Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 16:41

Εγκατάλειψη ναυτεργατών στο πλοίο «ΣΘΕΝΩ»

logoartc_fΗ Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού με ανακοίνωση της καταγγέλλει την εγκατάλειψη Ναυτεργατών από αφερέγγυους εφοπλιστές:

«Συνεχίζονται τα κρούσματα απλήρωτης Ναυτικής Εργασίας αλλά και εγκατάλειψης Ναυτεργατών από σειρά Ναυτιλιακών εταιρειών παίρνοντας μορφή χιονοστιβάδας. Πρόσφατο παράδειγμα το Φ/Γ πλοίο «ΣΘΕΝΩ» της Ναυτιλιακής εταιρείας «ΣΘΕΝΩ» η οποία έχει να καταβάλει δεδουλευμένους μισθούς από 2 έως και 10 μήνες στο πλήρωμα και τους αξιωματικούς του πλοίου.

Οι Ναυτεργάτες έχουν ήδη κατέλθει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τους δεδουλευμένους μισθούς τους. Η εταιρεία όχι μόνο δεν έχει έως τώρα ανταποκριθεί και ικανοποιήσει τις νόμιμες απαιτήσεις των Ναυτεργατών αλλά από τις 10/1/2014 σταμάτησε την σίτιση, την τροφοδοσία και την πετρέλευση του ανωτέρω πλοίου με αποτέλεσμα το πλήρωμα να βιώνει μια πρωτόγνωρη μεταχείριση η οποία προσβάλει την επαγγελματική και ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους. Το πλοίο βρίσκεται στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των Ναυτικών η Λιμενική αρχή (Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας), οι υπηρεσίες του ΥΝΑ και η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ κωφεύουν, αδρανούν και προκλητικά αδιαφορούν.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά που δείχνει για πολλοστή φορά ότι οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες του ΥΝΑ προσφέρουν δίκτυ προστασίας στις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των εφοπλιστικών εταιριών.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης με το φιάσκο που είχε ο τρόπος που διαχειρίστηκε το τραγικό γεγονός στο Φαρμακονήσι που εξέθεσε διεθνώς την χώρα μας, συστηματικά αποφεύγει ακόμη και την παρουσία του στην Βουλή προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε σοβαρά προβλήματα που τους έχουν τεθεί από ερωτώντες Βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα απέφυγε επιμελώς να εμφανισθεί σε εκδηλώσεις κοπής πίτας Ναυτικών Σωματείων και εργαζομένων σε φορείς αρμοδιότητάς του, ενώ στην μοναδική εκδήλωση που παρέστη αποδοκιμάστηκε εντονότατα.

Το γεγονός αυτό δείχνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο ίδιος που κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες της θητείας του να έχει απέναντί του όλους τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων στον χώρο της Ναυτιλίας. Μάλιστα στην νόμιμη και απολύτως ειρηνική εκδήλωση της νεολαίας ΑΡ.ΕΝ χρησιμοποιήθηκαν πρωτοφανή μέτρα αυταρχισμού και καταστολής, πράγμα που δείχνει τον επικίνδυνο δρόμο που βαδίζει η αντιλαϊκή δημοκρατική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τον εντεινόμενο αυταρχισμό που επιδεικνύει σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση και διαμαρτυρία εναντίον της καταστροφικής και επικίνδυνης για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτικής τους.   

Οι Ναυτεργάτες βιώνουν την χειρότερη περίοδο όλων των τελευταίων χρόνων (εργασιακά , επαγγελματικά) και η αιτία είναι η ασκούμενη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική η οποία οδηγεί σε φαινόμενα ασυδοσίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, παραβίασης της ναυτικής νομοθεσίας, των ΣΣΕ και των εργασιακών σχέσεων. Κυβέρνηση και ΥΝΑ παραμένουν ανένδοτοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τρόικα, των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου. Καθήκον όλων των εργαζομένων είναι να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

"Διεκδικούμε να μην χαθεί
η θέση του Δήμου Πειραιά
στο Δ.Σ. του ΟΛΠ"
  
«Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» 
 
«Έχουν πάρει διαζύγιο με
την αλήθεια…»

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος
Παπαϊωάννου
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Σεπτεμβρίου 2021, 15.41
«Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Νίνα Κασιμάτη για τη νίκη των διανομέων της...
24 Σεπτεμβρίου 2021, 15.37
47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Το αναλυτικό πρόγραμμα των κεντρικών...
23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
Πυρά Γ. Ραγκούση για την εκχώρηση 16% του ΟΛΠ στην COSCO
«Για κυβερνητικό έγκλημα κατά της...

Ναυτιλία

22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.24
 Συνάντηση ΠΝΟ με Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

24 Σεπτεμβρίου 2021, 15.39
ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία με την COSCO βλάπτει το δημόσιο συμφέρον
Απαράδεκτη εξέλιξη, για την προστασία...
23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.42
Δήλωση Νίκου Μπελαβίλα   Ο Δήμος...
23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.33
«ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στον Πειραιά
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού...