υψώνοντας ανάστημα σε αυτούς, που έκλεισαν την ΕΡΤ, αλλά τους απέδειξαν στην πράξη οι  αγωνιστές  συνάδελφοι μας της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΤ πως δεν θα τους φιμώσουν ποτέ..., δεν θα περάσει.

Και φυσικά, αυτός ο προκλητικότατος εκφοβισμός στους μαχητές της αληθινής δημοσιογραφίας, που συνειδητά έχουν ταχθεί  απέναντι  στους στυγνούς επιχειρηματίες των ΜΜΕ, που  τσακίζουν ανελέητα τον δημοσιογραφικό κλάδο, με την βοήθεια και την ανοχή εκείνων,  που καθημερινά εξαθλιώνουν τους πολίτες, δεν θα περάσει...

Και δεν θα περάσει,  γιατί,  στην ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ,  παραμένουμε πάντα   πολλοί, που δεν εξαγοραζόμαστε, δεν τρομοκρατούμεθα, δεν είμαστε "παπαγαλάκια", δεν πουλάμε την πένα μας και την ψυχή μας σε καμιά πολιτική εξουσία, σε κανένα φασιστικό παρακρατικό ή κρατικό μηχανισμό,και σε κανέναν   πραγματικό "τρομοκράτη"...

Τα δάκρυα του απλήρωτου ναυτεργάτη, πριν λίγο καιρό,στη Ραφήνα και σήμερα, σε κάθε λιμάνι "οπλίζουν" μία  δημοσιογραφική πένα και της δίνουν το σθένος να πολεμά με λιονταρίσια αντοχή τις αλυσίδες, με τις οποίες   προσπαθούν να  την ...σκλαβώσουν!

Πόπη Χριστοδουλίδου
μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
μέλος της ΕΣΗΕΑ"

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η αποφυλάκιση Πατέλη συνιστά πρόκληση για τους δημοκρατικούς πολίτες...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και διαρκεί από...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ο κύριος φορέας και η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας...

Πειραιάς

24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.32
«Πρωτοβουλίες άμεσης και ευέλικτης δράσης στο Νέο Φάληρο»
Την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης και ευέλικτης δράσης για την επιτακτική ολοκλήρωση των έργων στον Κηφισό, την...
23 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Σκηνή «Ωμέγα» η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς...